DETALJI ZA DEKORACIJU U CRNOJ BOJI

Većina ljudi se riješi crne boje prilikom dizajniranja interijera, jer se boje da će tamna boja progutati cijelu sobu...

Crni je zapravo izvrstan saveznik u ukrasu jer je učinkovit i elegantan, ali ne nametljiv. Osim toga, ova se sjena uklapa u sve stilove i fantastično se slaže s drugim bojama.

Budući da je crna izabran za hit boju 2018., dobro je razmisliti o tome da stavite ovu sjenu u svoj interijer. S sljedećih nekoliko savjeta saznat ćete kako kombinirati crnu boju s različitim elementima vašeg interijera na moderan način.

Efektni zidovi

Pogrešno je što tamni zidovi automatski smanjuju veličinu prostorije vizualno. U stvari, ako se kombiniraju s kontrastnim svijetlim bojama, soba će dobiti upečatljiv i elegantan izgled. Međutim, ako imate previše da biste cijelu sobu pretvorili u crnu, dovoljno je postaviti predfabricijski zid.

Umjetnost u crnoj boji

Umjetnička djela u kojima dominiraju crne boje sjajan su način da se ova boja unese u unutrašnjost, bez drastičnih promjena. Na primjer, možete objesiti sliku s dominantnim crnim detaljima ili gustom crnom okviru.

Luster kao središte sobe

Lusteri su stoljećima simbol ljepote, sofisticiranosti i luksuza. Moderni dizajn interijera donosi jedan roman - lustera u crnim tonovima. Izvanredan potez je da umjesto klasičnog bijelog rješenja odaberete crni luster. Kombinacija tamne boje i jedinstvenog dizajna postat će žarišna točka u prostoriji u kojoj prevladavaju pretežno svijetle boje.

Neobične kuhinjske police

Crna boja nije nužno rezervirana za dnevni boravak i spavaću sobu. Štoviše, moderna kuhinja izgleda sjajno ako umetnete crne detalje u nju. Na primjer, idealno je dodavanje crne kuhinjske police, jer će dodatno istaknuti kuhinjski dizajn, kao i druge boje prikazane u sobi.

Dramatični podovi

Crni podovi u sobi imaju dvije funkcije - stvaraju prirodni kontrast s lakšim namještajem i zidovima i povezivat će sve trenutne boje s kompletnim setom. Ako obnovite, možete odabrati podu boju tamne trešnje. Jednako dobro rješenje je predodređivanje već položenih drvenih ploča u crnoj boji.

Kombinacija nekoliko nijansi

Ako mislite da je dominantna crna soba malo zastrašujuća, možete odabrati tonove u kojima su prisutne nijanse drugih boja. Na primjer, zidovi mogu biti obojani crnom bojom s plavom podlogom - dobit ćete učinak pomoćnog neba, a pod različitim osvjetljenjem površina će uvijek zasjati u drugoj sjeni.

Dekorativna pozadina

Prednost novih wallpapera u odnosu na slikanje zidova je da oni nude veći izbor. Pozadina kombinira različite nijanse, stilove, a uvijek možete odabrati model sa šarom (reljef ili običan), kao i poster-sliku koju dominira crna boja (poput pantere u tamnoj noći).

Elegantan kamin

Kamena montažirana u crnoj boji izgleda kao sasvim drugačiji objekt i potpuno će promijeniti izgled prostorije. Osim toga, crni kamin okružen namještajem u svijetlim nijansama i postavljen ispred neutralno obojenih zidova stvara kontrast koji automatski postaje središte prostorije. Ako dodate nekoliko tamnih pribora na kamin, soba će izgledati veće jer će se fokus usredotočiti na nekoliko različitih točaka.

T.R.

Foto: trendir.com

Povezane teme