LIFE STYLE

UMJETNIČKI HOTEL PREPUN STILA - PARADISO IBIZA

Gosti odsedaju u sobama okrečenim bojama bombona u ovom hotelu na Ibici, koji je dizajniran sa vidnim art deko uticajem, dok se umjetnicima koji posjećuju njegove rezidencije nude transparentni apartmani u lobiju...

Paradiso Ibiza Art Hotel otvoren je prošlog mjeseca na sjeverozapadnoj obali Balearskih otoka, ne toliko daleko od poznatog noćnog života, koji se odvija u odmaralištima San Antonija. Misija ovog ugostiteljskog objekta jeste da ponudi alternativne smještaje i opcije na otoku zabave, kreirajući različite i aktivne umjetničke programe za goste i ostale turiste, koji mogu uživati u njima tokom svog boravka.

Dizajniran od strane španjolskog studija Ilmiodesign, ovaj hotel posjeduje bijeli eksterijer i jednostavne nijanse, pojačane raznobojnim osvjetljenjem, podsjećajući na art deko arhitekturu, koju možemo vidjeti u Miamiju.

U međuvremenu, tonovi bombona i ispresjecani detalji smješteni u unutrašnjosti, evociraju na dizajnerske pokrete osamdesetih godina prošlog vijeka. Ovaj stil je evidentan u svim sobama za goste dekoriranim roze bojama, žutim i zelenim, ovisno od nivoa na kojem su smještene.

Apartmani variraju u veličinama, neki od njih omogućuju prostor za sjedenje i kuhinjske površine, opremljene namještajem različitih tonova, a svaki posjeduje pristup balkonu koji nastavlja interijerni dizajn.

U sobama okačena su umjetnička djela ljudi povezanih sa hotelskim programom, vođenim od strane umjetnika i kuratora Inakija Dominga, zajedno sa fotografom i režiserom Dijanom Kunstom. Jedna od soba se ističe od svih na poseban način. Smještena u lobiju hotela, staklom zatvorena spavaća površina, poznata kao Zero Suite, rezervirana je za umjetnike koji mogu kompletirati mikro smještaj ovog objekta. Dostupna tokom jednog vikenda u mjesecu, ova soba ohrabruje internacionalne natecatelje da kreiraju svoja djela, specifično vezana za ovu lokaciju i tokom njihovog odsjedanja u svijetlo žutoj prostoriji.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
Pročitaj sljedeći tekst: DIVAN KINESKI HOTEL SA SAMO ČETIRI SOBE
 
KUĆICA KOJA VAŠEG PSA ŠTITI OD BUKE

KUĆICA KOJA VAŠEG PSA ŠTITI OD BUKE

Psi preživljavaju pravi stres zbog buke, bilo da je izazvana petardama, pucnjavom, ili vatrometom.

KAKO ZASADITI 66 MILIJUNA STABALA ZA 12 SATI

KAKO ZASADITI 66 MILIJUNA STABALA ZA 12 SATI

Milijun i pol volontera uspjelo je za samo 12 sati zasaditi čak 66 milijuna stabala oborivši prethodni svjetski rekord.

OVAKO ĆE IZGLEDATI PARK INSPIRIRAN MISSISSIPPIJEM

OVAKO ĆE IZGLEDATI PARK INSPIRIRAN MISSISSIPPIJEM

Studio Gang i SCAPE su otkrili dodatne detalje o svojim planovima da transformiraju obale Memphisa sa novim Tom Lee parkom.

STAKLENA BRVNARA OD 5M2 KOJA SMANJUJE STRES

STAKLENA BRVNARA OD 5M2 KOJA SMANJUJE STRES

Švedska kvaliteta života je poznata po visokom rangu iz godine u godinu. U čemu je tajna?

IMPERIAL IMA KRALJEVSKU ATMOSFERU

IMPERIAL IMA KRALJEVSKU ATMOSFERU

Australijski studio Alexander & Co kombinirao je raskošan namještaj naspram istrošenih zidova cigle kako bi postigao kraljevski izgled u restoranu Imperial...

NAJBOLJI KREATOR JE PRIRODA

NAJBOLJI KREATOR JE PRIRODA

Niske temperature i jaki vjetrovi pretvorili su mađarsko jezero Balaton u zimsku zemlju čuda.

MIKS ISTOKA I ZAPADA JE HOTEL NORDOY

MIKS ISTOKA I ZAPADA JE HOTEL NORDOY

Teško je promašiti Hotel Nordoy - kraljevski establišment sa tamno ružičastom art deco fasadom, sa zapanjujućom srebrnom kupolom koja se u sumrak pretvara...

MAGIČNA BIBLIOTEKA U STABLU

MAGIČNA BIBLIOTEKA U STABLU

Iako živimo u svijetu konstantne povezanosti, s pristupom tolikom znanju samo jednim klikom na računalu ili telefonu, još uvijek postoji neka neopisiva magija...

X