PRIJEDLOZI ZA DEKOR BAROVA U PODRUMU

U vašoj kući postoji potpuno neiskorišten prostor u vidu podruma?

Zašto ne biste dali smisao i napravili mini bar savršen za vruće ljetne dane? Prostor koji će vam biti bijeg od vrućine i savršen ambijent za druženje s prijateljima. Zašto ih ne iznenaditi sa ovakvom idejom u svom podrumu?

U slučaju da svoj podrum ne koristite za druge važne svrhe, lako se može pretvoriti u ugodno okruženje u kojem ćete se ugodno smjestiti. Posljednjih godina posebna se pozornost posvećuje uređenju podruma, jer oni više nisu rezervirani samo za odlaganje zimske odjeće i starih stvari. Brojni su podrumi pretvoreni u vrlo ugodne urede, kupaonice, sobe za goste, pa čak i mini barove.

Stvaranje šanka u podrumu sjajna je ideja da iskoristite veći podrum, premda čak i manja soba ne bi vas mogla zadržati. Uz malo dobre organizacije možete dobiti fantastičan prostor za opuštanje ispunjen pozitivnom energijom. Ono što biste svakako trebali započeti je postavljanje šipke u središnjem dijelu.

Nakon što osigurate mjesto, na njega trebate uklopiti odgovarajuće visoke stolice, kao i osigurati dozator piva. Nijedan bar nije potpun bez bazena, daske za pikado i kućnog kina. Naravno, kompletan aranžman treba podrediti onome u čemu vi osobno uživate, kao i vašim prijateljima.

Trend kojem se u posljednje vrijeme upuštamo u uređenje šipki svakako je ukrašavanje zidova kamenom ili opekom, što stvara vrhunski ambijent. Drveni elementi s metalnim nečistoćama idealni su za takva okruženja. Ne biste trebali zaboraviti na osvjetljenje prostora, koje ne bi trebalo biti nametljivo, ali mora biti prisutno u razumnoj mjeri, jer u podrumu obično nema dovoljno prirodnog svjetla. Prozračivanje je također ključni faktor u tome što se osjećate ugodno u svom baru tijekom cijele godine.

Prilikom odabira boja preporuča se pridržavati se klasičnih toplih nijansi, koje prostoru daju mir. S druge strane, ako želite da prostor izgleda živo, slobodno posegnete za nekim upečatljivim bojama poput crvene ili narančaste.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme