LIFE STYLE

URBANI DIZAJN LIFTOVA

Nevjerojatno-urbani dizajn vučnica za povezivanje-ljude2.jpg

 

Liftove često uzimamo zdravo za gotovo, i ne razmišljamo o tome koliko su korisni i koliko bi život bio mnogo teži bez njih.

Posebna se pažnja i pažnja posvećuju otvorenim žičarima, posebno onima koji povezuju gradove i čine ih jednostavnim, a bez napora putuju područjima koja bi inače ostala nepristupačna.

Ovaj put predstavljamo vam tri lifta koja izgledaju jednako nevjerojatno koliko i praktična:

Dizalo naslovnice nalazi se u Pamploni u Španjolskoj, a njegova glavna svrha je poboljšati pristup između tri glavna područja regije. Ranije su ta područja bila povezana pješačkim stazama i nizom stepenica koje nisu bile tako učinkovite niti sigurne, zbog čega je ovo stakleno dizalo visoko 30 metara izvrsno.

Drugo na našem popisu je općina Gironella u Španjolskoj, koja je zbog rijeke podijeljena na dva područja - nalazi se povijesni i suvremeni dio grada, s nepremostivim prelazom od 20 metara između njih. Ovaj prijelaz je rezultirao time da je stari dio grada bio manje naseljen, a njegova popularnost opadala je i od turista i od sugrađana, a razlog je bio da je do tog dijela grada bilo vrlo teško doći. Rješenje ovog problema, naravno, bilo je lift. Dizajn samog dizala simboličan je spoj starog i novog - donji dio je u staklu, a gornji je ograđen opekom.

Posljednje uspinjače na našem popisu nalazi se u Švicarskoj, između grada Baden i sela Ennetbaden. A ta dva susjedna naselja bila su odvojena rijekom, na kojoj je postavljen most, a potom dizalo. Arhitekti i dizajneri zaduženi za ovaj projekt odlučili su se za industrijski izgled lifta i mosta i ostavili prostor staklenim površinama kako ne bi bilo moguće uživati ​​u pogledu na okoliš dok se vozite liftom.

SB

Foto: Homedit.com

 
 
AMSTERDAMSKA INOVACIJA

AMSTERDAMSKA INOVACIJA

Gotovo smo zaboravili na izolaciju koju smo provodili u posljednjih nekoliko mjeseci.

LOŽA ZA KAMPIRANJE POD ZVIJEZDAMA

LOŽA ZA KAMPIRANJE POD ZVIJEZDAMA

Kao djeca, svi smo voljeli kampirati i spavati pod otvorenim nebom, promatrajući zvijezde.

NOVA VRSTA RAJSKE PTICE

NOVA VRSTA RAJSKE PTICE

Rajske ptice su vrlo upečatljive vrste životinja, prije svega zbog boje svog perja, koja mužjacima služi za privlačenje partnerica.

KARTONSKE KUTIJE KAO KUĆICE ZA MAČKE

KARTONSKE KUTIJE KAO KUĆICE ZA MAČKE

Možete li razmišljati izvan okvira?

PERFEKTNO RAZIGRANI VRTIĆ U KINI

PERFEKTNO RAZIGRANI VRTIĆ U KINI

Jedan vrtić u Kini doživio je potpunu transformaciju zahvaljujući domišljatosti arhitekta.

MALI AMSTERDAMSKI HOTELI

MALI AMSTERDAMSKI HOTELI

Male zgrade u kojima su živjeli i radili čuvari amsterdamskih mostova, sada su pretvorene u čak dvadeset i osam predivnih hotela.

USKORO LUMA TORANJ

USKORO LUMA TORANJ

Arles, grad koji je poznat po svojoj arhitekturi, blagoj mediteranskoj klimi i pejzažima, koje je Vincent van Gogh naslikao u svojim djelima.

PROJEKT AZIMUT

PROJEKT AZIMUT

Francuski umjetnik i dizajner, Arnaud Lapierre, stvorio je dinamičan umjetnički objekt nazvan Azimut, koji se sastoji od 16 pomičnih zrcala.

X