KRASAN BOTANIČKI IZAZOV U MALOM VRTU

Kada se spoje ljubav prema prirodi i fotografiji, dobije se nešto jedinstveno.

Prirodu treba razumjeti i voljeti, kako bi joj uzvratili. To treba promatrati i obratiti pozornost kako bi cvjetalo. S druge strane, kroz objektiv kamere mnogi su vidjeli samo običan cvijet, dok su drugi vidjeli pregršt nevjerojatnih boja, oblika i tekstura.

Sa željom da u svom vrtu stvori nešto zaista božansko, jedan mladi fotograf postavio je sebi zanimljiv izazov. Njegova misija bila je uzgoj prekrasnog vrtnog cvijeća, ljepotu koje je očarao svojim fotoaparatom. Dajući svakom pojedinom uzorku crnu pozadinu, on ističe ono što je važno u krupnom planu - ljepotu prirode u cvatu.

Svako od ovih cvjetova lijepo je na svoj način, ali malo se njih zaista zaustavi pred njima i dive se ljepoti kojom zrače. Nekako smo „navikli“ na njihovu ljepotu, sve dok ih ne vidimo uveličane i u centru pozornosti. Tek tada, možda, shvaćamo koju ljepotu nam Majka priroda nesebično daje.

Čak vam ne trebaju egzotične biljke da bi uspio botanički izazov. Čini se da je samo pažnja dovoljna. Pogledajte našu galeriju i otkrijte ljepotu biljaka oko vas.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

Povezane teme