LJETNE BOJE U DNEVNOM BORAVKU

Dolazak ljeta osjećamo u svakom milimetru našeg bića.

To nas vodi da što više vremena provedemo vani među cvijećem i zelenilom. Ljetno vrijeme, toplina naokolo, cvrkut ptica i pregršt lijepih boja, sve su nam potrebne za potpuni užitak i opuštanje. Mnogi od nas posežu za otvorenim pogledom na blagovaonice, visoravni, terase i trijemove koji nas približavaju prirodi što je više moguće.

Međutim, što je s ljetnim dojmom u zatvorenom prostoru? Ima li mjesta za njega u modernom domu? Naravno da postoji! Ove godine posebno, jer je 2020. godina uvelike promijenila percepciju gledanja na stvari oko nas. Sad kad se polako oslobađamo ograničenja karantene, svoj dom možemo sretno ispuniti prekrasnim ljetnim nijansama.

Gdje započeti? Naš današnji prijedlog je vaša dnevna soba. Nakon više mjeseci provedenih gledajući četiri ista zida, sada konačno dobivate priliku da vam se dopadnu. Nije tako naporno niti skupo kao što vam se može činiti.

PALETA BOJA

Da biste unijeli „osjećaj ljeta“ u vaš interijer, potrebne su vam podebljane i jake boje. Kontasti najmanje. Možete početi s tapetama, koje su najjednostavnije rješenje, a ako ste zaista avanturistički, naša srdačna preporuka je ljetni namještaj. Ne moraju biti konkretni komadi namještaja, mali jastuci, stolice, tepisi, zavjese, lusteri, svjetiljke ili neki drugi detalj koji će naglasiti dolazak ljeta u vašu dnevnu sobu dovoljni su.

Jednom kada posegnete za tako veselim detaljima, primijetit ćete kako se lako možete odnijeti. Ali ne brinite, ne možete pretjerati. Dajte sebi slobodu da dočekate let u vašu svakodnevicu kakav bi trebao biti. Ako niste veliki obožavatelj svijetlih boja, pastelne nijanse mogu biti više nego učinkovite. Neutralna ili jednobojna soba s detaljima u obliku slika na zidu, rasporedom cvijeća na stolu, stolnjacima ili šarenim podmetačima stvorit će fantastičan pogled.

Potražite svoju inspiraciju u našoj galeriji fotografija.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme