MOJ VRT

STVORITE OAZU U VRTU

STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU
STVORITE OAZU U VRTU

Kad nastupe ljetne vrućine, često poželimo da odemo pored rijeke ili tople dane provodimo na obalama mora ...

Međutim, zašto oazu za opuštanje ne bi imali u svom dvorištu ili na terasi?

Bez obzira na to koliko je malo, vaše dvorište ili balkon mogu biti pretvoreni u nevjerojatnu oazu na otvorenom. Postoje brojni elementi dizajna koji kada se kombiniraju zajedno, stvaraju divna mjesta za uživanje tijekom ljetnih dana. Pogledajte savjete i trikove koji će vam pomoći stvoriti udobno mjesto za opuštanje. Krajnji rezultat će biti bijeg koje možete koristiti svakodnevno - bez putovanja i zrakoplovnih karata.

NAPRAVITE OPUŠTAJUĆE MJESTO U VAŠEM DVORIŠTU SA MUZIKOM

Atmosfera je sve. Želite se osjećati kao da ste na odmoru, želite prostor koji vam omogućava da se sakrite od svijeta (i dosadnih, znatiželjnih susjeda).

Stvaranje vrtne oaze gdje možete opustiti je ključni element za vašu oazu u dvorištu. Da bi transformirali svoje dvorište u opuštajuće mjesto za odmor razmislite o dodavanju umirujućih zvuka glazbe. Postoje brojni otvoreni sustavi zvučnika koji će iznijeti vašu omiljenu glazbu u vrtu. To može biti jednostavan bežični zvučnik ili otvoreni stereo sustav. Postoje čak i bežični zvučnici, kojima loše vremenske prilike ne mogu ništa. Ako sustav zvučnika nije moguće instalirati u vašem vrtu, onda bar dodajte funkciju žuborenja vode koja će pomoći i negirati buku. Što god odabrali, birajte mirne zvukove koji će vas opustiti od svakodnevnih briga i uznemiravanja.

DODAJTE OSVETLJENJE VAŠOJ OAZI

Dodavanje ugodnog osvjetljenja u dvorištu može stvoriti toplu atmosferu dobrodošlice. Osvjetljenje se može dodati preko svijeća, plutajućih kugla za bazen, solarne rasvjete, lustera koji vise iz pergole ili sa stropa vaše terase. Izbjegavajte jaka i neon svjetla. Jedna od ideja je da se svjetiljke sa baterijama stave unutar balona, ​​a onda napuhane balone rasporedite plutati u vašem bazenu. Ovo osvjetljenje, sa globus efektom, biti će zanimljiv detalj u vašem vrtu. Tu su i moderne, svjetleće saksije i kamenje koje navečer divno sija, nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti. Ovo moderno osvjetljenje, žardinjere ili kamenje, osvijetliti će vašu noć na potpuno novi način. Kreirajte romantičnu atmosferu u otvorenoj oazi pomoću brojnih izvora osvjetljenja u vašem dvorištu.

OPREMITE PROSTOR UDOBNIM NAMJEŠTAJEM

Iako zvuči više tipično i očito, ali udobne sofe ili fotelje su potrebne u vašoj vrtnoj oazi. Bilo da je viseća, ili s naslonom, stolica vam mora pružiti udobnost. Ako imate prostor koji je pokriven, onda razmislite o tapeciranom namještaju za postizanje krajnje kućnog okruženja. Dodajte jastuke, tepihe, stolove, stolice, osvjetljenje, pa čak i umjetnička djela. Tu je i dosta dekorativnih tkanina koji imitiraju one u zatvorenom prostoru. Udobna stolica je uvijek savršen dodatak vrtnoj oazi.

OSIGURAJTE PRIVATNOST

Bez privatnosti, ne može se istinski uživati ​​i osloboditi od stresa. Kreirajte mjesto gdje vas radoznale oči svijeta ne mogu vidjeti. Ponekad morate biti inventivni kada je u pitanju način da se ogradite od svijeta. Uređenje svakako može biti korisno kada želite sakriti. Dobro postavljeno drvo ili grmlje može pomoći u stvaranju diskretnog prostora. Baš kao u zatvorenom prostoru, zastori mogu donijeti veću dozu privatnosti. Možete zavjese staviti oko pergola ili prirodnu zavjesu od cvijeća, uz pomoć rešetaka i puzavica. Ako proračun nije problem, onda razmislite o pokrivanju sa stalnom krovom. Iako velika investicija, ona vam jamči privatnost na otvorenom.

