URED

RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED

RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED
RAZNOBOJAN I VEDAR PARIŠKI URED

Kompanija WeWork dizajnirala je svoju novu Champs-Élysées suradnički ured smješten u Parizu...

Avenija Champs Elysees, nadahnula je arhitektonski i dizajnerski projekt tima WeWork brenda, koji je očuvao postojeći Beaux-Arts stil. Cilj ovog prostora bilo je stvaranje interesantnog, suvremenog kontrasta između dizajnerskih dodataka, komplementarnih sa postojećim finišima.

Terakota glina u vrtu okružuje nove površine prepune biljaka, ofarbane plave betonske površine dobile su žute akcente, dok su listovi palmi i kaktusa zajedno kompletirali paletu boja i materijala uključenih u interijerne karakteristike WeWork Champs Elysees ureda.

Održavajući sve periferne zidove bijelim, dizajnerski timovi dodali su plutajući otok i ostale ugradne komponente skulpturne prirode. Ovo je postignuto formom ili bojom/finišima i materijalima. Pored ovog otoka, dizajnerski tim također je kreirao i uklopio stol za stolni tenis, konferencijsku dvoranu i stolove za kavu.

Minimalistička intervencija je također omogućena, kreiranjem vrlo malo dodatnih arhitektonskih zahvata, koji uključuju čelično spiralno stepenište i kamine širom uredskog prosotra.

Budući da prostor nije posjedovao bilo kakve gipsane odlivke, tim je dodao plišane zavjese u akustične namjene i skrivanje rizičnih vrata u određenim lobijima. Linearne karakteristike osvjetljenja uvećavaju sjaj i boju postavljenih zavjesa.

Dizajnerski tim je potražio rješenja za kreiranjem narativa građevine, reflektiranje njenog porijekla, sa atipičnim prostorijama i prostorima na svim katovima, pored zajendičkih površina koje uključuju čajne kuhinje, biblioteku i blagovaonicu. Ostali detalji ovog objekta donose wellness sobu za meditaciju, studio za snimanje i produkciju, vido salu, terasu, teretanu i poseban parking.

N.Đ.

Izvor: OfficeSnapshots

 
Pročitaj sljedeći tekst: SBERBANK POSLOVNI PROSTOR U MOSKVI
 
KAKO UNIJETI TOPLU ATMOSFERU U RADNI PROSTOR

KAKO UNIJETI TOPLU ATMOSFERU U RADNI PROSTOR

Jednostavno pojavljivanje na poslu svaki dan ne osigurava vašu produktivnost...

TOPLI  I UGODAN IZGLED SURADNIČKIH PROSTORA

TOPLI I UGODAN IZGLED SURADNIČKIH PROSTORA

Kao što i sami znate, standardna radna mjesta poput kockastih odjeljaka koji vas odvajaju od ostatka svijeta osam sati, više nisu toliko popularna…

RADNI PROSTOR KOMPANIJE STARK GAMES

RADNI PROSTOR KOMPANIJE STARK GAMES

Interijerni projekt novog kancelarijskog prostora kompanije Stark Games predstalja eksperiment u terminima boja i kompozicionih rješenja...

KLINIKA DIZAJNIRANA KAO KUĆNI INTERIJER

KLINIKA DIZAJNIRANA KAO KUĆNI INTERIJER

Raveh klinika, nazvana tako po svom menadžeru Dr Avri Raveh, smještena je u sjevernom dijelu glavnog grada Izraela...

RADNI PROSTOR ELEGANTNE ESTETIKE

RADNI PROSTOR ELEGANTNE ESTETIKE

Moderne kancelarije su evoluirale od velikih i zatvorenih prostorija sa brojnim integriranim particijama i rigidnim dizajnom, u fleksibilne, energetične...

RADNI PROSTOR STOKHOLMSKOG MOBILNOG OPERATERA

RADNI PROSTOR STOKHOLMSKOG MOBILNOG OPERATERA

Studio Stockholm kompletirao je interijerni dizajn glavne upravne zgrade globalnog mobilnog operatera Tre, smještenog u Stocholmu...

FENOMENALANO PREDSTAVNIŠTVO KOMPANIJE NVIDIA

FENOMENALANO PREDSTAVNIŠTVO KOMPANIJE NVIDIA

Studio Gensler uposlen je od strane tehnološkog brenda NVIDIA, pionira u kreiranju grafičkih karti, kako bi dizajnirao njegov centar smješten u kalifornijskoj...

RADNI PROSTOR U ŠANGAJU

RADNI PROSTOR U ŠANGAJU

Kompanija RoarcRenew nedavno je renovirala poslovni prostor Carlowitz & Co, točnije sve od njegovog trećeg do petog kata...

X