OSVJETLJENJE

POČEO JE “KINESKI FESTIVAL SVJETLA”

Danas počinje “Kineski festival svetla” na Kalemegdanu

Uz izložbu magične instalacije kineskih lampiona, 4. veljače počeo je „Kineski festival svjetla“ na Kelemegdanu kojim će se prvi proslaviti Kineska nova godina.

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, i osobno angažirnje umjetnika Slobodana Trkulje, kreativnog ambasadora Srbije, koji sa grupom „Balkanopolis“ uživa izuzetnu popularnost u Kini i uz podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, počinje prvi „Kineski festival svjetla“.

Magične svjetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i još mnoge druge dočarat će nam čudesni svijet mašte i svjetla, koji će posebno biti zanimljiv najmlađm stanovnicima grada.

Izložbu je svečano otvorena 4. veljače u 18h, na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku ambasadora Narodne Republike Kine, ministar kulture Vladan Vukosavljević i premijerka Ana Brnabić.

 

Besplatni svjetlosni spektakl, koji će uljepšavati Kalemegdan od 4. do 24. veljače, kreirala je jedna od vodećih svjetskih kompanija za izradu umjetničkih rasvjetnih lampiona „Zigong Haiten“ iz Kine. Lampioni će se upaliti svako veče od 17 sati.

 
 
GLASNA LAMPA

GLASNA LAMPA

Već smo pisali o suradnji švedskog giganta IKEA sa Sonos brendom na kreaciji Symfonisk hibridnog zvučnika koji ima funkciju kao kućna polica za knjige.

PERFEKTNA LAMPA LAPILLA

PERFEKTNA LAMPA LAPILLA

Lapilla je lampa dizajnirana kao dio Magnetika sistema jer je kao magnet možete nalijepiti na bilo koju metalnu površinu.

SISTEM RASVJETE KOJI IMA BESKONAČNE INTERPRETACIJE

SISTEM RASVJETE KOJI IMA BESKONAČNE INTERPRETACIJE

Šta vam pada na pamet kada prvi put pogledate sistem rasvjete LUNA?

SVJETLOSNE SFERE OD VULKANSKIH STIJENA I STAKLA

SVJETLOSNE SFERE OD VULKANSKIH STIJENA I STAKLA

Meksički dizajnerski studio davidpompa, predstavlja novu „origo“ kolekciju rasvJete, koja će biti lansirana tokom tjedna dizajna u Milanu 2019. godine.

KNJIGA ZA PONOĆI

KNJIGA ZA PONOĆI

Jeste li oduševljeni nekom filmskom scenom, kada junak filma uspeva da pronađe tajni prolaz iza police s knjigama, jednostavnim povlačenjem neke knjige?

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA RASVJETE

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA RASVJETE

Dizajner rasvete Michael Anastasiades okupio je kolekciju svojih radova tokom proteklih 12 godina za izložbu koju je priredio u svom rodnom Cipru.

SVJETILJKA KOJA KREIRA ATMOSFERU POPUT SVIJEĆE

SVJETILJKA KOJA KREIRA ATMOSFERU POPUT SVIJEĆE

Novi brend rasvjete Voltra lansirao je kolekciju minimalističkih bežičnih lampi, dizajniranih da kreiraju intimnu atmosferu koju emitira svjetlost svijeće.

PRENOSIVA LAMPA NALIK DREVNIM RIMSKIM SVJETILJKAMA

PRENOSIVA LAMPA NALIK DREVNIM RIMSKIM SVJETILJKAMA

Iskustvo dizajna Ethimo i kreativnost Luke Niketo udružuju se i stvaraju neobičan, izazovni svjetlosni pribor, njegov oštar...

X