KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA ZA EKSTERIJERE

B&B Italia predstavila je kolekciju namještaja za eksterijere koju je dizajnirao Filip Stark.

Ovo je prvo djelo zvijezde francuskog dizajna za talijanski brend.

Zima je vrijeme da se nabavi novi namještaj za balkone ili vrtove! Već više od godinu dana, vrhunski proizvođači demonstriraju svoje nove kolekcije namještaja za eksterijere na Maison & Objet u Parizu, ne čekajući glavnu izložbu namještaja u aprilu u Milanu.

Ova godina nije bila izuzetak. B&B Italia predstavila je u Kelnu tri kolekcije namještaja na otvorenom koje su dizajnirale zvijezde dizajna. Ali iako diajneri već duže vrijeme uspješno surađuju sa B&B Italia, za zvijezdu francuskog dizajna ovo djelo bilo je prvo za talijanski brend.

Kolekcija je dobila ironičan naziv „Oh, it rains!“, kako kaže dizajner, prava je inovacija: „Ne radi se o stilovima ili trendovima, ona štiti od kiše. To su visoke tehnologije u usluzi visoke kvalitete, visoke inteligencije i najvišeg komfora.

"Kratko i jasno kolekcija uključuje kauč i fotelju - oba predmeta razlikuju se po lakonskin, elegantnin oblicina i savršeni su za privatne i javne eksterijere. Visoka leđa pružaju zaštitu od vjetra i loših vremenskih uvjeta, a služi i kao svojevrsni ekran koji vam omogućava da se ogradite od svih i stvorite udoban prostor. Mirna paleta toplih, prirodnih nijansi (od bež do smeđe) i vodootporne tkanine čine ovu novinu zaista neophodnom za ljetne aktivnosti na otvorenom - posebno u kombinaciji sa kamenim stolovima za kavu.

M.L.

Povezane teme