LIFE STYLE

OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU

OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU
OVAJ RESTORAN NOĆU DOBIVA DRUGAČIJU ULOGU

Svijetlo okrečeni restoran i slastičarnica u NoMad distriktu Manhattana, kreira paravan za tajni život bara koji se nalazi iza...

Oba interijera kreirala je kompanija Carpenter + Mason, a Patent Coffee i Patent Pending ugostiteljski objekti smješteni su u podrumu zgrade Radiowave, u kojoj je znanstvenik Nikola Tesla nekada živio i radio, mjestu koje duguje svoje ime lokaciji sjeverno od Madison Square Parka.

Ova dva povezana prostora otvorena su prethodne godine od osnivača i partnera kreativne agencije Simmer, a posjeduju dva identiteta koji im omogućuju funkcioniranje danju i nakon što padne mrak.

Cjelokupan prostor podijeljen je na dva dijela, sa kafićem smještenim sprijeda koji je otvoren tijekom dnevnih satova. Skriveni ambijent smješten iza njega oživljava tijekom kasnih popodnevnih satova. Dizajnirani par potpuno različitih prostorija, kreiran je u suradnji Simmer i Carpenter + Mason kuća, koje su nekada radile zajedno na interijeru nedavno otvorenog restorana nedaleko od njih.

U kafiću, bijeli zidovi i svijetle boje drveta stoje u kontrastu sa zidovima izložene cigle i mozaičkim pločicama. Raznobojni mramor izabran je za pultove, ali je također korišten kako bi uokvirio dekorativne predmete na zidovima.

Iza neupadljivih vrata nalazi se “koktel pećina”, koja je zadržala prvobitni izgled podruma. Cigle zidova ofarbane su crnom bojom, zajedno sa većinom ostalih površina. Dugačak, uzak bar postavljen je sa jedne strane, dok su postavljene kožne stolice u pastelno plavoj boji smještene sa druge.

Niše smještene ispod zasvođenih dijelova zidova, opremljene su ogledalima, kako bi pružile osjećaj veće dubine prostora, a namještaj u obliku kaveza nalazi se iza bara i na njemu se nalaze velike kolekcije žestokih pića. Ovaj dio je održao izgled skrivenog noćnog kluba koji je nastao tijekom prohibicije dvadestih godina prošlog stoljeća.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
 
 EFIKASAN ENERGETSKI HOTEL NA ANTARTIKU

EFIKASAN ENERGETSKI HOTEL NA ANTARTIKU

Kompanija Snøhetta otkrila je svoje planove za kreiranje samoodrživog hotela u obliku prstena, koji će biti postavljen na bazi norveških Almlifjelet planina...

HOTEL IZ BAJKE U BLIZINI NAJVEĆIH VRHOVA SVIJETA

HOTEL IZ BAJKE U BLIZINI NAJVEĆIH VRHOVA SVIJETA

Himalajski vrhovi predstavljaju neke od najvećih planina na svijetu, a samo nekoliko njih je impozantno kao indijski drugi najveći Nanda Devi...

6 NAJLJEPŠIH ZIMSKIH DESTINACIJA

6 NAJLJEPŠIH ZIMSKIH DESTINACIJA

Zimske avanture u jednom od gradova koje ćemo vam danas predstaviti, zapravo predstavljaju korak u svijet bajki...

PROFINJEN HOTEL U SRCU PARIZA

PROFINJEN HOTEL U SRCU PARIZA

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smješten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

NJUJORŠKI MOMA MUZEJ PREDSTAVLJA IZLOŽBU JUGOSLAVENSKE ARHITEKTURE

NJUJORŠKI MOMA MUZEJ PREDSTAVLJA IZLOŽBU JUGOSLAVENSKE ARHITEKTURE

Njujorški Muzej moderne umjetnosti, pozabavit će se impresivnim betonskim strukturama i odvažnim vizijama urbanog planiranja bivše Jugoslavije…

ARHITEKTONSKA ALTERNATIVA KAMPIRANJA

ARHITEKTONSKA ALTERNATIVA KAMPIRANJA

Dizajnirane od strane Toma Kundiga i kompanije iz Seattle, Olson Kundig Architects...

HOTEL GOWANUS INN KREIRAN U STILU STARIH SKLADIŠTA

HOTEL GOWANUS INN KREIRAN U STILU STARIH SKLADIŠTA

Industrijske građevine njujorškog naselja Govanus predstavljaju savršenu pozadinu novom hotelu koji je kreirao Savvy Studio…

MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN

MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN

Adaptivno redizajniranje struktura štedi resurse, prostor i predstavlja epitom zelenog načina ponovne upotrebe objekata...

X