LIFE STYLE

URBANI DIZAJN LIFTOVA

Nevjerojatno-urbani dizajn vučnica za povezivanje-ljude2.jpg

 

Liftove često uzimamo zdravo za gotovo, i ne razmišljamo o tome koliko su korisni i koliko bi život bio mnogo teži bez njih.

Posebna se pažnja i pažnja posvećuju otvorenim žičarima, posebno onima koji povezuju gradove i čine ih jednostavnim, a bez napora putuju područjima koja bi inače ostala nepristupačna.

Ovaj put predstavljamo vam tri lifta koja izgledaju jednako nevjerojatno koliko i praktična:

Dizalo naslovnice nalazi se u Pamploni u Španjolskoj, a njegova glavna svrha je poboljšati pristup između tri glavna područja regije. Ranije su ta područja bila povezana pješačkim stazama i nizom stepenica koje nisu bile tako učinkovite niti sigurne, zbog čega je ovo stakleno dizalo visoko 30 metara izvrsno.

Drugo na našem popisu je općina Gironella u Španjolskoj, koja je zbog rijeke podijeljena na dva područja - nalazi se povijesni i suvremeni dio grada, s nepremostivim prelazom od 20 metara između njih. Ovaj prijelaz je rezultirao time da je stari dio grada bio manje naseljen, a njegova popularnost opadala je i od turista i od sugrađana, a razlog je bio da je do tog dijela grada bilo vrlo teško doći. Rješenje ovog problema, naravno, bilo je lift. Dizajn samog dizala simboličan je spoj starog i novog - donji dio je u staklu, a gornji je ograđen opekom.

Posljednje uspinjače na našem popisu nalazi se u Švicarskoj, između grada Baden i sela Ennetbaden. A ta dva susjedna naselja bila su odvojena rijekom, na kojoj je postavljen most, a potom dizalo. Arhitekti i dizajneri zaduženi za ovaj projekt odlučili su se za industrijski izgled lifta i mosta i ostavili prostor staklenim površinama kako ne bi bilo moguće uživati ​​u pogledu na okoliš dok se vozite liftom.

SB

Foto: Homedit.com

 
 
KAKO UREDITI NEKRETNINU DA SE BRŽE PRODA

KAKO UREDITI NEKRETNINU DA SE BRŽE PRODA

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku će se 27.02.2020. u 19:00 sati održati besplatno javno predavanje na temu...

U INDONEZIJI HOTEL U OBLIKU KUĆICE NA DRVETU

U INDONEZIJI HOTEL U OBLIKU KUĆICE NA DRVETU

Zaista kul hotel nedavno je napravljen u oblasti Kecamatan Ubud u Indoneziji.

SAJAM HOMI LIFESTYLE TRADE

SAJAM HOMI LIFESTYLE TRADE

Milano nije samo prijestolnica mode, već je podjednako važan predstavnik dizajna interijera i namještaja...

LONDON - CATELLANI & SMITH I MOROSO

LONDON - CATELLANI & SMITH I MOROSO

Catellani & Smith sa zadovoljstvom su prikazali svoje kreacije u suradnji s Morosoom na prestižnom salonu u Londonu.

PROJEKTE ZA 2020. GODINU PREDSTAVLJA PIUARCH

PROJEKTE ZA 2020. GODINU PREDSTAVLJA PIUARCH

Piuarch je međunarodni nagrađivani arhitektonski studio sa sjedištem u Milanu, to je kolektiv koji svoju veliku snagu i silu pronalazi u svom mnoštvu.

PROJEKT AOKI JUNA I PITERA MARINA

PROJEKT AOKI JUNA I PITERA MARINA

Pariška modna kuća otvorila je novi butik u Japanu, koji sadrži prvi kafić i restoran Louis Vuitton.

KUĆA IGRAČAKA SA LEGO KOCKICAMA

KUĆA IGRAČAKA SA LEGO KOCKICAMA

Kamila Valala, francuska umjetnica i dizajnerica, dizajnirala je kuću od teretnih kontejnera, ukrašavajući je sa više od dva miliona Lego kockica.

69. GOOD DESIGN DODJELA NAGRADA

69. GOOD DESIGN DODJELA NAGRADA

2020. godina je počela nevjerojatnim vijestima. Riječ je o tome da je Graffio cabinet osvoji Good Design nagradu u kategoriji namještaja.

X