NEVJEROJATNA VILA - CIRCULAR SUN HOUSE

Poznati američki arhitekt, dizajnirao je vrlo lijepe kuće u svom jedinstvenom stilu i viziji.

Ako ste ljubitelj njegove arhitekture i dizajna, svidjet će vam se ova vila koja je nazvana „Circular Sun House“.

Smještena u Arizoni, kuća od 300 kvadrata izuzetan je primjer kasnog djela arhitekta, koja se utka u prirodni pejzaž i oko nje se pruža spektakularan pogled na kanjon i doline. Izgrađena od betonskih blokova obojenih da se stapa sa balvanima koji je okružuju, kuća Circular Sun House dizajnirana je 1959. godine, a 1967. godine dovršena od strane arhitekta.

Inovativna konstrukcija prikazuje istraživanja sa različitim geometrijskim formama - u ovom slučaju presjecanjem krugova i lukova.

Rezidencija se sastoji od 3 spavaće sobe, 3 kupaonice, privatne kancelarije koje se nalaze na drugom katu i pružaju panoramski pogled na vrt i bazen.

Ručno izrađen namještaj od mahagonija upotpunjuje predivan interijer dvokatne vile. Prostori su zakrivljeni i opremljeni modernim komadima. Vidjet ćete mnogo šperploče i prirodnog drveta u dekoru, koji prostor čine ugodnim.

Sve u svemu, inovativna konstrukcija na rubu Phoenix Mountains rezervata stvara odličan životni ambijent hvatajući sve promjenljive obrasce svjetlosti i sjenke dok sunce putuje preko kanjona.

Kuća izgleda kao svemirski brod koji je sletio ravno u pustinju.

M.L.

digsdigs.com

Povezane teme