LIFE STYLE

RESTORAN U BANGKOKU

RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU
RESTORAN U BANGKOKU

„Blue“ restoran u Bangkoku - novi je trendi restoran Alena Dukesa.

Svaki projekt zvjezdanog kuhara Alena Dukesa uvijek je „bomba“ u dobrom smislu te riječi. Novi restoran Blue u Bangkoku nije bio izuzetak koji ovdje privlači turiste ne samo zbog svoje kuhinje, već i zbog jednako visokog dizajna: na projektu su radili kreativni dvojac.

Restoran se nalazi u tržnom centru Iconsiam, koji je poznat ne samo po svojim brendovima i restoranima, već i po zapanjujućoj panorami grada. Glavna ideja vlasnika objekta bila je stvaranje 100% francuskog mjesta koje će privući poznavatelje europske kuhinje i dizajna. Stoga su, kada su započeli rad na projektu, postavili pitanje: šta je, u stvari tako "francuski" i šta je francuski identitet da sve to prenesu u interijere, izbjegavajući klišee. Kao rezultat toga, „francuski“ fenomen sveden je na četiri glavne točke: to su vrtovi, bogata „kraljevska“ plava boja, moda i umjetnost tkanina i sjaj lustera.

Prema riječima autora projekta, gosti restorana trebalo bi da krenu na putovanje koje polazi od ulaznih vrata i završava se veličanstvenom dvoranom sa panoramskim pogledom na Bangkok. Ovo putovanje započinje u predvorju, obloženom drvenim pločama, centralno mjesto u kome je recepcija u crvenoj boji. Još uvijek ne vide šta ih čeka dalje, ali sama atmosfera ulazne zone već nagovještava i obećava buduća zadovoljstva. Iz ulaznog prostora ulazi se u dnevnu sobu - intimni prostor s mekim sofama i foteljama. Ima puno prirodnog drveta i svjetlosti, a dizajn prostora inspiriran je vrtovima Versaja - usamljeni zeleni uglovi prirode. U sredini hodnika je stub koji podsjeća na veliko drvo, a oko ruba visi „zavjesa“ lampi izrađenih od mesinga i oraha, koji sobi daju vertikalni ritam i ispunjavaju je mekom, ugodnom svjetlošću.

"Očarana šuma, animirana igrom svijeća“ - tako autori projekta vide ovo mjesto. Prirodni efekt pojačan je presvlakama u toplim, smeđim nijansama i zelenim akcentima, uključujući i tepihe, čiji obrazac liči na mahovinu u šumi. Ovdje možete uživati u koktelu ili kavi uz domaće kolače.

Posjetitelji iz dnevne sobe mogu otići u neke od VIP soba ili posjetiti luksuznu centralnu dvoranu „kraljevske“ plave boje sa srebrnim i bijelim akcentima. Veličanstvenost i sjaj ovdje vlada, a glavna uloga je dodijeljena velikoj lampi - pravoj svjetlosnoj skulpturi napravljenoj od naborane tkanine, metala i stakla, koja podsjeća na neku vrstu morskog stanovnika - koja zauzima cijeli plafon u centru dvorane. Ispod lustera u sredini dvorane nalaze se stolovi sa mekim stolicama, polukružne sofe, na kojima može komforno da se smjesti veliko društvo.  

Ostatak zauzimaju mali stolovi za dvije, četiri ili šest osoba: ovde vlada opuštenija i neformalnija atmosfera, a glavna pažnja posvećuje se pogledu kroz prozor. Na plavom meniju nalaze se mnogi specijaliteti kuhara, uključujući povrće i salate, salata sa tartufima i plavim rakovima, kavijar i jastog na roštilju, savojski kupus i jela od ribe.

foto:elledecoration.ru

M.L.

 
Pročitaj sljedeći tekst: HOTEL KISAWA SANCTUARY U 3D-U
 
GRADOVI BUDUĆNOSTI

GRADOVI BUDUĆNOSTI

Kako zamišljate budućnost?

BALONOM DO RUBA SVEMIRA

BALONOM DO RUBA SVEMIRA

Gledajući filmove koji govore o letu u svemir, vidjeli smo kako Zemlja izgleda iz tog ugla.

SOCIJALNA DISTANCA UZ LANCE S PLAFONA

SOCIJALNA DISTANCA UZ LANCE S PLAFONA

Najveći izazov od početka pandemije je svakako ostati doslijedan mjerama koje su preporučene.

KONCEPT SOCIJALNE DISTANCE U AVIONU

KONCEPT SOCIJALNE DISTANCE U AVIONU

Mnoge stvari više neće biti iste nakon pandemije virusa Corone.

NOVA GENERACIJA KUTIJE ZA RUČAK

NOVA GENERACIJA KUTIJE ZA RUČAK

Sjećate li se kutije za ručak koju ste možda kao djeca nosili u školu?

SALON U LA-U OPLEMENJEN LUKOVIMA I MRAMOROM

SALON U LA-U OPLEMENJEN LUKOVIMA I MRAMOROM

Vodimo vas danas do jednog posebnog salona.

NOV KONCEPT TERETANE

NOV KONCEPT TERETANE

Usred globalne pandemije, svaka nova ideja koja doprinosi društvenoj distanci je dobrodošla.

MALI MINI BAR U VRTU

MALI MINI BAR U VRTU

Prisutnost karantene potaknula je mnoge ljude širom svijeta da se usredotoče na nove oblike druženja i zabave.

X