DODAJTE VODENE FUNKCIJE VAŠEM DVORIŠTU

Umirujući zvuci vode mogu isprati sve vaše brige, ostavljajući vas opuštenim i relaksiranim. Postoje brojni načini dodati elemente vode u vašem prostoru na otvorenom. To može biti kao jednostavna mala fontana koja se nalazi na vrhu stola ili veliki projekt kao što je instaliranje fontana u dvorištu, ribnjaka ili bazena. U svakom slučaju, zvuk vode će ispuniti vaše uši i dodati umirujuće elemente u vašoj oazi mira. Jednostavna česma ili ribnjak može se kupiti u većini trgovina i vrlo lako se instalira. Ako se odlučite za ribnjak, onda možete dodati i ribe i plutajuće ljiljane. 

TV U DVORIŠTU

Televizori su svuda u vašem domu. Dodavanje TV vašem dvorištu sigurno vas  može namamiti da sjedite i ostanete duže vani. Danas se mogu kupiti televizori koji su otporni na vremenske utjecaje. Međutim, uvijek TV možete zaštiti od vremenskih neprilika. Izgradnja na otvorenom prostoru kompletna je sa televizorom i svakako izgleda kao luksuzna ideja.

INSTALIRAJTE VANJSKI TUŠ

Osim funkcije vodopada, trebalo bi razmisliti o dodavanju tuša na otvorenom, posebno ako imate bazen. Vanjski tuševi su ne samo svjež koncept, oni su funkcionalni također. Vanjski tuš je raskošan dodatak u dvorištu, pružit će vam potrebnu relaksaciju, ali sigurni da je dobro ušuškan od neželjenih pogleda.

Uz ljetno sunce koje je visoko na nebu, savršeno je vrijeme za početak izgradnje oaze na otvorenom. Bez obzira koliko su velika ili mala vaša dvorišta ili terasa, dodajte elemente glazbe, rasvjete, udoban namještaj, vodu i privatnost.

Uz ove savjete, oaza u vašem dvorištu nije više izvan vaših dosega. Uz malo mašte i truda stvoriti jedinstveno mjesto prema svojim potrebama i željama!

 
Pročitaj sljedeći tekst: VRT - ROMANTIČNI LUKOVI
 
BOEMSKI DIZAJN DVORIŠTA

BOEMSKI DIZAJN DVORIŠTA

Inspirirajući boemski način života karakterističan za pjesnike, pisce i umjetnike općenito iz naše prošlosti, donio nam je poznati Boho stil...

FONTANE DIY ZA VAŠE DVORIŠTE

FONTANE DIY ZA VAŠE DVORIŠTE

Oduvijek ste sanjali da imate fontanu u svom dvorištu, ali čini li se da vam je preskupa ili je jednostavno prevelika?

PROSTOR ZA DJEČJU IGRU

PROSTOR ZA DJEČJU IGRU

Ljeto nam se užurbanim korakom približava, a sa njim i želja onih najmlađih da se igraju vani.

ZELENILO U INTERIJERU

ZELENILO U INTERIJERU

Provesti dane u zatvorenom može biti zaista frustrirajuće zbog globalne pandemije, pogotovo kada je vani sve zeleno.

PROLJETNO VRTLARENJE

PROLJETNO VRTLARENJE

Ima nešto na proljeće što nas inspirira i navodi da krećemo u avanturu zvanu vrtlarstvo.

BALKONSKE URBANE OAZE

BALKONSKE URBANE OAZE

Urbane sredine donose pred pojedince vrlo često velike izazove.

BILJKE ZA KUHINJU

BILJKE ZA KUHINJU

Tražite način da uljepšate svoju kuhinju?

TERASE NA KROVU

TERASE NA KROVU

Ako imate stan u centru grada, sa krovnom terasom, zaista imate nešto spektakularno!

X