FENG SHUI – Novac

Istina je da se novcem ne može kupiti znanje, sreća, ljubav, zdravlje... Mali simbol za priljev obilja je DRVO NOVCA!

Ali, istina je da je novac neophodan za hranu, odjeću, račune, lijekove, pa i za bezbroj drugih neophodnih stvari - razne kućne aparate, za bezbrižan godišnji odmor, pa i ludi automobil, zašto ne?

Mali simbol za priljev obilja je DRVO NOVCA. Može se kupiti u kineskim trgovinama, ali ga možete i sami napraviti. Potrebno je nekoliko suhih grančica,možete ih obojiti i od njih formirati drvo. Na grančice objesiti kineske okrugle novčiće koji u sredini imaju četvrtasti otvor. Ovdje okrugli oblik simbolizira Nebo, a četvrtasti otvor predstavlja Zemlju. Simbol držati na istoku ili sektoru 4.

KINESKI NOVČIĆI povezani crvenom trakom obećavaju rijeku novca koja treba poteči... - tri novčića povezana crvenom trakom treba držati medju računima, na kalkulatorima, telefonu, u novčaniku, torbi, u automobilu; - ispod faksa, ispod praga, ispod posude za rižu; - pet novčića povezanih u krug označavaju brdo novca; - šest novčića povezanih crvenom trakom objesiti na unutrašnjost vrata - šest je nebeska sreća; - osam kineskih novčića povezanih u obliku planete donose moć zarade; Prilikom postavljanja kineskih novčića važno je da jang strana uvijek bude okrenuta gore. To je strana novčića na kojoj su ispisane četiri kineske riječi, (karaktera).

VAZA IZOBILJA
U domu je potrebno imati dosta vaza, ali kad su prazne obavezno ih držati u zatvorenim policama. Posebno je potrebna obazrivost sa crvenim vazama - uvijek se drže u zatvorenim policama ako su prazne. Vaze kruškastog oblika mogu poslužiti za vaze bogatstva. Napunite je sa:
- sedam vrsta poludragog kamenja
- pet vrsta sjemenja voća i povrća
- crvena vrećica puna aktualnog metalnog novca
- malo poklonjene zemlje sa imanja bogatog svijeta
- obavezno mora biti poklonjena
- vazu prekriti prirodnim materijalima u bojama pet elemenata Vazu spremiti i držati na nekom "tajnom" mjestu.
Jednostavnija verzija ove vaze je da se puni metalnim novčićima (naravno i neka veća novčanica), stavlja se riža i razne sjemenke, i kamenčići koji označavaju pet elemenata. Vazu često protresti i uvijek dopunjavati, a naručito za vrijeme mladog mjeseca. Sav sadržaj da "raste". Pravilo je da vaza uvijek bude kruškastog oblika, ali grlo vaze ne smije biti usko.

KRASULA I CITRUSI pomažu da se uveća novčana energija, a treba ih držati na istoku. Mogu se kupiti u trgovinama cvijeća. U sektor novca uvijek se stavljaju visoki djelovi namještaja ili predmeti kako bi se potencirao rast novca.

BROD natovaren "zlatnim polugama" i drugim dragocjenostima pomaže priljev novca. "Zlatne poluge" napravite od drveta koje podsjeća na polugu i obojite zlatnom bojom. "Poluga" se može oblijepiti šlag-metalom, odnosno tankom zlatnom folijom i zaista će izgledati kao prava zlatna poluga.

AKVARIJ sa svijetlim ribicama pomaže u stjecanju novca. Povoljno mjesto za akvarij je sjeverni, istočni ili jugoistočni dio stambeog prostora, ali se ne preporučuje južna strana.

Simboli zaista imaju moć, ali ni sa njima ne treba pretjerivati, naime, treba odabrati ono što vam se sviđa. Za ostvarenje nekih želja možda pored simbola može pomoći vizualiziranje:
- prostor mora biti miran, tih, upaljeno diskretno svijetlo i opuštajuća glazba;
- upaliti tamjan ili mirisne štapiće
- opušteno sjediti, noge u udobnom položaju jedna pored druge;
- ruke staviti u visinu struka i postupno ih podizati
- prsti ne smiju biti napeti;
- odjeća udobna;
- zažmiriti i zamisliti želje.

U svemir poslati pozitivnu energiju i želje. Možda se poslije svih ovih aktivnosti ipak pojavi neki moćni deus ex machina koji će pomoći da se mnogi problemi lakše riješe...

Povezane teme