INTERIJER INSPIRIRAN ŠUMOM

Vodimo vas danas u posjetu jednom vrlo neobičnom životnom prostoru, koji emitira utisak prave šume...

Stan, koji je sagrađen 70-ih godina prošlog stoljeća, dobio je vrlo impresivnu preobrazbu. Kompletni interijer ispunjen je modernim industrijskim materijalima koji su raspoređeni na takav način da prenose osjećaj življenja u "zatvorenoj šumi". Sam projekt započeo je nakon razgovora s vlasnicima koji su istaknuli kako je za njih važno stvoriti manje definirane prostore u stanu, tj. Difuznu podjelu prostora i snažnu prisutnost prirode u unutrašnjosti.

Tijekom obnove stana, dijelovi zidova su srušeni, otkrivajući vrlo slikovit teksturni beton, koji se savršeno uklapao u dio priče. Također, srušeni su svi zidovi koji su blokirali izlaz u malo unutarnje dvorište. Prostor koji je nekada bio mračan, sad obiluje svjetlošću zahvaljujući velikim prozorima i staklenim vratima.

Budući da nema suvišnih zidova ili finih završnih slojeva, stupovi betonske konstrukcije poslužili su kao savršen element za rad i stvaranje. Tako grubi i nepremostivi, betonski stubovi stvorili su ideju, prostora divljeg poput šume. U dizajn interijera ubačeni su neki novi stupovi, nasumično raspoređeni na dijagonali kako bi se razbili kruti obrasci ljudskih kreacija i postigli prirodnost. Na taj je način dobiveno puno prostora za odlaganje i spremanje željenih stvari.

Pod u stanu nije ravan, ali se na nekim mjestima podiže, a na drugim se spušta, što prostoru daje dinamiku. Drveni podovi i puno zelenila ispunjavaju prostor i čine savršenu dopunu betonskim stupovima. Bazen u središnjem dijelu stana je glazura na torti, što je jedinstveno iskustvo.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme