LIFE STYLE

MJESTO GDJE STANUJE STIL, HOMI

HOMI, mesto gde stanuje stil

Svi ljubitelji mode, dizajna i arhitekture u rujnu će se naći u Milanu jer se po 10. put održava lifestyle sajam HOMI u periodu od 14. do 17. rujna 2018. godine...

HOMI, lifestyle sajam koji se održava u Milanu u oblasti Fieara Milano sve više postaje opservatorij o novim trendovima i potvrđuje svoju ulogu laboratorija za istraživanje i ispitivanje u domenu stila.

Izdanje posvećeno dekorativnim elementima za kuću i modnim asesesoarima održava se nudeći nam bezbroj novih stilskih ideja, zacementiravši svoj status na mapi sajmova kao izvrsan observatorij lifestyl trendova.

Lifestyle sajam HOMI stoga postaje prilika da se vide različiti trendovi i podkulture koje vode suvremene stilske evolucije.

Danas društvo čini svakog od nas gospodarima vlastitog osobnog stila, a naše kuće predstavljaju slobodu izražavanja kroz predmete koji prikazuju naše kulture, iskustva i identitete.
 
Da bi se sve ovo prenijelo, HOMI kreira opsežnu i transverzalnu ponudu proizvoda: asesoara i dekorativnih predmeta za uređenje kuće, posuđe, servise za ručanje, tkanine i tekstil za dom, esencije i mirise za ambijent, kao i promotivne artikle, ideje za poklone i dekorativne predmete za kancelariju i posebne događaje. Pored predmeta za kuću, također će postojati veliki prostor posvećen osobnim predmetima, modnim assesoarima i nakitu.

Ovdje kreativnost vlada vrhunskim beskonačnim materijalima i nepreglednim mogućim kombinacijama oblika. Konstantno razvijajući mozaik koji će imati još veći fokus na eksperimentiranju i istraživanju HOMI je mjesto gdje će posjetitelji pronaći originalne i ekskluzivne kreacije.

Brojne radionice, konferencije i govorne tribine će udahnuti život svakom pojedinačnom izložbenom sektoru, predstavljajući važan trenutak za sve igrače iz lifestyle industrije, kao i priliku da se sretnu i razmjene stavove i ideje.

DOGAĐAJ NARATIVNIH TRENDOVA

Ne samo izložbeni događaj, HOMI je također prilika gdje posjetiteljima mogu direktno istražiti stilove koji oživljavaju kroz događaje i ekskluzivne inicijative. U eksperimentalnim oblastima, izložbama i simboličkim prostorima dizajniranim da inspiriraju operatere u smislu novih trendova, sajam istražuje različite svjetove, sve više ih razvijajući sa svakim novim izdanjem.

HOMI Trend Area je oblast koja se ponovo vraća. Prostor koji je organiziran uz vodeću međunarodnu kompaniju za analizu tržišta, prognoziranje  stila i potrošača, WGSN,  predstavit će najzanimljivije aktualne i predstojeće trendove.

Naučno-kulturno partnerstvo između HOMI sajma i Politehničkog univerziteta u Milanu, potvrđeno je po treći put organizacijom HOMI Hybrid Lounge  oblasti. Vođa važnih istraživačkih aktivnosti o novim trendovima u dizajnu interijera i inovativnim materijalima, HOMI Hybrid Lounge će još jednom biti neformalni prostor za diskusiju, prožet temom suvremenog življenja. Personalizacija, dematerijalizacija i fuzija su samo neke od ključnih riječi koje će doprinijeti stvaranju "vruće zone", gdje će materijali uspostaviti poetske odnose sa svojim korisnicima.

 POLI.design je pozvao nekoliko različitih sektora da predlože postavke, inovativne uzorke i razgovore.


