SAVJETI

PRAVILNA HIGIJENA DOMA

kako-čisto-dom-na-na-spriječio ekspanzije-korona-virusa.jpg

 

Corona virus uhvatio nas je sve nespremne, a sada se svi pitamo što učiniti kako bismo ostali zdravi. Osobito u ovom prijelaznom razdoblju, kada je pojava virusa i bakterija veća, a imunitet oslabljen, moramo poduzeti dodatne preventivne mjere.

Baš kao što ćemo redovito voditi brigu o osobnoj higijeni, tako bi trebala biti i higijena našeg doma. U vezi s tim, za vas imamo nekoliko savjeta za čišćenje koji će vam pomoći u borbi protiv širenja virusa corone.

Očistite površine koje najčešće dodirujete

Kako se radi o respiratornom virusu, prenosi se kapanjem, odnosno kapljicama koje bolesna osoba ispušta tijekom kašljanja, kihanja itd. ... Također se može zaraziti dodirom određenih površina na kojima je virus visio - kvake na vratima, površine na stolovima, daljinski od televizora, prekidača za svjetlo ... Stoga bi se trebali fokusirati na dezinfekciju interijera, posebno na mjestima u kojima provodite najviše vremena.

Sve površine za koje znate da redovno dodirujete trebalo bi temeljito očistiti.

Koristite odgovarajuće materijale za čišćenje

Kada je riječ o materijalima za čišćenje poput spužvi i krpa, prije korištenja ključno je osigurati da budu čista, jer ćete na taj način spriječiti širenje infekcija. Možda je najbolje upotrijebiti vlažne maramice koje ćete odmah nakon uporabe baciti, a ako spužvu i krpu ponovo koristite, isperite ih toplom vodom i ostavite da se osuše. 

Ne zaboravite električne uređaje

Vaš bi telefon mogao biti nosilac virusa. Jer ga svugdje nosimo, pa je moguće da je pokupio klice na putu. Zato uvijek koristite alkoholne maramice i čistite telefon, tipkovnicu, daljinski upravljač i slično.

Kuhinja i kupaonica

Mjesto na kojem pripremate hranu treba biti besprijekorno čisto, pa prije pripreme svakog obroka obavezno operite ruke. Nakon jela odmah posušite suđe!

Održavanje vaše kupaonice također bi trebo biti prioritet! Također, redovito mijenjajte ručnike i svakako uklonite sve četkice za kućanstvo, ovoga puta ne moraju se svi uklopiti u istu čašu.

Živjeti u tako urednom prostoru znači da ćete biti manje osjetljivi na prehladu i gripu, što sprečava širenje virusa corone.

S.B.

Foto: Decoholic.com/Pinterest

 
Pročitaj sljedeći tekst: ORGANIZIRAJTE URED KOD KUĆE
 
IDEJE ZA TRIJEM I TERASE

IDEJE ZA TRIJEM I TERASE

Je li vam dosadili duga i hladna zima i ne možete dočekati da svake večeri uživate u toplim proljetnim i ljetnim noćima dok ispijate ledeni čaj...

INTERIJER KAO S NASLOVNICA

INTERIJER KAO S NASLOVNICA

Dizajn i uređenje interijera koji je jednako lijep kao i domovi koje vidimo na društvenim medijima, posebno na Facebooku i Instagramu, vrlo je izazovan zadatak.

ORGANIZIRAJTE URED KOD KUĆE

ORGANIZIRAJTE URED KOD KUĆE

Bez obzira želite li organizirati radni prostor ili napisati roman, mjesto za započinjanje novog posla i slično, dugujete sebi da stvarate u produktivnom prostoru...

PRIJEDLOZI ZA DEKORIRANJE POTKROVLJA

PRIJEDLOZI ZA DEKORIRANJE POTKROVLJA

Jedna od glavnih prednosti življenja potkrovlja je mir i tišina. Nema bučnih susjeda, nitko vam ne smeta, imate potpunu privatnost i slično.

KAKO NAPRAVIT TERARIJ

KAKO NAPRAVIT TERARIJ

Pretvorite staklenu vazu u veliku terarijumsku šumu, pomoću jednostavnih uputstava.

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE MALE KUPAONICE

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE MALE KUPAONICE

Male kupaonice jedan su od najvećih izazova prilikom uređenja doma.

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE SPAVAĆE SOBE

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE SPAVAĆE SOBE

Ako ste prvu polovicu siječnja proveli na zabavama i proslavama, a drugu vratili u svoju svakodnevnu rutinu, početak veljače je konačno pravo vrijeme...

DEKORACIJE ZA DAN ZALJUBLJENIH

DEKORACIJE ZA DAN ZALJUBLJENIH

Još od kraja 15. i početka 16. vijeka, oblik srca postao je sinonim za ljubav, i tom značenju je ostao dosledan i dan danas.

X