IDEJE ZA UREĐENJE HODNIKA

Hodnici su gotovo zadnji na popisu soba za uređenje modernog doma.

Nalazimo ih nekako nepojmljivo i ne osjećamo se ugodno u onim malim skučenim prostorima koji su rijetko dobro osvijetljeni. Međutim, ovim stavom možemo previdjeti važnu činjenicu da je hodnik onaj koji puno govori o nama samima, o kući u koju ulazimo, o atmosferi u njoj i zato im danas posvećujemo posebnu pažnju.

Trend ukrašavanja koji se zadnjih mjeseci uvukao pod našu kožu definitivno je - Shabby Chic. Izuzetan stil koji će osvijetliti i najmračnije hodnike, a opisuje ga paleta svijetlih nježnih tonova, s obiljem drvenih i metalnih elemenata, unoseći poseban šarm u prostor. To ne zahtijeva puno truda, a manje ulaganja. Možete pronaći gotovo sve što vam je potrebno za dizajn novog hodnika u vašem neposrednom okruženju.

Ako na tavanu ili u podrumu imate stare stvari, poput metalnih kanti, drvenih klupa, starih cijevi, one se mogu, uz malo dorade, pretvoriti u izvrsne ukrasne elemente vašeg hodnika Shabby Chic. Obnovljeni izgled starih stvari na poseban će način dočarati njihovu vrijednost, a umjetnici koji stvaraju ta djela vi ste osobno.

Neutralne boje, meki ružičasti i plavi tonovi, lepršavi materijali, cvjetni aranžmani, tapete i suveniri savršeni su za stvaranje prekrasnog dekora. Pletene košare, nosači kišobrana od kovanog željeza, kao i stari svijećnjaci ispunit će cijeli prostor nevjerojatnom energijom.

Iako stil Shabby Chic karakteriziraju prije svega mekši tonovi i prekrajanje drvenih površina u bijelu boju, drveni elementi definitivno možete ostaviti u originalnim bojama. Sve je podložno promjenama, sve dok vi uživate u tome.

U osnovi, ovaj se stil vrlo rijetko koristi sam, jer je savršen za uklapanje u druge stilove koji dominiraju u modernim kućama. Stoga, ako je vaš dom u rustikalnom, rustikalnom ili potpuno modernom stilu, ovaj dizajn hodnika idealno je rješenje za vas. Ne zaboravite ponijeti malu dozu zelenila u vaš hodnik, uz savršen dojam.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme