LIFE STYLE

NEOBIČNIH DESET BOŽIĆNIH JELKI

Svi posjedujemo različit pogled na svijet, dok mnogi od nas shvaćaju kako je jedini mogući način da se istaknemo iz mase kreiranje nečega posebnog i drugačijeg...

Od prelijepih novogodišnjih nota, poezijom inspiriranih instalacija, do božićnog drveća kreiranog od plastelina u različitim bojama, predstavljamo vam neke neobične pristupe kreiranju tradicionalnih božićnih jelki koje svakako mogu još više uljepšati svečano raspoloženje...

Connaught novogodišnja jelka 

 

Za londonski hotel Connaught, umjetnica je dekorirala je novogodišnju jelku ljubičastim neonskim svjetlom koje opisuje dio ljubavne pjesme pisan njenim prepoznatljivim rukopisom.

Singing Tree Es Devlin

 

Ova raspjevana božićnih jelka predstavlja dio kolekcije dizajnera Esa Devlina i emitira audio-vizualne efekte upotrijebom tisuća riječi skupljenih na javnim mjestima i zvučnih algoritama baziranim na 25 milijuna riječi poezije 19. stoljeća.

Sledge - novogodišnja jelka brenda Hello Wood

 

Mađarski  arhitektonski studio Hello Wood kreirao je dva novogodišnja drveta sastavljena od 400 sanki, koje će nakon praznika biti rastavljene i poslane obiteljima kojima je potrebno drvo za ogrjev tijekom hladnih zimskih mjeseci.

New York Edition božićna jelka 

 

Spreman da uvijek uroni u umjetni dio sezone, američki umjetnik i dizajnerica koristila je lava lampe i lustere kako bi ukrasila svoje drvo namijenjeno New York Edition događaju.

Iterative Fit 

 

Ova jelka inspirirana crtanim filmovima kreirana je od strane duzajnera i posjeduje seriju višebojnih svjetiljki u uglovima, fomirajući noseve i usta osam likova koji promatraju sa drveta.

London Edition božićna jelka

 

Londonski ilustrator, keramičar i tekstilni dizajner,  dekorirao je ovu božićnu jelku sa ručno farbanim apstraktnim likovima i balonima u stilu koji je nalik njegovoj popularnoj kolekciji vaza sa elementima kolaž tehnika.

 
Claridge novogodišnje drvo Karla Lagrefelda

 

Karl Lagerfeld pretvorio je svoj dizajn božićne jelke u obrnutu formu koja ove godine prkosi tradiciji, ukrašavajući njene srebrne i zlatne korijene reflektujućim zvijezdama.

 

Merry Breakfast 

 

Sastavljana od 400 komada višebojnog plastelina postavljenog na čeličnoj strukturi, jelka ove Nove godine smještena je u Sanderson hotelu i predstavlja ekstepriment, čudo i kaos cjelokupne praznične sezone. "Ova jelka se zasniva na maksimalnoj zabavi i utjecaju", kako je dizajner naglasio.

 
Tree of Glass 

 

10 metara visoko novogodišnje drvo britanskog dizajnera  sastavljeno je od 245 ručno oblikovanih i puhanih visećih komada rasvjete i smješteno je u londonskoj Shard građevini.

Illuminated - staklena jelka kompanije Lasvit and Yabu Pushelberg

 

Rešetkasta mreža ručno kreiranih staklenih elemenata, spojena je smeđa i zlatnim sjajnim mesinganim dijelovima i formira drvo češkog dizajnerskog brenda Lasvit i studija Yabu Pushelberg.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
 
IGRAONICA ZA DJECU U DUBAIJU

IGRAONICA ZA DJECU U DUBAIJU

Studio Roar, koji je baziran u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, upravo je završio svoj rad na zabavištu u Dubaiju, koje sadrži integrirane tehnologije...

NEVJEROJATNI SVIJET ALPSKOG LUKSUZA - CHALET MONTANA

NEVJEROJATNI SVIJET ALPSKOG LUKSUZA - CHALET MONTANA

Stiglo je to doba godine, kada svako od nas počinje razmišljati o putovanju, kojem se radujemo otkako smo se vratili sa ljetovanja…

SPOT KOJI JE OTOPIO SRCA: EMMEZETINA KAMPANJA „VJERUJ U NOVOGODIŠNJU ČAROLIJU“

SPOT KOJI JE OTOPIO SRCA: EMMEZETINA KAMPANJA „VJERUJ U NOVOGODIŠNJU ČAROLIJU“

Emmezeta je za Božić i Novu godinu pripremila drugačiju priču...

REDIZAJN NEKADAŠNJE DESTILERIJE

REDIZAJN NEKADAŠNJE DESTILERIJE

Pretvaranje stare i zaboravljene građevine u nešto što je korisno, uštedjet eće vam mnogo više, od vremena i energije koji su potrebni za izgradnju novog objekta…

ČAROBNA MOĆ OPTIČKE ILUZIJE

ČAROBNA MOĆ OPTIČKE ILUZIJE

Čarobna, zapanjujuća i sasvim očaravajuća - ovako bismo mogli opisati djela Chrisa Engmana, koji ambiciozno istražuje intrigantne mogućnosti optičkih iluzija...

ČARABNA MOĆ OPIČKE ILUZIJE

ČARABNA MOĆ OPIČKE ILUZIJE

Čarobna, zapanjujuća i sasvim očaravajuća, ovako bismo mogli opisati djela Chrisa Engmana koji ambiciozno istražuje intrigantnu optičku iluziju.

HONG KONG - CONTINENTAL RESTORAN

HONG KONG - CONTINENTAL RESTORAN

Continental restoran u Hong Kongu, dekoriran je talijanskim namreštajem Bross koji svojim bogatim i šarmantnim imidžom podsreća na sofisticiran identitet...

DIZAJNIRANI BOKS ZA PSE

DIZAJNIRANI BOKS ZA PSE

Dizajner je kreirao ekskluzivnu kućicu za kućne ljubimce i savršen dodatak interijerima svih ljubitelja pasa…

X