PROSTOR ZA DJEČJU IGRU

Ljeto nam se užurbanim korakom približava, a sa njim i želja onih najmlađih da se igraju vani.

Od velike prednosti za sve nas koji smo zatvoreni kod kuće zasigurno su oni koji imaju dvorište ili barem malo veću terasu. Bilo da vam nedostaje ideja kako organizirati vrijeme za igru ​​svoje djece ili jednostavno uvijek traže nove inspiracije, ovaj put se fokusiramo na vas.

Donosimo vam vrlo kreativne aktivnosti na otvorenom za djecu. Svakako zahtijevaju da ih prilagodite dobi djeteta, ali također su i više nego savršeno dizajnirani kako bi probudili maštu djeteta. Jednom kada počnete prilagođavati dvorište svojoj djeci i njihovim potrebama, vaš će prostor biti malen, ma kakav bio. Uzmite našu riječ za to. 

Djeca jednostavno obožavaju pijesak, sitne šljunak, cvijeće i travu. Obožavaju posegnuti za noževima i grabljem i zagrabiti svaki komad dvorišta u potrazi za blagom. Neka im bude mali kutak u kojem mogu to neprimjetno raditi. Drvene ili plastične ograde ispunjene pijeskom uvelike će privući njihovu pažnju.

Osim toga, svako dijete voli svoj mali kutak, kuću na drveću ili gdje god je prikladno smjestiti ga. Također djeca uživaju u predstavama, tako da je ideja o kazalištu na otvorenom zaista sjajna. Glumci mogu biti svačije kućanstvo, lutke za bebe ili nešto što napravite od drveta i lišća.

Dječji poligoni su također nešto što vrijedi imati u dvorištu. Budući da su djeca uglavnom puna energije, jedna takva postavka zasigurno će im odgovarati. Veze, penjači, mjesta za penjanje, tobogan i svakako zid za penjanje izvrsni su za pravilan razvoj djeteta. Na taj se način djeca odvlače od negativnog utjecaja medija i cijeli dan sjede na jednom mjestu, a pritom vježbaju svoje mišiće.

Omogućite im da budu djeca čak i kada smo u karanteni.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme