MOJ VRT

TAJNE DEKORIRANJA DOMA BILJKAMA

pjimage.jpg

 

Sve više smo svjedoci kako zelenilo postaje sastavni dio naših domova. Zapravo je neizbježno da je vrtlarstvo trenutno jedan od glavnih trendova u uređenju eksterijera kao i interijera.

Ovo povećano okruženje s biljkama zasigurno je odličan način da se odmorite od svega modernog i urbaniziranog i pokušate živjeti što više u skladu s prirodom. Nadam se da će ovaj trend biti zauvijek moderan!

Jer blagodati biljaka u unutrašnjosti su brojne. Ne samo da nam uljepšavaju životni prostor, pročišćavaju kisik, a kao što je pokazala jedna norveška studija, biljke smanjuju prehladu, grlobolju i kašalj.

Biljke su sjajan način ukrašavanja vašeg interijera, pogotovo ako je uređen na minimalistički način. Sve što trebate učiniti je pronaći nekoliko zanimljivih lonaca ili vaza i imat ćete potpuno drugačiji interijer.

U slučaju da niste spremni brinuti se za neke zahtjevne biljke, onda se odlučite za bambus ili terarij, koji će biti uglavnom mahovina, a koji izgleda jednako lijepo i ne zahtijeva posebno održavanje.

Kada birate biljke i lonce, imajte na umu jedan trik koji se zove - ogledalo. Ako biljke postavite ispred ogledala, znajte da će to odražavati više zelenila u prostoru. Bit će posebno zanimljivo ako dodate neke okrugle elemente.

Još jedna ideja je nadopuniti kuhinju s biljem. Ne samo da će divno mirišati, a izgledat će prelijepo, već ćete ih i povremeno moći koristiti u kuhanju.

SB

Foto: Pinterest.com

 
Pročitaj sljedeći tekst: OSVJETLJENJE ZA DVORIŠTA
 
UREĐENJE I DEKORIRANJE TERASE

UREĐENJE I DEKORIRANJE TERASE

Da bi vaša terasa izgledala i doista bila puno veća nego što stvarno jeste, morate točno znati kako je ukrasiti i što najbolje funkcionira u ovom malom prostoru.

NOVOSTI U UREĐENJU DVORIŠTA

NOVOSTI U UREĐENJU DVORIŠTA

Početak proljeća nekako vas prirodno prisiljava da uredite svoje dvorište i uredite vrt. Hoće li to značiti sadnja neke nove vrste cvijeća...

OSVJETLJENJE ZA DVORIŠTA

OSVJETLJENJE ZA DVORIŠTA

Neposredno prije početka proljeća, trebate potrošiti malo više vremena, uređujući svoje dvorište ili vrt.

CVIJEĆE KOJE CVJETA TOKOM NOĆI

CVIJEĆE KOJE CVJETA TOKOM NOĆI

Sada kad je proljeće tek iza ugla, dobro je vrijeme za razmišljanje o vrtlarstvu ili vrtlarstvu.

KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA ZA EKSTERIJERE

KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA ZA EKSTERIJERE

B&B Italia predstavila je kolekciju namještaja za eksterijere koju je dizajnirao Filip Stark.

5 BALKONSKIH ZIMSKIH BILJAKA

5 BALKONSKIH ZIMSKIH BILJAKA

Šareni balkoni tokom zime? Ovo je moguće, uz pravi izbor biljaka, za veličanstven dekor, čak i kad je hladno ispred prozora.

UZGOJITE BOŽIĆNU ZVIJEZDU

UZGOJITE BOŽIĆNU ZVIJEZDU

Poinsetija, obično nazvana Božićna zvijezda je cvijet koji se već odavno pojavio na prazničnim stolovima.

KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA ZA EKSTERIJERE ETHIMO

KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA ZA EKSTERIJERE ETHIMO

Ko je rekao da je namještaj na otvorenom pogodan samo za ljetnu sezonu?

X