LIFE STYLE

PRELIJEPI BOTANIČKI VRTOVI U EUROPI

Iako je ljeto završilo i zeleno lišće već postaje žuto i crveno, ipak možete skočiti do jedne od botaničkih vrtova gdje možete vidjeti prelijepe biljke i disati na svježem zraku.

Botanički vrtovi u Europi su izuzetno lijepi i definitivno su pogodne za posjetu tokom dugog vikend izleta ili tokom vašeg sljedećeg izleta u jedan od naših omiljenih europskih gradova.

Danas vam predstavljamo najlepše botaničke vrtove u Europi, a odluka koju ćete prvo posjetiti je potpuno vaša.

Botanički vrt Berlin-Dahlem

Drevni botanički vrtovi i Muzej Berlin-Dahlem dio su Slobodnog univerziteta u Berlinu. Krajem 1800-ih počeo je kombinirati egzotične biljke koje su istraživači donijeli u Nemačku. Prostire se na 106 hektara i sadrži 22.000 različitih biljaka.

Egzotični botanički vrt u Francuskoj

Francuski egzotični botanički vrt, sa preko tisuću različitih vrsta kaktusa, ima prelijep pogled na ocean. Ispod Botaničkog vrta nalaze se pećine u kojima se mogu vidjeti fascinantne geološke strukture. Velik je 3,7 hektara.

Kraljevski botanički vrt u Engleskoj

Kraljevski botanički vrt je jedna od najvećih botaničkih vrtova na svijetu. U više od 30 zgrada nalazi se više od 30 000 vrsta različitih biljaka. Također Botanični vrt Royal sadrži most 18 metara iznad zemlje koji vodi kroz šumu, omogućavajući da biljke gledate izbliza. Botanički vrt smrešten je na 30 minuta od Londona.

Botanički vrt u Kopenhagenu

Botanički vrt u Danskoj sastoji se od 27 spektakularnih staklenih kuća u kojima živi više od 13.000 biljnih vrsta. Najimpozantnija od njih je Kuća palmi. Odličan je način za miran dan, a još bolje, ulazak u ovaj botanički vrt je besplatan.

 

 

 
Botanički vrt u Bruxellsu

Bruxellski botanički vrt više liči na vrt nego na urbani park. Glavna zgrada, nazvana Le Botanique, prije svega je poznata po festivalu Botanique nights, koji se održava na proljeće i privlači izvođače i posjetitelje. U njemu se nalazi više od 16.000 biljnih vrsta.

M.L.

foto:citylife.si

 
Pročitaj sljedeći tekst: PUT NA ANTARTIKU PLAĆA AIRBNB
 
NOĆNI KLUB U PARIŠKOM TEATRU

NOĆNI KLUB U PARIŠKOM TEATRU

Novi klub u srcu Pariza.

RIHANNA X THE HAAS BROTHERS

RIHANNA X THE HAAS BROTHERS

Objavljena je autobiografija Rihhane na kojoj je pjevačica radila više od pet godina.

HOTEL IZ 1960-IH U CANNESU

HOTEL IZ 1960-IH U CANNESU

Renovirani Croisette Beach Cannes MGallery Hotel novi je projekt dizajnera koji je inspiraciju uzeo iz glamuroznih 1960-ih.

PUT NA ANTARTIKU PLAĆA AIRBNB

PUT NA ANTARTIKU PLAĆA AIRBNB

Još jednu super ponudu objavio je Airbnb!

BAR PO DIZAJNU ALEXANDER & CO

BAR PO DIZAJNU ALEXANDER & CO

Studio Alekander & Co osmislio je bar Tilly May u Sidneyu.

HOTEL U STAROJ PALAČI U FIRENCI

HOTEL U STAROJ PALAČI U FIRENCI

Hotel Calimala u Firenci djelo je londonsko-izraelskog dizajnera Aleka Meitlisa, koji kombinira prošlost i sadašnjost...

LUKSUZAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER

LUKSUZAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER

Luksuzni kamp Russian River je također pogodan za one koji ne vole kampiranje.

X