OSVJETLJENJE

POČEO JE “KINESKI FESTIVAL SVJETLA”

Danas počinje “Kineski festival svetla” na Kalemegdanu

Uz izložbu magične instalacije kineskih lampiona, 4. veljače počeo je „Kineski festival svjetla“ na Kelemegdanu kojim će se prvi proslaviti Kineska nova godina.

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, i osobno angažirnje umjetnika Slobodana Trkulje, kreativnog ambasadora Srbije, koji sa grupom „Balkanopolis“ uživa izuzetnu popularnost u Kini i uz podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, počinje prvi „Kineski festival svjetla“.

Magične svjetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i još mnoge druge dočarat će nam čudesni svijet mašte i svjetla, koji će posebno biti zanimljiv najmlađm stanovnicima grada.

Izložbu je svečano otvorena 4. veljače u 18h, na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku ambasadora Narodne Republike Kine, ministar kulture Vladan Vukosavljević i premijerka Ana Brnabić.

 

Besplatni svjetlosni spektakl, koji će uljepšavati Kalemegdan od 4. do 24. veljače, kreirala je jedna od vodećih svjetskih kompanija za izradu umjetničkih rasvjetnih lampiona „Zigong Haiten“ iz Kine. Lampioni će se upaliti svako veče od 17 sati.

 
 
PROTOČAN PEJZAŽ SVJETLOSTI

PROTOČAN PEJZAŽ SVJETLOSTI

Dizajnirana od Ikira Ivasakija, modularna kolekcija rasvjete Tubes sastoji se od mreže jednostavnih cijevi koje kanaliziraju svjetlo u različitim nijansama.

LAMPA SA MEHANIČKOM INTELIGENCIJOM - VITRUVIO

LAMPA SA MEHANIČKOM INTELIGENCIJOM - VITRUVIO

Svi vjerojatno znate za čuveni crtež Leonarda da Vincija “Vetruvijev čovjek” koji prikazuje čoveka upisanog u krug s ispruženim rukama i nogama.

SLAVNA MODNA KUĆA JE DIZAJNIRALA ZVUČNIKE

SLAVNA MODNA KUĆA JE DIZAJNIRALA ZVUČNIKE

Slavna francuska modna kuća Saint Laurent predstavlja rezultat svoje ekskluzivne suradnje sa brendom Bang & Olufsen.

PREPRAVLJENA IKONIČNA LAMPA

PREPRAVLJENA IKONIČNA LAMPA

Pravi simbol bezvremenog evergreen dizajna, i danas najprodavaniji, Fontana je abažur “par ekselans”.

MAGIČNA POEZIJA SVJETLA

MAGIČNA POEZIJA SVJETLA

Moguće je pretvoriti bilo koji prostor u čarobno okruženje sa običnom svijećom, s druge strane, lampa ili luster da bi djelovali magično, moraju imati nešto posebn

RASVJETA NALIK NA VISEĆA ZVONA

RASVJETA NALIK NA VISEĆA ZVONA

Njujorški dizajnerski studio Rux proširio je svoju modularnu seriju Stickbulb lustera sa novim izdanjem...

POEZIJA JEDNE LAMPE - BELLE DE JOUR

POEZIJA JEDNE LAMPE - BELLE DE JOUR

Svojom poetskom prisutnošću i snažnim scenografskim utjecajem, nova lampa Belle de Jour s potpisom Foscarini brenda podsjeća na veliki,...

LAMPA OD MURANO STAKLA

LAMPA OD MURANO STAKLA

Napravljena u suradnji sa dizajnerom Terensom Kotonom, za Wave Murano Glass, RAY je inovativna lampa izrađena od plemenitog Murano stakla...

X