SAVJETI

KAKO NAPRAVIT TERARIJ

evo-kako-da-napravite-terarijum.jpg

Pretvorite staklenu vazu u veliku terarijumsku šumu, pomoću jednostavnih uputstava.

Budući da je ovo otvoreni terarij, možete se odlučiti za bilo koje biljke i predmete za ukrašavanje. Terrarium čini izvrstan središnji dio stola za blagovanje, ali i križni polica za police i manje stolove. Tako su brzi i jednostavni za izradu, tako da lako možete obradovati svoje prijatelje kao i sebe.

Materijal:

- Velika staklena vaza;

- Malo kamenje;

- Sobne biljke raznih veličina (po izboru);

- Zemlja;

- Mahovina;

- Baštenske rukavice;

- Bočica vode;

- Četkica za slikanje;

- Pribor kojim regularno sadite biljke.

Uputstva:

1. Započnite dodavanjem kamenja na dno vaše staklene vaze. Napunite vazu oko jedne četvrtine. Kamenje omogućuje pravilnu drenažu terarija, tako da tlo ne ostane previše vlažno i terarij se može dobro osušiti.

2. Ulijte tlo tako da je staklena vaza približno puna.

3. Iskopati malu rupu u tlu vaze i posadite biljku koju ste odabrali.

4. Nastavite saditi biljke različitih veličina i oblika u svoju vazu (ovdje smo ih koristili oko 3). Dodajte malo mahovine, također će pomoći u apsorpciji suvišne vlage.

5. Dodajte sitne dodatke i sitnice u svoj terarij da biste zauzeli ostatak prostora.

6. Očistite višak zemlje i dodajte malo vlage vodom pomoću boce s raspršivačem, a također očistite višak na čaši ili biljkama.

Kad je vaš terarij gotov, postavite ga na područje koje će dnevno dobiti najmanje 6 sati dobre indirektne svjetlosti. Zalijevajte ga tjedno tijekom proljeća do jeseni, što je ujedno i sezona rasta i svakih nekoliko tjedana izvan sezone (jesen do proljeća)!

S.B.

Foto: Homedit.com

 
Pročitaj sljedeći tekst: PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE SPAVAĆE SOBE
 
IDEJE ZA TRIJEM I TERASE

IDEJE ZA TRIJEM I TERASE

Je li vam dosadili duga i hladna zima i ne možete dočekati da svake večeri uživate u toplim proljetnim i ljetnim noćima dok ispijate ledeni čaj...

INTERIJER KAO S NASLOVNICA

INTERIJER KAO S NASLOVNICA

Dizajn i uređenje interijera koji je jednako lijep kao i domovi koje vidimo na društvenim medijima, posebno na Facebooku i Instagramu, vrlo je izazovan zadatak.

PRAVILNA HIGIJENA DOMA

PRAVILNA HIGIJENA DOMA

Corona virus uhvatio nas je sve nespremne, a sada se svi pitamo što učiniti kako bismo ostali zdravi. Osobito u ovom prijelaznom razdoblju...

ORGANIZIRAJTE URED KOD KUĆE

ORGANIZIRAJTE URED KOD KUĆE

Bez obzira želite li organizirati radni prostor ili napisati roman, mjesto za započinjanje novog posla i slično, dugujete sebi da stvarate u produktivnom prostoru...

PRIJEDLOZI ZA DEKORIRANJE POTKROVLJA

PRIJEDLOZI ZA DEKORIRANJE POTKROVLJA

Jedna od glavnih prednosti življenja potkrovlja je mir i tišina. Nema bučnih susjeda, nitko vam ne smeta, imate potpunu privatnost i slično.

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE MALE KUPAONICE

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE MALE KUPAONICE

Male kupaonice jedan su od najvećih izazova prilikom uređenja doma.

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE SPAVAĆE SOBE

PRIJEDLOZI ZA UREĐENJE SPAVAĆE SOBE

Ako ste prvu polovicu siječnja proveli na zabavama i proslavama, a drugu vratili u svoju svakodnevnu rutinu, početak veljače je konačno pravo vrijeme...

DEKORACIJE ZA DAN ZALJUBLJENIH

DEKORACIJE ZA DAN ZALJUBLJENIH

Još od kraja 15. i početka 16. vijeka, oblik srca postao je sinonim za ljubav, i tom značenju je ostao dosledan i dan danas.

X