LIFE STYLE

SJAJNA STRANA MJESECA

Sjajna strana Meseca

Astro-fotograf nastavlja da nas zapanjuje svojim brilijantnim fotografijama.

Nedavno je sastavio nevjerojatnu sliku visoke rezolucije Mjeseca od 50.000 fotografija. Dok je radio na tom projektu, iskoristio je priliku da napravi i šarenu verziju koja pokazuje geološku strukturu Mjeseca. Uzimajući podatke o boji sa 150.000 fotografija Mjeseca, kreirao je umjetničku fotografiju Mjeseca od 64 megapiksela u boji.

Ova avangardna slika "ljušti" slojeve Mjeseca i otkriva njegove skrivene boje, "Boja je već bila na toj slici, skrivena iza odsjaja mjesečeve bijeline, i predstavlja mineralni sadržaj našeg Mjeseca", kaže fotograf. “Dok su moje prethodne fotografije pokazivale detalje koje možete vidjeti ako vam je vid oštriji, ova fotografija u stvari pokazuje kako bi mogao izgledati Mjesec kada bi naše oči i mozak bili mnogo osjetljiviji na boju. Plavo označava visok sadržaj titanija, a narančasta predstavlja nizak sadržaj titanija u bazaltu. ”

Geološka mapa Mjeseca pokazuje koliko je bogata mineralima okolina Mjeseca. Kroz svoju zapanjujuću sliku, on olakšava vizualizaciju kemijskih komponenti prisutnih na Mjesecu. Originalna slika je stvorena korištenjem fotografija snimljenih sa dvije različite kamere. Dok je jedna fotografirala zvijezde, boje i atmosfersku izmaglicu, druga je dokumentirala površinske detalje i teksturu Mjeseca.

Mnogi od njegovih mjesečevih pejzaža - uključujući i ovaj - također su dostupne kao print preko njegovog online dućana.

N.V.T.

Izvor My Modern Met

Foto vlasništvo Andrew McCarthy

 
 
OBJEKT NOMADES PREDSTAVIO LOUIS VUITTON

OBJEKT NOMADES PREDSTAVIO LOUIS VUITTON

Najnovija dopuna kolekcije Louis Vuitton Objets Nomades 2019 predstavljena je u Palazzo Serbelloni u Milanu tokom upravo završenog Tjedna dizajna.

TORANJ ZA VAŠE MAČKE

TORANJ ZA VAŠE MAČKE

Korejski dizajnerski studio Jiyoun Kim surađivao je sa kompanijom koja se bavi proizvodnjom proizvoda za kućne ljubimce, Milliong, kako bi kreirali toranj za mačke...

PROSTOR SLAVNE GALERIJE LAFAYETTE

PROSTOR SLAVNE GALERIJE LAFAYETTE

Galerija Lafayette, vodeća francuska robna kuća, podijelila je sa nama slike svog novog vodećeg prodajnog mjesta u Parizu.

MADAM VAS VODI U ŠANGAJ 20-TIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA

MADAM VAS VODI U ŠANGAJ 20-TIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA

Interijer bara Madam Vong vas vodi u Šangaj 20-tih godina prošlog vijeka...

NAJDUŽI MOST PREKO MORA IMA KINA

NAJDUŽI MOST PREKO MORA IMA KINA

Kina se trenutno nalazi usred nekoliko megaprojekata koji će transformirati njene gradove.

HOMI OUTDOOR, NOVI IZLOŽBENI PROJEKT

HOMI OUTDOOR, NOVI IZLOŽBENI PROJEKT

U periodu od 13. do 16. rujna u okviru Fiera Milano, održaće se prvo izdanje lifestyle događaja HOMI Outdoor s fokusom na ektsterijere…

OVAKO JE ZAMIŠLJEN TRG U MILANU SA VISEĆIM VRTOM

OVAKO JE ZAMIŠLJEN TRG U MILANU SA VISEĆIM VRTOM

U talijanskom gradu Milanu, arhitektonska firma LAD je identificirala prometnu kružnu raskrsnicu sa potencijalom da ugosti novu javnu tipologiju.

HOTEL OD TRANSPORTNIH KONTEJNERA

HOTEL OD TRANSPORTNIH KONTEJNERA

U mjestu Round Top u Teksasu, šest kontejnera za transport i modularni bazen nude novi način za uživanje u seoskim zalascima sunca.

X