VILA MANDRA SKANDINAVSKOG DIZAJNA

Kad se jedna kultura susreće s drugom polovicom i podijeli svoja iskustva, stvaraju se nadahnjujući objekti vrijedni svu pažnju.

Tako je bilo u slučaju grčke vile Mandra koja je uređena u skandinavskom stilu. Vrhunska građevina, dobivena spajanjem dviju kultura, obiluje prostranošću i udobnošću na svakom koraku.

Grčki stil ukrašavanja specifičan je i, u najmanju ruku, prepoznatljiv. Temelji se na bijelim i plavim tonovima, koji su odraz svježine mora. Unatoč svojoj jednostavnosti, živahna je, poput poznatih grčkih večeri u konobi. S druge strane, postoji sklad i skromnost koje skandinavski stil donosi sa sobom, a koji se temelji na minimalnoj upotrebi elemenata i detalja za ukrašavanje, kao i na neutralnim i toplim tonovima.

Ova vila nalazi se na prekrasnom mjestu, s pogledom na more, i ispunjena je namještajem koji naglašava skandinavsku estetiku. Vila se nalazi na Mykonosu i ima šest spavaćih soba. Čitav koncept kuće je izgrađen oko dnevnog boravka na otvorenom, koji se tijekom dana može koristiti za uživanje u lijepom vremenu.

Istodobno, upotreba tradicionalnih materijala, kao što je oprano vapno, kamen i drvo, ukazuje na baštinu ovog otoka koja se promatra kroz modernu prizmu. Traganje za minimalizmom zapravo je težnja za udobnošću i funkcionalnošću na najvišoj razini. Skrivena potpuno s glavne ceste, kuća je dizajnirana tako da svojim postojanjem ne narušava krajolik koji se proteže okolo.

Posebna arhitektonska rješenja u potpunosti su omogućila odvajanje soba u kući na dvije zone, a obje imaju svoju privatnost i odličan pogled na more, bilo da je riječ o donjoj ili gornjoj razini. Prijelaz izvana prema unutra gotovo je neprimjetan zahvaljujući otvorenom konceptu dnevne sobe. Nekoliko koraka od njega nalazi se bazen, okružen zelenilom.

Predivan pogled na more, je šlag na torti.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme