NAMJEŠTAJ

U OVOM KREVETU SVAKO SPAVA NA SVOJOJ STRANI

Zahvaljujući ovom krevetu svako spava na svojoj strani

Još jedan pametan izum stiže nam iz kompanije Ford, slavnog proizvođača automobila. Nedavno smo pisali o kućici koja vaše pse štiti od buke, a sada vam predstavljamo bračni krevet koji, spavače zadržava, svakog na svojoj polovini kreveta.

Sigurno ste nebrojeno puta bili u situciji da otimate svoj dio jorgana ili još gore da se „borite„ za vašu teritoriju kreveta tokom noći, kada partner nesvjesno, pređe sa svoje na vašu stranu.

Više ne morate brinuti oko toga! Ford je predstavio Lane-Keeping Bed čiji je dušek opremljen senzorima pritiska koji mogu  da odrede da li, tokom noći, jedna osoba ulazi na teritoriju za spavanje svog partnera. Krevet zatim uz pomoć integrirane pokretne trake povlači krevet unazad i vraća osobu na drugu polovinu kreveta.

Tehnologija koja omogućava da se krevet pokreće se već primjenjuje u Ford vozilima  i može da gurne volan kada oseti da je vozač previše skrenuo iz svoje trake u suprotnu.

U pitanju je dio programa Ford Interventions, koji je namijenjen rješavanju svakodnevnih problema sa rješenjima preuzetim iz automobilskog dizajna.

N.V.T.

Izvor Ford

 
Pročitaj sljedeći tekst: UGODNOST KAO U PRESTIŽNOM AUTOMOBILU
 
KOLEKCIJE ZA VAŠE KUPAONICE

KOLEKCIJE ZA VAŠE KUPAONICE

Opale i Vitreo su dvije nove kolekcije umivaonika kroz koje antoniolupi nastavlja sa svojim istraživanjima, koja su otpočela kolekcijom Albume…

LEGENDARNA FOTELJA KOJA NASTAVLJA DA ŽIVI

LEGENDARNA FOTELJA KOJA NASTAVLJA DA ŽIVI

Legenda među ikonama, Up fotelja s potpisom B&B Italia je jedna od najpoznatijih komada na međunarodnoj sceni dizajna.

SOFA INSPIRIRANA DRVENIM BRODSKIM TRUPOM

SOFA INSPIRIRANA DRVENIM BRODSKIM TRUPOM

Sofa pod nazivom "E la nave va" (Brod ide) je novi komad namještaja s potpisom Alias, a insprirana je strukturom drvenog brodskog trupa.

DJEČJI KREVET KOJI ŠTEDI PROSTOR

DJEČJI KREVET KOJI ŠTEDI PROSTOR

Da li se i vaša djeca stalno svađaju jer nemaju dovoljno prostora? Moraju li dijeliti istu sobu i nemaju dovoljno prostora da skladište svoje stvari?

ČISTA AVANGARDA

ČISTA AVANGARDA

Zahvaljujući inovativnoj upotrebi materijala, Time, nova fotelja koju je dizajnirao Alfredo Haberli za Alias, krši sva pravila.

U ČAST 90-TIMA, ZLATNOM LAMEU I MAJAMIJU

U ČAST 90-TIMA, ZLATNOM LAMEU I MAJAMIJU

Nekadašnji dom slavnog kreatora Gianija Versacea u Via Gesu u Milanu, postao je ekskluzivni set za predstavljanje nove Versace Home kolekcije...

MULTIFUNKCIONALNA SOFA ZA GLEDANJE UTAKMICA

MULTIFUNKCIONALNA SOFA ZA GLEDANJE UTAKMICA

Da li ste ikada poželjeli da kreirate svoju sportsku tribinu kod kuće gdje ćete u društvu prijatelja gledati omiljenu nogometnu utakmicu ili teniski meč?

ŽIVOPISNA KOLEKCIJA ZA EKSTERIJERE

ŽIVOPISNA KOLEKCIJA ZA EKSTERIJERE

Ove godine, tokom sajma Salone del Mobile 2019, Marni je odao počast Mjesecu kroz Marni Moon Walk kolekciju.

X