LIFE STYLE

MJESTO GDJE STANUJE STIL, HOMI

HOMI, mesto gde stanuje stil

Svi ljubitelji mode, dizajna i arhitekture u rujnu će se naći u Milanu jer se po 10. put održava lifestyle sajam HOMI u periodu od 14. do 17. rujna 2018. godine...

HOMI, lifestyle sajam koji se održava u Milanu u oblasti Fieara Milano sve više postaje opservatorij o novim trendovima i potvrđuje svoju ulogu laboratorija za istraživanje i ispitivanje u domenu stila.

Izdanje posvećeno dekorativnim elementima za kuću i modnim asesesoarima održava se nudeći nam bezbroj novih stilskih ideja, zacementiravši svoj status na mapi sajmova kao izvrsan observatorij lifestyl trendova.

Lifestyle sajam HOMI stoga postaje prilika da se vide različiti trendovi i podkulture koje vode suvremene stilske evolucije.

Danas društvo čini svakog od nas gospodarima vlastitog osobnog stila, a naše kuće predstavljaju slobodu izražavanja kroz predmete koji prikazuju naše kulture, iskustva i identitete.
 
Da bi se sve ovo prenijelo, HOMI kreira opsežnu i transverzalnu ponudu proizvoda: asesoara i dekorativnih predmeta za uređenje kuće, posuđe, servise za ručanje, tkanine i tekstil za dom, esencije i mirise za ambijent, kao i promotivne artikle, ideje za poklone i dekorativne predmete za kancelariju i posebne događaje. Pored predmeta za kuću, također će postojati veliki prostor posvećen osobnim predmetima, modnim assesoarima i nakitu.

Ovdje kreativnost vlada vrhunskim beskonačnim materijalima i nepreglednim mogućim kombinacijama oblika. Konstantno razvijajući mozaik koji će imati još veći fokus na eksperimentiranju i istraživanju HOMI je mjesto gdje će posjetitelji pronaći originalne i ekskluzivne kreacije.

Brojne radionice, konferencije i govorne tribine će udahnuti život svakom pojedinačnom izložbenom sektoru, predstavljajući važan trenutak za sve igrače iz lifestyle industrije, kao i priliku da se sretnu i razmjene stavove i ideje.

DOGAĐAJ NARATIVNIH TRENDOVA

Ne samo izložbeni događaj, HOMI je također prilika gdje posjetiteljima mogu direktno istražiti stilove koji oživljavaju kroz događaje i ekskluzivne inicijative. U eksperimentalnim oblastima, izložbama i simboličkim prostorima dizajniranim da inspiriraju operatere u smislu novih trendova, sajam istražuje različite svjetove, sve više ih razvijajući sa svakim novim izdanjem.

HOMI Trend Area je oblast koja se ponovo vraća. Prostor koji je organiziran uz vodeću međunarodnu kompaniju za analizu tržišta, prognoziranje  stila i potrošača, WGSN,  predstavit će najzanimljivije aktualne i predstojeće trendove.

Naučno-kulturno partnerstvo između HOMI sajma i Politehničkog univerziteta u Milanu, potvrđeno je po treći put organizacijom HOMI Hybrid Lounge  oblasti. Vođa važnih istraživačkih aktivnosti o novim trendovima u dizajnu interijera i inovativnim materijalima, HOMI Hybrid Lounge će još jednom biti neformalni prostor za diskusiju, prožet temom suvremenog življenja. Personalizacija, dematerijalizacija i fuzija su samo neke od ključnih riječi koje će doprinijeti stvaranju "vruće zone", gdje će materijali uspostaviti poetske odnose sa svojim korisnicima.

 POLI.design je pozvao nekoliko različitih sektora da predlože postavke, inovativne uzorke i razgovore.