Mirabilis Vitrum - Vetri D'italia je novo ime za nekadašnju La Magnifica Forma, eksperimentalan HOMI laboratorij posvećen upoređivanju dizajna, umjetnosti i zanata, koji će se tokom ovog  desetog izdanja posvetiti radovima od stakla,  tradiciji i dubokim povijesnim korijenima. Instalacija će predstaviti sugestivnu prezentaciju o proizvodnji u različitim regionalnim okruzima i tradicionalnim radovima na staklu, uključujući kristal, obojeno staklo, borosilikat, puhano ili štampano staklo.

POSEBNE OBLASTI

Također, na predstojećem izdanju sajma će biti upriličen bezbroj novih posebnih oblasti gdje se HOMI fokusira na specifične teme.

Ovo uključuje DA UNO A CENTO, originalne  i limitirane produkcije kao i HOMI CREAZIONI, sa idejama vrhunske kvalitete dizajna i izrade talijanskih i međunarodnih kompanija odabranih po svojim izvanrednim tehničkim i istraživačkim kapacitetima, gdje će se posjetitelji susresti sa inovativnom ponudom i zanimljivim revidiranim elaboracijama.

Za kraj, ništa manje važno, EDITORA TESSILE će predstaviti inovativne trendove i esencijalne tekstilne proizvode koji će proširiti segment kućnog tekstila koji je već prisutan na HOMI- sajmu uz dodavanje izvanrednih gotovih proizvoda. HOMI FOOD će umjesto toga biti posvećen visokokvalitetnoj agro-prehrambenoj proizvodnji gdje hrana postaje inovativna poklon ideja i predmet inspiriran poviješću dizajna.

S nestrpljenjem iščekujemo rujanskog izdanje HOMI sjama.

 
 
PROTOTIP KAPSULE ZA SUPERSONIČNA PUTOVANJA

PROTOTIP KAPSULE ZA SUPERSONIČNA PUTOVANJA

Kompanija Hyperloop Transportation Technologies predstavila je prototip putničke kapsule za supersonična putovanja u punoj veličini...

ZIMSKO ODMARALIŠTE U ZATVORENOM

ZIMSKO ODMARALIŠTE U ZATVORENOM

Narodna Republika Kina nastavlja da stvara moderna čuda i pretvara se u globalnog zmaja u svim poljima...

SICILIJANSKO ODMARALIŠTE GDJE LJETO ZAUVIJEK TRAJE

SICILIJANSKO ODMARALIŠTE GDJE LJETO ZAUVIJEK TRAJE

Nekim ljudima zabave na suncu nikada dosta – čak i onda kada se tek vrate sa godišnjih odmora i krenu da koračaju kroz jesenje dane, oni žude za plažama...

DIZAJNERSKA VIBRANTNA POZORNICA HOMI SAJMA

DIZAJNERSKA VIBRANTNA POZORNICA HOMI SAJMA

Talijanski industrijski centar Milano, srce prestižne modne i dizajnerske scene, skriva svoje čari kao tajnu i osvaja posjetitelje kosmopolitskim...

ČEŠKI HOTEL MUŽEVNOG DIZAJNA

ČEŠKI HOTEL MUŽEVNOG DIZAJNA

Prag je glavni i najveći grad u Češkoj Republici, ali i četrnaesti grad po veličini u Europskoj Uniji...

INTERESANTAN HOTEL SA STILOM STARIH PLANINSKIH SKI CENTARA

INTERESANTAN HOTEL SA STILOM STARIH PLANINSKIH SKI CENTARA

Zlatno doba alpskog skijanja utjecalo je na interijere i brendiranje ovog hotela, dizajniranog od strane US Collective Comune kompanije...

PLUTAJUĆI ROTTERDAMSKI PARK OD RECIKLIRANE PLASTIKE

PLUTAJUĆI ROTTERDAMSKI PARK OD RECIKLIRANE PLASTIKE

Milijuni tona plastičnog otpada plutaju svjetskim rijekama, morima i oceanima...

ISKUSTVO U SRCU MIAMIJA

ISKUSTVO U SRCU MIAMIJA

Ova prelIJepa kuća u Miamiju nalazi se na parceli na južnoj strani otoka Dilido s prekrasnim pogledom na otok, centar i južnu plažu...

X