NEVJEROJATNA KUĆA U INDONEZIJI

Smještena u Indoneziji, ova nevjerojatna kuća sagrađena je po narudžbi klijenta koji je želio u nju smjestiti veliki broj članova svoje obitelji, a da pritom ne naruši njegovu privatnost.

Kuća je građena u više različitih smjerova, kako bi se stvorio pogled na okolicu. Više terasa, krovni vrt i paleta prirodnih materijala stvaraju vizualni sklad s okolinom kuće.

Izgrađena je na vrlo lijepom mjestu i iskorištene su sve prednosti blizine šume i mirne atmosfere planinskih padina. Ideja za izgradnju ove kuće dobivena je promatranjem spremišta koje su složene jedna na drugu. Cilj je bio omogućiti vlasnicima i njihovim gostima da stvore nezaboravna iskustva promatranja krajolika iz različitih kutova.

Također, položaj sunca se maksimalno iskoristio tijekom izgradnje. Šira upotreba staklenih otvora omogućuje prirodnu unakrsnu ventilaciju i maksimalni ulazak svjetlosti u unutrašnjost. Posebni izolacijski materijali pružaju ovoj vili zaštitu od gubitka vrućeg i hladnog zraka, a predstavlja savršen bijeg od stvarnosti i ljeti i zimi.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme