KUĆICA ISPOD DRVETA

U dvorištu privatnog imanja u Queensland Cityju, pod krošnjama drveća, sagrađena je kuća Taringa Treea.

Posao dizajnerskog studija Phorm Architecture, ova je kuća san svih onih koji su kao djeca uživali u penjanju na drveće. Izgrađen u namjeri da sačuva prirodni aspekt i suptilno ispuni prostor ispod stabla, stvarno je obogatio prostor svojim dizajnom.

Klinička konstrukcija proteže se sa strane prema susjednom posjedu i usko je okrenuta prema glavnoj kući vlasnika. Kako bi se smanjio utjecaj samog suženja, dio u prizemlju prerezao je na pola i popločio drvenim daskama. Dio kuće okrenut prema dvorištu izrađen je od dasaka, dok metalna obloga pokriva zapadno pročelje.

Arhitektura je fantastična i u unutrašnjosti. Zid za penjanje proteže se do stražnjeg zida dnevne sobe i čini se prilično apstraktnim. U pozadini možete vidjeti prozirno stubište koje vodi do studija, spavaće sobe i kupaonice na gornjem katu. Čitav prostor obogaćen je drvetom, dok je kupaonica obojena sivo. U studiju, tj. Na studiju, nalaze se stol i police kako bi se prostor maksimalno iskoristio.

Veliki okviri prozora unose potrebnu dozu dnevne svjetlosti u prostor. Nevjerojatan pogled i fantastična povezanost s otvorenim prostorom daju ovoj arhitektonskoj zgradi novu dimenziju. Spajajući se s okolinom, ova kuća postaje pravo malo utočište od buke i vreve suvremenog života.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme