LIFE STYLE

LEGO MOST

Zabavni Lego most

Ukoliko se ikada zateknete u predgrađu Wuppertala u regiji Nordrhein-Westfalen u zapadnoj Njemačkoj, možda ćete biti iznenađeni otkrivanjem mosta napravljenog od šarenog skupa međusobno povezanih, džambo LEGO kocki.

Iako most izgleda kao da je napravljen od masivnih plastičnih igračaka, zapravo je napravljen od betona, tako da možete biti sigurni da ne može pasti.

Most Schvesterstraße je dio nekadašnje željezničke pruge Wuppertal koja je kasnije preuređena kao pješačka i javna biciklistička staza. Nakon što je godinama bio neupadljivi betonski nadvožnjak, grad Wuppertal je zamolio uličnog umjetnika Megx (Martin Heuvolda) da revitalizira donju stranu mosta 2011. godine.

Megx je bio inspiriran ljubavlju njegove dvije kćerke prema LEGO kockama i zatražio je dozvolu od LEGO grupe da svoju viziju pretvori u stvarnost. Nakon dobivanja odobrenja, umjetnik i njegov tim proveli su nešto manje od 2 tjedna u oslikavanju 250m2 mosta koji je od tada obojen u crvenoj, žutoj, zelenoj i plavoj boji. Pametna upotreba sjenčanja omogućila je umjetniku da stvori nevjerojatno živopisan izgled, zajedno s realističnim kružnim konektorima.

N.V.T.

Izvor My Modern Met

Foto Megx

 
Pročitaj sljedeći tekst: FENOMENALAN MORPHEUS HOTEL U MAKAU
 
SVJETSKA NAJVEĆA AMORFNA ILUZIJA

SVJETSKA NAJVEĆA AMORFNA ILUZIJA

Oglasi i naša odbojnost prema njima, postali su univerzalna pojava.

AMSTERDAMSKA INOVACIJA

AMSTERDAMSKA INOVACIJA

Gotovo smo zaboravili na izolaciju koju smo provodili u posljednjih nekoliko mjeseci.

LOŽA ZA KAMPIRANJE POD ZVIJEZDAMA

LOŽA ZA KAMPIRANJE POD ZVIJEZDAMA

Kao djeca, svi smo voljeli kampirati i spavati pod otvorenim nebom, promatrajući zvijezde.

NOVA VRSTA RAJSKE PTICE

NOVA VRSTA RAJSKE PTICE

Rajske ptice su vrlo upečatljive vrste životinja, prije svega zbog boje svog perja, koja mužjacima služi za privlačenje partnerica.

KARTONSKE KUTIJE KAO KUĆICE ZA MAČKE

KARTONSKE KUTIJE KAO KUĆICE ZA MAČKE

Možete li razmišljati izvan okvira?

PERFEKTNO RAZIGRANI VRTIĆ U KINI

PERFEKTNO RAZIGRANI VRTIĆ U KINI

Jedan vrtić u Kini doživio je potpunu transformaciju zahvaljujući domišljatosti arhitekta.

MALI AMSTERDAMSKI HOTELI

MALI AMSTERDAMSKI HOTELI

Male zgrade u kojima su živjeli i radili čuvari amsterdamskih mostova, sada su pretvorene u čak dvadeset i osam predivnih hotela.

USKORO LUMA TORANJ

USKORO LUMA TORANJ

Arles, grad koji je poznat po svojoj arhitekturi, blagoj mediteranskoj klimi i pejzažima, koje je Vincent van Gogh naslikao u svojim djelima.

X