LIFE STYLE

PRELIJEPI BOTANIČKI VRTOVI U EUROPI

Iako je ljeto završilo i zeleno lišće već postaje žuto i crveno, ipak možete skočiti do jedne od botaničkih vrtova gdje možete vidjeti prelijepe biljke i disati na svježem zraku.

Botanički vrtovi u Europi su izuzetno lijepi i definitivno su pogodne za posjetu tokom dugog vikend izleta ili tokom vašeg sljedećeg izleta u jedan od naših omiljenih europskih gradova.

Danas vam predstavljamo najlepše botaničke vrtove u Europi, a odluka koju ćete prvo posjetiti je potpuno vaša.

Botanički vrt Berlin-Dahlem

Drevni botanički vrtovi i Muzej Berlin-Dahlem dio su Slobodnog univerziteta u Berlinu. Krajem 1800-ih počeo je kombinirati egzotične biljke koje su istraživači donijeli u Nemačku. Prostire se na 106 hektara i sadrži 22.000 različitih biljaka.

Egzotični botanički vrt u Francuskoj

Francuski egzotični botanički vrt, sa preko tisuću različitih vrsta kaktusa, ima prelijep pogled na ocean. Ispod Botaničkog vrta nalaze se pećine u kojima se mogu vidjeti fascinantne geološke strukture. Velik je 3,7 hektara.

Kraljevski botanički vrt u Engleskoj

Kraljevski botanički vrt je jedna od najvećih botaničkih vrtova na svijetu. U više od 30 zgrada nalazi se više od 30 000 vrsta različitih biljaka. Također Botanični vrt Royal sadrži most 18 metara iznad zemlje koji vodi kroz šumu, omogućavajući da biljke gledate izbliza. Botanički vrt smrešten je na 30 minuta od Londona.

Botanički vrt u Kopenhagenu

Botanički vrt u Danskoj sastoji se od 27 spektakularnih staklenih kuća u kojima živi više od 13.000 biljnih vrsta. Najimpozantnija od njih je Kuća palmi. Odličan je način za miran dan, a još bolje, ulazak u ovaj botanički vrt je besplatan.

 

 

 
Botanički vrt u Bruxellsu

Bruxellski botanički vrt više liči na vrt nego na urbani park. Glavna zgrada, nazvana Le Botanique, prije svega je poznata po festivalu Botanique nights, koji se održava na proljeće i privlači izvođače i posjetitelje. U njemu se nalazi više od 16.000 biljnih vrsta.

M.L.

foto:citylife.si

 
Pročitaj sljedeći tekst: PUT NA ANTARTIKU PLAĆA AIRBNB
 
SAJAM HOMI LIFESTYLE TRADE

SAJAM HOMI LIFESTYLE TRADE

Milano nije samo prijestolnica mode, već je podjednako važan predstavnik dizajna interijera i namještaja...

LONDON - CATELLANI & SMITH I MOROSO

LONDON - CATELLANI & SMITH I MOROSO

Catellani & Smith sa zadovoljstvom su prikazali svoje kreacije u suradnji s Morosoom na prestižnom salonu u Londonu.

PROJEKTE ZA 2020. GODINU PREDSTAVLJA PIUARCH

PROJEKTE ZA 2020. GODINU PREDSTAVLJA PIUARCH

Piuarch je međunarodni nagrađivani arhitektonski studio sa sjedištem u Milanu, to je kolektiv koji svoju veliku snagu i silu pronalazi u svom mnoštvu.

PROJEKT AOKI JUNA I PITERA MARINA

PROJEKT AOKI JUNA I PITERA MARINA

Pariška modna kuća otvorila je novi butik u Japanu, koji sadrži prvi kafić i restoran Louis Vuitton.

KUĆA IGRAČAKA SA LEGO KOCKICAMA

KUĆA IGRAČAKA SA LEGO KOCKICAMA

Kamila Valala, francuska umjetnica i dizajnerica, dizajnirala je kuću od teretnih kontejnera, ukrašavajući je sa više od dva miliona Lego kockica.

69. GOOD DESIGN DODJELA NAGRADA

69. GOOD DESIGN DODJELA NAGRADA

2020. godina je počela nevjerojatnim vijestima. Riječ je o tome da je Graffio cabinet osvoji Good Design nagradu u kategoriji namještaja.

THE IVY ASIA RESTORAN U CENTRALNOM LONDONU

THE IVY ASIA RESTORAN U CENTRALNOM LONDONU

Zeleni pod obložen poludragim kamenjem glavni je akcenat unutrašnjosti novog azijskog restorana koji su dizajnirali The Ivy i Adam Ellis Studio.

ECO-FRIENDLY „1 HOTEL“

ECO-FRIENDLY „1 HOTEL“

Lanac hotela „1 Hotel“ u svakom od četiri hotela brine ne samo o gostima, već i o okruženju.

X