SAVJETI

TAMNA BOJA U INTERIJERU

Kako koristiti tamnu boju u enterijeru na pravilan način

Kuhinja, blagovanica, kupaonica i druge prostorije pojavljuju se sve češće u bogatim nijansama sive, plave, zelene i crne.

Ovo je smjelo rješenje za uređenje unutrašnjosti. Ali tamne boje imaju i "tamnu stranu". Budući da su tople i ugodne, duboke tamne nijanse mogu da učine sobu vizualno manjom i vaš interijer izgleda kao pećina. Tamne boje se na suncu brzo zagriju i lako izblijede. Pored toga, one ne opraštaju ni najmanju nesavršenost, bezobzirno prikazujući sve nabore i izbočine zidova. A ako želite da ofarbate sobu u svjetlije boje, morate mnogo da se potrudite da biste se oslobodili stare boje.

Ali nemojte da vas ovi nedostaci obeshrabre da odlučno napustite tamne tonove, jer oni imaju mnogo prednosti. Na kraju, to je samo boja, a ako vam se ne dopada, uvijek se možete vratiti neutralnim bojama. Pored toga, postoje načini za rješavanje problema koje smo izrazili.

Ne brinite zbog veličine

Ne bojte se koristiti bogate tamne tonove u malim sobama. Tamne boje skrivaju uglove zidova i stvaraju iluziju beskonačnog prostora. Tamni zidovi prostorije mogu se izbalansirati svijetlijim namještajem i posteljinom.

Nastavite prostor

Boja često obmanjuje vid, primoravajući da prostoriju percipira višu nego što jeste. U tamnu sobu stavite neke akcente jarke boje: svijetle stolice ili jastuke tako da se fokusirate na njih, a zidovi kao da lagano nestaju...

Niski plafoni

Ako soba ima nizak plafon, obojite ga istom bojom kao i zidove. Na taj način ćete ih učiniti vizualno višim. Da biste stvorili iluziju dubine, okačite ogledalo na zid.

Počnite sa malim prostorijama

Tamne boje, na primjer, mogu biti svijetle ili neutralne - sve zavisi od osvjetljenja. Ako sumnjate u boju, počnite s malom količinom. Mala soba u tamnim bojama postat će „kutija za nakit“ vašeg doma.

M.L.

housebeautiful

 
Pročitaj sljedeći tekst: RUŽE OD JAVOROVOG LIŠĆA
 
RUŽE OD JAVOROVOG LIŠĆA

RUŽE OD JAVOROVOG LIŠĆA

Ruže od javorovog lišća originalna su alternativa klasičnim buketima.

STRASTVENA BOJA VINA U INTERIJERU

STRASTVENA BOJA VINA U INTERIJERU

Boja vina, odnosno bordo ili boja trule višnje se nalazi na vrhu jesenjih boja, vrlo je lijepa i profinjena.

UNESITE FRANCUSKI SEOSKI ŠARM U INTERIJER

UNESITE FRANCUSKI SEOSKI ŠARM U INTERIJER

Interijeri dizajnirani i uređeni u francuskom seoskom stilu generalno su šarmantni.

SPAS ZA MALE PROSTORE POMOĆU PARAVANA

SPAS ZA MALE PROSTORE POMOĆU PARAVANA

Nedostatak prostora je čest problem u modernim domovima i nerijetko možete naći malene studio apartmane koji nemaju unutrašnje zidove.

SAVJETI ZA UREĐENJE MALOG PROSTORA

SAVJETI ZA UREĐENJE MALOG PROSTORA

Posjedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste znati kako ga ukrasiti da bi izgledao veće.

ZA VLAŽNE PROSTORIJE - SISTEM WALLPEPPER® H2O

ZA VLAŽNE PROSTORIJE - SISTEM WALLPEPPER® H2O

Ljetna vizija - kako ukrasiti prostorije koje su u kontaktu sa vodom uz pomoć tapeta...

TEKSTURIRANI ZIDOVI OD DRVETA

TEKSTURIRANI ZIDOVI OD DRVETA

Kreiranje jednog akcentnog zida je hot trend u dekoriranju interijera i odličan način da neka prostorija dođe do izražaja.

NAPRAVITE SAMI: DRŽAČ ZA NAKIT

NAPRAVITE SAMI: DRŽAČ ZA NAKIT

Obožavamo nakit! Ogrlice, narukvice, viseće našnice… Ali kada je neophodno da uzmemo svoj omiljeni komad neposredno pre odlaska na neku zabavu ili važan događaj...

X