FUNKCIONALNA OSTAVA

Pronalaženje funkcionalnosti u suvremenom domu imperativ je kojem težimo.

Da bi prostor u kojem živimo ispunio njegovu svrhu i omogućio nam da svoje svakodnevne obveze ispunimo u radu, potrebno je da on bude dobro osmišljen i upotpunjen funkcionalnim elementima. U domu postoji jedna soba koja nam pravi sve probleme, a to je smočnica.

Većina ljudi koristi ostatke za odlaganje hrane, kemikalija, velikog posuđa koji nema dovoljno prostora u kuhinji i mnogih drugih stvari. Bez obzira na to je li ostava pored kuhinje ili je blizu nje, potrebno ju je planirati kako bi vam se lakše kretalo. Odnosno, da biste stvari jednostavno spremili i skinuli s police ili ladice svoje smočnice, u njoj morate imati određeni red.

Zbog toga smo za vas pripremili nekoliko korisnih prijedloga za ukrašavanje smočnice koji će joj pružiti funkcionalnost koja joj je potrebna.

Ugradbene smočnice - predstavljaju savršeno rješenje za manje kuhinje ili dijelove stana namijenjene skladišnom prostoru. Potrebne su vam samo manje police jednake duljine i opcionalno drvena ili staklena vrata. Ako prostor dopušta, vrata se mogu otvoriti na klasičan način ili na tračnicama. Takvi su ostave posebno pogodni jer ne ugrožavaju stil vaše kuhinje. Oni ostaju gotovo neprimjetni i služe svojoj svrsi.

Ako svoju špajzu želite učiniti još funkcionalnijom, razmislite o ugradnji izvlačnih polica. Na ovaj način, ako je dublja varijanta, imate lakši pristup stvarima straga. Ove police nisu samo za ugradbene ostave, već su i idealno rješenje za klasične varijante.

Prije nego što se odlučite za jedan stil smočnice, morate imati na umu koje ćete stvari pohraniti u isti. Razmislite koliko vam treba polica, koliko ladica i koliko manjih razdjelnika vrata za male začine i slično. Također, ako držite boce vina i slično, trebat će vam odgovarajući prostor. Plastične i pletene košare za pohranu, sa ili bez poklopca, mogu vam uvelike pomoći. Na taj način ćete izbjeći nepotrebne nerede.

Primijetit ćete da je dovoljno skladištenja ako imate dobru početnu točku, čak i ako imate vrlo malo prostora.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme