KUĆA SA CENTRALNIM ATRIJUMOM

Nedavno je jedna ne tako tipična kuća doživjela potpunu transformaciju.

To je Eichlerova kuća koju je potpuno promijenio studio za arhitekturu Ryan Leidner. Poznati američki poslijeratni biznismen i investitor, postavio je temelje moderne arhitekture. Nazvana kuća Twin Galble, izvorno je dizajnirana 1962. godine, a sadrži središnji atrij na otvorenom koji se može vidjeti iz gotovo svake prostorije.

Atrij je prvo na što naiđete kada uđete na imanje, a s njim se suočava gotovo svaka soba u kući. Vlasnici kuće su pravi obožavatelji originalnog dizajna, ali nadali su se da će obnova stvoriti moderniji koncept i učiniti prostor energetski učinkovitijim. Na njihov zahtjev to je i učinjeno.

Kako bi postigli otvoreniji i moderniji izgled, a ujedno i istaknuli postojeći dizajn, tim zadužen za obnovu strateški je uklonio određene zidove. Staklena vrata dodana su staklena vrata i omogućila su da se unutarnji prostor neprimjetno otvori prema dvorištu i novom bazenu.

Dizajneri su se fokusirali na vraćanje kuće u prvobitno stanje, unatoč brojnim preinakama koje su joj tijekom godina unesene. Nakon što su uklonjeni svi tragovi starog dizajna, prazna površina koja je dobivena bila je savršena za rad. Unutrašnjost je tada ispunjena svijetlim tonovima, jednostavnim namještajem i puno svjetla koje mu daje prostranost.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Povezane teme