TEHNIKA

ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE

ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE
ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE
ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE
ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE
ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE
ULTIMATIVNI PRESJEK MODE I TEHNOLOGIJE

Tehnologija je prisutna u svakom aspektu našeg života, u današnjem modernom dobu…

Od naših telefona i kompjutera, preko pametnih frižidera, mašina za veš, televizora, pa sve do kućnih audio sistema koji se aktiviraju dodirom na jedan taster ili glasovinim komandama, praktično je nemoguće pobjeći pogodnostima dvadeset prvog vijeka.

Nosiva tehnologija, kao trend koji je od skoro postao nevjerojatno popularan, daje vam priliku da svojim emailovima, porukama i drugim podacima pristupite uz pomoć svog ručnog sata ili naočala, istovremeno mereći vaše biometrijske detalje i vodeći računa o vašim obavezana upisanim u kalendaru. Prije više godina, Google Glass su pokušali da se probiju na tržište pametnih naočala, ali im to nikako nije polazilo za rukom – vjerojatno jednim dijelom zbog estetike, a drugim dijelom zbog funkcionalnosti. Sada, na tržištu postoji novi par naočala, koji izgleda savršeno, a za vas izvodi nekoliko zadataka koji će vas oduševiti, posebno ako ste ljubitelji kvalitetnog zvuka.

Audiovizualni gigant, Bose brend, skoro je predstavio dva para Bose Frames naočala, kao svojevrsni pokušaj revolucije zvuka i vida. Ove moderne naočale, koje su dostupne u dva klasična oblika, kockastom i okruglom, dizajnirana su tako da kombiniraju zaštitnu nosivost i audio reprodukciju visoke definicije. Naočale svoju drugu sposobnost posjeduju zahvaljuljući ugrađenom audio sistemu u njihovim ručkama, koji je sam po sebi toliko mali da su one teške tek 45 grama. Sistem radi na principu bežičnih slušalica, emitirajući zvuk iznad uha, umjesto unutar njega, dok istovremeno vrši funkcije mobilnog telefona, dajući nam priliku da primamo i pravimo pozive, strimamo muziku i pristupamo informacijama.

Zajedno sa audio opcijama ovog proizvoda, nosioci mogu govoriti u njegov mikrofon koji je smješten u gornji desni dio ovog modela. Mikrofon im dozovljava da izdaju komande za Siri ili Google asistenta sa savršenom lakoćom, što znači da se naočale kontroliraju glasovnim putem.

Ne samo da Bose Frames svojim korisnicima nude vrhunsku audio tehnologiju, jer one posjeduju i vanvremenski dizajn koji će vam ponuditi nevjerojatni nivo vizualne zaštite. Naočale su dizajnirane sa obojenim lečama koja odbijaju 99 posto UV zraka od očiju, dok njihovi detalji zlatne boje odišu glamurom. Rubovi okvira su oblikovani tako da formiraju uglađenu siluetu i posjeduju nježni mat finiš.

Ako sve ovo što je do sada navedeno za vas nije dovoljno, onda morate znati da su naočale povezane sa Bose AR, ekskluzivnom platformom augmentirane realnosti ovog brenda. GPS prati vaše kretanje i lokaciju, dajući vam priliku da se u potpunosti opustite i uživate u svom životu. Naočale se pune uz pomoć plug-in litijske baterije, koja će vam potrajati oko tri i po sata, a oko dva sata je potrebno da se skroz napune.

Moramo još naglasiti da će ove naočale biti dostupne za kupovinu od veljače iduće godine tako da ne mogu biti savršeni poklon za praznike za neku vama dragu osobu, ali se već sada mogu rezervirati i naručiti.

N.Đ.

Izvor Dornob

 
 
BOSE SLUŠALICE KOJE NEUTRALIZIRAJU BUKU

BOSE SLUŠALICE KOJE NEUTRALIZIRAJU BUKU

Svojim novim slušalicama za uklanjanje buke Noise Canceling Headphones 700, Bose ima za cilj da revolucionira mobilnu komunikaciju...

ŠIK FOTO-APARAT LENNYA KRAVITZA I LEICE

ŠIK FOTO-APARAT LENNYA KRAVITZA I LEICE

Nakon suradnje 2012. godine na ekskluzivnoj kolekciji od šest "Mademoiselle" stolica za brend Kartell - francuski dizajner nazvao je nezaustavljivu rock ikonu.

MELANINOM IMPREGNIRANO STAKLO

MELANINOM IMPREGNIRANO STAKLO

Materijal impregniran melaninom sada se predlaže kao arhitektonski element: staklo koje sa ubačenim melaninom.

TV KAO VITRINA

TV KAO VITRINA

Panasonic iteracije konceptualnih ekrana opremljene su OLED magičnim ekranima sposobnim za prebacivanje između vidljive transparentnosti i pravih televizora.

ELEKTRIČNI PAMETNI TROTINET-PAL

ELEKTRIČNI PAMETNI TROTINET-PAL

Kompanija Layer se udružila s kineskom automobilskom kompanijom Nio u dizajniranju električnog trotineta koji koristi umjetnu inteligenciju i tehnologiju...

NOVI ŠEF KUHINJE

NOVI ŠEF KUHINJE

Kalifornijska start-up kompanija robotike NVIDIA je predstavila„ kitchen manipulator“, robot na bazi umjetne ineteligencije, koji bi mogao biti sljedeći must-have..

IZVRSNOST I FUNKCIONALNOST U KUHINJI - MODULA

IZVRSNOST I FUNKCIONALNOST U KUHINJI - MODULA

Falmec predstavlja novi koncept ekstrakcije i kuhanja koji kombinira praktičnost i efikasnost u vašoj kuhinji - Modula, jednostavno ime koje izražava novi koncept...

NOVI TV BEOVISION HARMONY BANG & OLUFSENA

NOVI TV BEOVISION HARMONY BANG & OLUFSENA

Bang & Olufsen otkriva nam svoj najnoviji televizijski dizajn, Beovision Harmony.

X