Mirabilis Vitrum - Vetri D'italia je novo ime za nekadašnju La Magnifica Forma, eksperimentalan HOMI laboratorij posvećen upoređivanju dizajna, umjetnosti i zanata, koji će se tokom ovog  desetog izdanja posvetiti radovima od stakla,  tradiciji i dubokim povijesnim korijenima. Instalacija će predstaviti sugestivnu prezentaciju o proizvodnji u različitim regionalnim okruzima i tradicionalnim radovima na staklu, uključujući kristal, obojeno staklo, borosilikat, puhano ili štampano staklo.

POSEBNE OBLASTI

Također, na predstojećem izdanju sajma će biti upriličen bezbroj novih posebnih oblasti gdje se HOMI fokusira na specifične teme.

Ovo uključuje DA UNO A CENTO, originalne  i limitirane produkcije kao i HOMI CREAZIONI, sa idejama vrhunske kvalitete dizajna i izrade talijanskih i međunarodnih kompanija odabranih po svojim izvanrednim tehničkim i istraživačkim kapacitetima, gdje će se posjetitelji susresti sa inovativnom ponudom i zanimljivim revidiranim elaboracijama.

Za kraj, ništa manje važno, EDITORA TESSILE će predstaviti inovativne trendove i esencijalne tekstilne proizvode koji će proširiti segment kućnog tekstila koji je već prisutan na HOMI- sajmu uz dodavanje izvanrednih gotovih proizvoda. HOMI FOOD će umjesto toga biti posvećen visokokvalitetnoj agro-prehrambenoj proizvodnji gdje hrana postaje inovativna poklon ideja i predmet inspiriran poviješću dizajna.

S nestrpljenjem iščekujemo rujanskog izdanje HOMI sjama.

 
 
FASADA KOJA ULJEPŠAVA

FASADA KOJA ULJEPŠAVA

Ako se kojim slučajem spremate na put kroz u Sjevernoj Carolini, ili možda tamo živite, sigurni smo da će vam pogled privući Wanderwall.

STARI SATOVI IMAJU NOVI ŽIVOT

STARI SATOVI IMAJU NOVI ŽIVOT

Grčki umjetnik Gregori Grozos daje novi život starinskom nakitu kreirajući minijaturne svjetove unutar džepnih satova i privjesaka.

SJAJNA STRANA MJESECA

SJAJNA STRANA MJESECA

Astro-fotograf nastavlja da nas zapanjuje svojim brilijantnim fotografijama.

ODMARALIŠTE NA MALDIVIMA INSPIRIRANO TRADICIJOM OTOKA

ODMARALIŠTE NA MALDIVIMA INSPIRIRANO TRADICIJOM OTOKA

Ovo luksuzno odmaralište na Muravando otoku na Maldivima, obuhvaća 73 luksuzne vile restorane, zajedničke prostore i personalizirane objekate.

PENTHAUS U KOJEM NOĆ KOŠTA 100.000 DOLARA

PENTHAUS U KOJEM NOĆ KOŠTA 100.000 DOLARA

Kontroverzni engleski umjetnik, i jedan od najskupljih umjetnika sadašnjice je upravo dizajnirao interijer velikog dvokatnog penthausa u Palms Casino Resort...

CAFFE BAR KOJI JE IZRAĐEN OD KARTONA

CAFFE BAR KOJI JE IZRAĐEN OD KARTONA

Ukoliko mislite da se karton upotrebljava samo za izradu kutija i ambalaža, razmislite još jednom.

GLAMPING U JUŽNOJ KOREJI

GLAMPING U JUŽNOJ KOREJI

Arhitekti studija Z_lab kreirale su lože u obliku piramide na južnokorejskom otoku Jeju.

VELUX NAGRADE NA KONKURSU “BRINGING LIGHT TO LIFE”

VELUX NAGRADE NA KONKURSU “BRINGING LIGHT TO LIFE”

Peto izdanje VELUX arhitektonskog konkursa “Bringing light to life” 2018, završeno je svečanom ceremonijom na kojoj su proglašeni dobitnici nagrada.

X