MOJ VRT

BILJKE ZA KUHINJU

BILJKE ZA KUHINJU
BILJKE ZA KUHINJU
BILJKE ZA KUHINJU
BILJKE ZA KUHINJU
BILJKE ZA KUHINJU

Tražite način da uljepšate svoju kuhinju?

Zašto se ne odlučiti za malo zelenila? Jedan od najzanimljivijih i ujedno najjednostavnijih načina usavršavanja vaše kuhinje je unošenje biljaka u kuhinju. Svojim bojama i pozitivnim svojstvima biljke zaista čine svaki prostor ispunjenim.

Međutim, iako mnoge biljke uspijevaju u domu, one ne podnose najtopliju, vlažnu i u mnogim slučajevima najsuhu sobu poput kuhinje. Dok neki uspijevaju u kupaonici u kojoj im je osigurana optimalna vlaga, drugi vole biti kraj prozora u dnevnoj sobi, a posebno bilje je mjesto u vašoj kuhinji. Osim toga, držanje biljaka u kuhinji, na kuhinjskim hodnicima i policama natjerat će vas da više pažnje posvetite svojoj kuhinji i držite je uredno.

Zeleni ljiljan ili biljka pauk

Predstavlja jedno od najboljih biljaka koje možete smjestiti u svojoj kuhinji. Vrlo su izdržljivi i lako se održavaju. Ova biljka je izvrstan pročišćivač zraka i ne zahtijeva mnogo njege. Karakteriziraju ga zeleni i bijeli listovi koji padaju prema dolje, po čemu je i dobio ime. Odgovaraju joj sve vrste polica i visećih košara.

Aloe Vera

Vrlo otporna biljka kojoj odgovaraju suha, topla i sunčana područja. Odličan je i za vašu kožu, što je još jedan razlog zašto morate pronaći mjesto u svojoj kuhinji. Aleo Vera jedan je od glavnih sastojaka mnogih kreme za lice i tijelo koje možete napraviti sami. Nakon pranja posuđa ogulite jedan list ove fantastične biljke i stisnite sok u kožu. Osjetit ćete trenutno olakšanje i koža više neće biti iritirana i crvena.

Kineski dolar – Pilea peperomiodes

Biljka koja privlači pozitivnu energiju i za koju se vjeruje da u kuću donosi bogatstvo. Potrebna mu je jaka indirektna svjetlost koja je obično prisutna u kuhinjama. Izgledat će sjajno na prozoru vaše kuhinje, a ako primijetite da se lišće uvija, to je znak da im treba više svjetla.

Svekrvin jezik

Savršen dodatak kutu vaše kuhinje ako vam treba nešto živosti. Ova prekrasna šarena biljka u obliku koplja može izdržati tjednima bez zalijevanja sve dok nema svjetla. To je jedno od najboljih postrojenja za pročišćavanje zraka u kuhinji.

 

 

 

 
Pročitaj sljedeći tekst: TERASE NA KROVU
 
BOEMSKI DIZAJN DVORIŠTA

BOEMSKI DIZAJN DVORIŠTA

Inspirirajući boemski način života karakterističan za pjesnike, pisce i umjetnike općenito iz naše prošlosti, donio nam je poznati Boho stil...

FONTANE DIY ZA VAŠE DVORIŠTE

FONTANE DIY ZA VAŠE DVORIŠTE

Oduvijek ste sanjali da imate fontanu u svom dvorištu, ali čini li se da vam je preskupa ili je jednostavno prevelika?

PROSTOR ZA DJEČJU IGRU

PROSTOR ZA DJEČJU IGRU

Ljeto nam se užurbanim korakom približava, a sa njim i želja onih najmlađih da se igraju vani.

ZELENILO U INTERIJERU

ZELENILO U INTERIJERU

Provesti dane u zatvorenom može biti zaista frustrirajuće zbog globalne pandemije, pogotovo kada je vani sve zeleno.

PROLJETNO VRTLARENJE

PROLJETNO VRTLARENJE

Ima nešto na proljeće što nas inspirira i navodi da krećemo u avanturu zvanu vrtlarstvo.

BALKONSKE URBANE OAZE

BALKONSKE URBANE OAZE

Urbane sredine donose pred pojedince vrlo često velike izazove.

TERASE NA KROVU

TERASE NA KROVU

Ako imate stan u centru grada, sa krovnom terasom, zaista imate nešto spektakularno!

BAR NA OTVORENOM

BAR NA OTVORENOM

Potreban vam je stol sa rashladnom komorom koji možete koristiti u svom vrtu ili na terasi?

X