SAVJETI

POTHVAT DOBROG DIZAJNA

POTHVAT DOBROG DIZAJNA
POTHVAT DOBROG DIZAJNA
POTHVAT DOBROG DIZAJNA
POTHVAT DOBROG DIZAJNA
POTHVAT DOBROG DIZAJNA
POTHVAT DOBROG DIZAJNA
POTHVAT DOBROG DIZAJNA

Iako je koncept dobrog dizajna vrlo teško definirati u nekoliko riječi, njegove osnovne vrijednosti leže unutar različitih elemenata kojima je uvjetovan ...

Ove kvalitete su smještene u prostoru, građevinama i mjestima koja dobro funkcioniraju, dugo traju i savršeno se adaptiraju sadašnjim i budućim korisnicima. Dobar dizajn osigurava, da izgrađeno okruženje odgovara određenim kreativnim načinima unošenja identiteta u različite površine, ali i jedinstvene projekte, koji se istovremeno obraćaju svojim korisnicima i funkcionalnim karakteristikama posebnih postavki.

Kvalitetno dizajniran stambeni objekt, može visoko podići cijenu cjelokupnog imanja, dok u isto vrijeme generira veće uvjete svima koji su spremni uložiti u njega. Imajući ovo u vidu uopće ne čudi to što agencija za nekretnine, u poslovima marketinga i prodaje nekretnina, smatraju posjedovanje izvrsnog dizajna esencijalnim sredstvom za stvaranje aspirativnog životnog stila, koji dosta pomaže prilikom prodaje jednog kućanstva.

Na kraju, vrijednosti dobro dizajniranog stambenog prostora ne opisuju samo individualne ukuse i estetike, one pružaju nešto mnogo vrednije svojim stanovnicima, a to je poboljšana kvaliteta života. Kreativna planiranja prostora, pažnja data kvalitetama finiša i materijala, njihova nabava, sitni detalji, i još mnogo toga, predstavlja posebne vještine dizajnera, koje omogućuju dobitnu formulu dizajna odgovornih i funkcionalnih stambenih prostora, ali i transformaciju generiranih mjesta u nečije domove.  

Predstavljamo vam 10 načina pomoću kojih dizajn može popraviti kvalitetu vašeg života.

1. Praktičan raspored

Ključ dobrog stambenog rasporeda jeste u njegovoj fleksibilnosti i integraciji potreba ljudi, s kojima kreira visokofunkcionalni i odgovorna rješenja dizajna, koji maksimalno uvećava kvalitetu života svojim korisnicima.

2. Energetska učinkovitost

Energetski učinkovit dizajn zgrade osigurava da stambena jedinica umjereno koristi svoju energiju i umanji operativne troškove. On koristi koncizan pristup energetici, škakljivim pitanjima koja se tiču ​​ekologije i očuvanja okoliša prilikom izgradnje samog kućanstava.

3. Samoodrživost

Samoodrživi dizajn se jednim dijelom oslanja na energetsku učinkovitost, dok stremi ka očuvanju i pametnom korištenju prirodnih resursa, kao što su energija, voda i materijali. Između mnogih prednosti, samoodrživi dizajn može poboljšati zdravlje i komfor svojih korisnika, ali i uvećati vrijednost cjelokupnog posjeda.

4. Relaksirajuće okruženje

Opuštajuća postavka može pomoći da se oslobodite stresa, i pospješiti oporavak prilikom mentalnog zamora. Karakteristike i atributi dobro osmišljenog unutarnjeg okruženja, mogu privući svoje korisnike i u potpunosti ih podržati na putu ispunjenja njihovih želja.

5. Funkcionalni prostori

Funkcionalan dizajn osigurava one specifične zahtjeve klijenata, koji se uzimaju u razmatranje i susreću prilikom dizajniranja stambenih prostora. Funkcionalnost na mnogo načina pokreće raspored kućanstava, kako bi osigurala da sve osnovne potrepštine budu ugrađene u samu jezgru dizajna.

6. Zdravlje

Stambena okruženja koja su fokusirana na dobro stanje i zdravlje pružaju utočište i pribježište svojim korisnicima, spajajući ih s njihovim lokalnim prirodnim pejzažem. Dizajn koji u svom središtu pozornosti ima zdravlje može doprinijeti mentalnom i fizičkom blagostanju i optimizirati iskustva ljudi koji se nalaze u izgrađenim jedinicama.

7. Ergonomija

Ergonomija podrazumijeva omogućavanje dizajniranja okruženja koje će savršeno pristajati ljudskoj formi. Pravilan ergonomični dizajn uzima u obzir sve ljudske faktore i tom prilikom osigurava da se okruženje pravilno prilagođava zahtjevima svojih korisnika.

8. Adaptibilnost

Prilagodljivi dizajn promjenjive namjene omogućuje graciozne prelaze, koji nastaju između očekivanja i zahtjeva korisnika. Ovo omogućuje dugotrajnost dizajna stambenog prostora, kako bi se osiguralo njegovo korištenje od strane budućih vlasnika.

9. Pristupačnost i sigurnost

Pristupačan dizajn teži ka obraćanju svim generacijama, različitim sposobnostima ljudi, kao i njihovim posebnim potrebama. Pristupačno okruženje svojim korisnicima dozvoljava da zadrže neovisan način života i osigurava povezanost članova obitelji s ostatkom zajednice.

10. Prilagodba

Prilagođeni dizajn pruža luksuzna i nagradna iskustva, poput automatskog zadovoljstvo i samopouzdanje, što kao rezultat sa sobom donosi dugotrajne pogodnosti.

N.Đ.

 
Pročitaj sljedeći tekst: NAPRAVITE SVOJE KINO NA OTVORENOM
 
PRIJEDLOZI ZA DEKORACIJU MODERNOG DOMA

PRIJEDLOZI ZA DEKORACIJU MODERNOG DOMA

Svaki dom, bez obzira na stil koji se njime proteže, izgleda ljepše i atraktivnije s odgovarajućim ukrasnim detaljima.

FENOMENALNA KLIZNA VRATA

FENOMENALNA KLIZNA VRATA

Savršena za uštedu prostora, jednako pogodna za manje i veće domove, klizna vrata su oličenje funkcionalnosti...

UNOŠENJE LJETNJOG OSJEĆAJA U ŽIVOTNI PROSTOR

UNOŠENJE LJETNJOG OSJEĆAJA U ŽIVOTNI PROSTOR

Dobar dio ljeta proveli smo u nadi da ćemo barem krajem rujna otići na odmor.

KAMINI U DNEVNOM BORAVKU OKRUŽENI STILSKIM PLOČICAMA

KAMINI U DNEVNOM BORAVKU OKRUŽENI STILSKIM PLOČICAMA

Naša današnja tema je upotreba pločica za ukrašavanje prostora oko kamina.

ULAZ U DOM UČINITE ATRAKTIVNIM

ULAZ U DOM UČINITE ATRAKTIVNIM

Ulaz u kuću je ono prvo što ostavlja utisak.

DOM PRETVORITE U ODMARALIŠTE

DOM PRETVORITE U ODMARALIŠTE

Već mjesecima se svijet bori protiv globalne pandemije.

SOBE KOJE KOMBINIRAJU MODERNOST I UDOBNOST

SOBE KOJE KOMBINIRAJU MODERNOST I UDOBNOST

Da li ste ikad svoju spavaću sobu zamišljali u rustičnom duhu?

STOLOVI U HODNIKU TOKOM LJETA

STOLOVI U HODNIKU TOKOM LJETA

Svaki dom ima minimum jedan konzolni stol u svom posjedu.

X