DOM PRETVORITE U ODMARALIŠTE

Već mjesecima se svijet bori protiv globalne pandemije.

I dok se ograničenja negdje smanjuju, u mnogim je zemljama i dalje prisutna izolacija. Bolest modernog doba dovela nas je do toga da odbacimo nevažne stvari i usredotočimo se na ono što je doista važno - biti sigurni i ostati zdravi. Međutim, ljeto koje nam je donosi prijeko potreban zagrljaj sunca, a i želimo puno toga što nam je još uvijek nedostupno - odlazak na plažu, druženje s više prijatelja, odlazak u noćne klubove i slično.

Ovo je ljeto u svemu drugačije, uključujući i gdje ćete i kako provesti svoj odmor. Odmor kod kuće ne zvuči toliko loše ako imate dobar plan. Većina ljudi će se vjerojatno namrštiti na pomisao da bi odmor trebali provesti kod kuće, jer bi to zapravo značilo da se ne odmičete od svoje svakodnevice. Ali to ne mora biti slučaj ako pribjegnete malim trikovima i pretvorite svoju kuću u fenomenalno odmaralište.

Koji je savršen odmor za vas? - Ovo je pitanje koje si morate postaviti. Ako odgovor uključuje predah od svakodnevnih obaveza, dah slobode, opuštenu atmosferu, doručak na otvorenom, itd., Na pravom ste mjestu. Mi ćemo vam danas pomoći u uređenju vašeg doma u stilu odmora.

UDALJITE SE OD SVAKODNEVNIH POSLOVA

Svijet neće propasti ako tjedan dana ne pogledate u vaš laptop ili telefon. Također, rutinski kućni poslovi su poželjni za izbregavanje ako želite zaista da se opustite. Smatrajte da ste na odmoru i da nema potreba da budete na raspolaganju kolegama sa posla, prepostavljenom ili bilo kome drugom ko bi mogao da naruši vaš mir. Izbacite tepihe iz prostora u kom boravite, i dodajte neke akcentne jastuke kako bi stvorili hramonično okruženje.

DORUČKUJTE ILI VEČERAJTE NA OTVORENOM

Vrt, terasa, dvorište, nema veze. Ako imate priliku izvaditi stol i stolice ili barem malu prostirku za piknik na otvorenom prostoru i započnite ili završiti dan tamo, zasigurno ćete uživati, jer ćete prekršiti rutinu svakodnevnog blagovanja u blagovaonici.

PRETVORITE SVOJ TRIJEM U TROPSKI OTOK

Ako iza kuće imate trijem ili barem veću terasu, možete im napraviti svoj mali tropski kutak. Ne trebate puno ulaganja ili puno dekora - nekoliko prekrasnih ljuljajućih zavjesa, malo zelenila, lijepe svjetiljke ili svijeće za osvjetljenje i nekakav udoban namještaj u koji ćete biti smješteni dok gledate zvijezde.

IZMIJENITE DEKOR VAŠE SPAVAĆE SOBE

Zvuči komplicirano, ali zapravo je vrlo jednostavno. Zamijenite svoju klasičnu posteljinu bijelim ili plavim uzorcima koji bi inače bili prisutni u hotelima u morskoj klimi. Uklonite sitnice koje vas podsjećaju na svakodnevni život i unesite neke morske detalje. Sve što mislite da ima ljetnu vibru poželjno je, od školjki i šljunka s plaže koji služe u ukrasne svrhe, do pejzaža na zidu koji prikazuju more.

NAPRAVITE KAMIN U DVORIŠTU

Ako ste ljubitelj kampiranja i druženja na otvorenom, ovo ljeto zamijenite mjesta koja inače posjećujete svojim dvorištem, gdje ćete napraviti mali kamin. Jednostavan za izradu i vrlo ugodan navečer dok sjedite u društvu voljenih osoba, ovo malo zadovoljstvo je sve što vam je potrebno da vaš odmor kod kuće bude vrhunski.

Ž.J.

Izvor: Decoist

 

 

 

 


Povezane teme