LIFE STYLE

RESTORAN U BANGKOKU

RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU

„Blue“ restoran u Bangkoku - novi je trendi restoran Alena Dukesa.

Svaki projekt zvjezdanog kuhara Alena Dukesa uvijek je „bomba“ u dobrom smislu te riječi. Novi restoran Blue u Bangkoku nije bio izuzetak koji ovdje privlači turiste ne samo zbog svoje kuhinje, već i zbog jednako visokog dizajna: na projektu su radili kreativni dvojac.

Restoran se nalazi u tržnom centru Iconsiam, koji je poznat ne samo po svojim brendovima i restoranima, već i po zapanjujućoj panorami grada. Glavna ideja vlasnika objekta bila je stvaranje 100% francuskog mjesta koje će privući poznavatelje europske kuhinje i dizajna. Stoga su, kada su započeli rad na projektu, postavili pitanje: šta je, u stvari tako "francuski" i šta je francuski identitet da sve to prenesu u interijere, izbjegavajući klišee. Kao rezultat toga, „francuski“ fenomen sveden je na četiri glavne točke: to su vrtovi, bogata „kraljevska“ plava boja, moda i umjetnost tkanina i sjaj lustera.

Prema riječima autora projekta, gosti restorana trebalo bi da krenu na putovanje koje polazi od ulaznih vrata i završava se veličanstvenom dvoranom sa panoramskim pogledom na Bangkok. Ovo putovanje započinje u predvorju, obloženom drvenim pločama, centralno mjesto u kome je recepcija u crvenoj boji. Još uvijek ne vide šta ih čeka dalje, ali sama atmosfera ulazne zone već nagovještava i obećava buduća zadovoljstva. Iz ulaznog prostora ulazi se u dnevnu sobu - intimni prostor s mekim sofama i foteljama. Ima puno prirodnog drveta i svjetlosti, a dizajn prostora inspiriran je vrtovima Versaja - usamljeni zeleni uglovi prirode. U sredini hodnika je stub koji podsjeća na veliko drvo, a oko ruba visi „zavjesa“ lampi izrađenih od mesinga i oraha, koji sobi daju vertikalni ritam i ispunjavaju je mekom, ugodnom svjetlošću.

"Očarana šuma, animirana igrom svijeća“ - tako autori projekta vide ovo mjesto. Prirodni efekt pojačan je presvlakama u toplim, smeđim nijansama i zelenim akcentima, uključujući i tepihe, čiji obrazac liči na mahovinu u šumi. Ovdje možete uživati u koktelu ili kavi uz domaće kolače.

Posjetitelji iz dnevne sobe mogu otići u neke od VIP soba ili posjetiti luksuznu centralnu dvoranu „kraljevske“ plave boje sa srebrnim i bijelim akcentima. Veličanstvenost i sjaj ovdje vlada, a glavna uloga je dodijeljena velikoj lampi - pravoj svjetlosnoj skulpturi napravljenoj od naborane tkanine, metala i stakla, koja podsjeća na neku vrstu morskog stanovnika - koja zauzima cijeli plafon u centru dvorane. Ispod lustera u sredini dvorane nalaze se stolovi sa mekim stolicama, polukružne sofe, na kojima može komforno da se smjesti veliko društvo.  

Ostatak zauzimaju mali stolovi za dvije, četiri ili šest osoba: ovde vlada opuštenija i neformalnija atmosfera, a glavna pažnja posvećuje se pogledu kroz prozor. Na plavom meniju nalaze se mnogi specijaliteti kuhara, uključujući povrće i salate, salata sa tartufima i plavim rakovima, kavijar i jastog na roštilju, savojski kupus i jela od ribe.

foto:elledecoration.ru

M.L.

 
Pročitaj sljedeći tekst: HOTEL KISAWA SANCTUARY U 3D-U
 
THE IVY ASIA RESTORAN U CENTRALNOM LONDONU

THE IVY ASIA RESTORAN U CENTRALNOM LONDONU

Zeleni pod obložen poludragim kamenjem glavni je akcenat unutrašnjosti novog azijskog restorana koji su dizajnirali The Ivy i Adam Ellis Studio.

ECO-FRIENDLY „1 HOTEL“

ECO-FRIENDLY „1 HOTEL“

Lanac hotela „1 Hotel“ u svakom od četiri hotela brine ne samo o gostima, već i o okruženju.

HOTEL BORGO PIGNANO U TOSKANI

HOTEL BORGO PIGNANO U TOSKANI

Postoji mišljenje da eko dizajn i luksuz ne mogu da koegzistiraju.

KAFE NA PLAŽI U AUSTRALIJI

KAFE NA PLAŽI U AUSTRALIJI

Studio The Stella Collective dizajnirao je kafić na plaži na obali jezera Malala - popularnog turističkog ljetovališta u Australiji.

HOTEL KISAWA SANCTUARY U 3D-U

HOTEL KISAWA SANCTUARY U 3D-U

Kisawa Sanctuary je luksuzni, 3D štampan hotel koji bi se trebao otvoriti na ljeto 2020. godine na otoku Benguera u Mozambiku.

ZIMOVANJE NA KAVKAZU

ZIMOVANJE NA KAVKAZU

Ukoliko želite novo iskustvo ove zime predlažemo zimovanje na Kavkazu.

POSJETITE SKIJALIŠTE ZALLINGER I JUŽNI TIROL

POSJETITE SKIJALIŠTE ZALLINGER I JUŽNI TIROL

Zimska sezona službeno je otvorena!

U BIVŠEM SKLADIŠTU NAPRAVLJEN RESTORAN

U BIVŠEM SKLADIŠTU NAPRAVLJEN RESTORAN

Na mjestu 600 godina starog skladišta drvne građe u regiji Alkantara, poznati kuhar Eneko Atha otvorio je istoimeni restoran.

X