LIFE STYLE

SJAJNA STRANA MJESECA

Sjajna strana Meseca

Astro-fotograf nastavlja da nas zapanjuje svojim brilijantnim fotografijama.

Nedavno je sastavio nevjerojatnu sliku visoke rezolucije Mjeseca od 50.000 fotografija. Dok je radio na tom projektu, iskoristio je priliku da napravi i šarenu verziju koja pokazuje geološku strukturu Mjeseca. Uzimajući podatke o boji sa 150.000 fotografija Mjeseca, kreirao je umjetničku fotografiju Mjeseca od 64 megapiksela u boji.

Ova avangardna slika "ljušti" slojeve Mjeseca i otkriva njegove skrivene boje, "Boja je već bila na toj slici, skrivena iza odsjaja mjesečeve bijeline, i predstavlja mineralni sadržaj našeg Mjeseca", kaže fotograf. “Dok su moje prethodne fotografije pokazivale detalje koje možete vidjeti ako vam je vid oštriji, ova fotografija u stvari pokazuje kako bi mogao izgledati Mjesec kada bi naše oči i mozak bili mnogo osjetljiviji na boju. Plavo označava visok sadržaj titanija, a narančasta predstavlja nizak sadržaj titanija u bazaltu. ”

Geološka mapa Mjeseca pokazuje koliko je bogata mineralima okolina Mjeseca. Kroz svoju zapanjujuću sliku, on olakšava vizualizaciju kemijskih komponenti prisutnih na Mjesecu. Originalna slika je stvorena korištenjem fotografija snimljenih sa dvije različite kamere. Dok je jedna fotografirala zvijezde, boje i atmosfersku izmaglicu, druga je dokumentirala površinske detalje i teksturu Mjeseca.

Mnogi od njegovih mjesečevih pejzaža - uključujući i ovaj - također su dostupne kao print preko njegovog online dućana.

N.V.T.

Izvor My Modern Met

Foto vlasništvo Andrew McCarthy

 
 
RESTORAN INSPIRIRAN FILOVIMA WESA ANDRESONA

RESTORAN INSPIRIRAN FILOVIMA WESA ANDRESONA

Dizajn studio Asthetíque iz New Yoka završio je restoran u Moskvi pod nazivana Y koji inspiriran scenografijom iz filmova režisera Wesa Andersona.

MURALI U DUGINIM BOJAMA

MURALI U DUGINIM BOJAMA

Češki street art umjetnik Jan Kalab (poznat i kao POINT ili CAKES) stvara velike šarene murale koji razigrano transformiraju urbane sredine u dugine boje.

KIMPTON SAINT GEORGE JE MIKS RAZLIČITIH EPOHA

KIMPTON SAINT GEORGE JE MIKS RAZLIČITIH EPOHA

Firma za dizajn interijera sa sjedištem u Torontu, Mason Studio, predstavila je svoj najnoviji projekt, hotel Kimpton Saint George, u Torontu.

PODNA I STOLNA LAMPA GIULIETTA

PODNA I STOLNA LAMPA GIULIETTA

Zahvaljujući radu na baterije i odsustvu kablova, nova Giulietta BE s potpisom Catellani & Smith može se „lako transportrati“ bilo gdje...

SPEKTAKULARAN TORANJ - PROMATRAČNICA U DANSKOJ

SPEKTAKULARAN TORANJ - PROMATRAČNICA U DANSKOJ

Smješten u povijesnoj glečerskoj šumi Gisselfeld Klosters u Danskoj - koju karakteriziraju valoviti brežuljci, efemerni potoci, jezera, močvare i livade...

IGRA SVJETLOSTI I SJENKE - OLUCE

IGRA SVJETLOSTI I SJENKE - OLUCE

„Tamo gdje je svjetlost, mora postojati sjenka, tamo gdje ima sjenke mora postojati svjetlost. Nema sjene bez svjetla i svjetla bez sjenke."(Haruki Murakami)

MUMBAI - EGZOTIČNI SOHO HOUSE

MUMBAI - EGZOTIČNI SOHO HOUSE

Lanac Soho House koji je osnovan u Londonu 1995. godine kao privatni klub za ljude u kreativnim industrijama je otvorio svoju 23. kuću u Indiji -Soho House Mumbai.

MODERAN FRIZERSKI SALON U NEW YORKU

MODERAN FRIZERSKI SALON U NEW YORKU

Nizozemski dizajner Ruud van Oosterhout preuredio je dio bivše tvornice sode kako bi projektirao frizerski salon od 418 m2...

X