NOMADSKI RADIJATOR IZ SVEMIRA

Za Božić bismo voljeli da legnemo na sofu sa dobrom knjigom u krilu, čašom omiljenog vina na stolu pored nas i da nas ogrne toplina malog grijača u blizini...

Za vino i knjigu je lako pobrinuti se, ali kako da donesemo toplinu za kojom čeznemo u ovoj mirnoj i spokojnoj božićnoj sceni? Ostavite sofu tamo gdje je i unesite toplinu tamo gdje je potrebno.

Ono što vam treba je nomadski radijator, koji nas prati svuda, donoseći i svoj efekt grijanja. Prelijep i elegantan predmet koji se dostojno može smjestiti usred dnevnog boravka, možda onaj koji bi mogao odavati malo svjetla da atmosfera bude zaista opuštajuća i romantična.

Eve by Tubes zamišljen je upravo na ovaj način dok su ga zamislila dva izuzetna dizajnera, par Ludovica + Roberto Palomba. Samostojeći radijator ima skoro sferni oblik i minimalistički dizajn koji odaje dah toplog zraka na 360 stupnjeva i emitira nježnu i prigušenu svjetlost sa svoje baze. Inspiriran svijetom naučne fantastike, onim gdje dobronamjerni vanzemaljci silaze s neba da nam pomognu, Eve je užarena nomadska sfera, nevjerojatno ugodan izvor topline i svjetlosti koji nas prati širom kuće, od tuša do sofe.

Ne možemo ga zakačiti na jelku, međutim, savršeno bi se uklapao ispod nje i posebno će se primjetiti ako je prekriven zlatom.

Kako kažu poznati dizajneri: „Iako se trudi da bude diskretan i sakrije se ispod stola, blizu sofe ili u podnožju kreveta, Eve ne može da izbjegne da bude u centru pažnje u bilo kojoj sobi.“

Povezane teme