LIFE STYLE

LEGO MOST

Zabavni Lego most

Ukoliko se ikada zateknete u predgrađu Wuppertala u regiji Nordrhein-Westfalen u zapadnoj Njemačkoj, možda ćete biti iznenađeni otkrivanjem mosta napravljenog od šarenog skupa međusobno povezanih, džambo LEGO kocki.

Iako most izgleda kao da je napravljen od masivnih plastičnih igračaka, zapravo je napravljen od betona, tako da možete biti sigurni da ne može pasti.

Most Schvesterstraße je dio nekadašnje željezničke pruge Wuppertal koja je kasnije preuređena kao pješačka i javna biciklistička staza. Nakon što je godinama bio neupadljivi betonski nadvožnjak, grad Wuppertal je zamolio uličnog umjetnika Megx (Martin Heuvolda) da revitalizira donju stranu mosta 2011. godine.

Megx je bio inspiriran ljubavlju njegove dvije kćerke prema LEGO kockama i zatražio je dozvolu od LEGO grupe da svoju viziju pretvori u stvarnost. Nakon dobivanja odobrenja, umjetnik i njegov tim proveli su nešto manje od 2 tjedna u oslikavanju 250m2 mosta koji je od tada obojen u crvenoj, žutoj, zelenoj i plavoj boji. Pametna upotreba sjenčanja omogućila je umjetniku da stvori nevjerojatno živopisan izgled, zajedno s realističnim kružnim konektorima.

N.V.T.

Izvor My Modern Met

Foto Megx

 
Pročitaj sljedeći tekst: FENOMENALAN MORPHEUS HOTEL U MAKAU
 
ZANIMLJIVE VREĆICE ČAJA

ZANIMLJIVE VREĆICE ČAJA

Online radnja Ocean-Teabag je uvela set vrećica čaja koje su oblikovane kao lignje i hobotnice. Pravo iznenađenje vas očekuje kada vrećicu potopite u vruću vodu.

IZVANREDNA ČAHURA NA DRVETU JE RESTORAN

IZVANREDNA ČAHURA NA DRVETU JE RESTORAN

Šta kažete na večeru, visoko među krošnjama drveća?

FENOMENALAN MORPHEUS HOTEL U MAKAU

FENOMENALAN MORPHEUS HOTEL U MAKAU

Jedan od posljednjih projekata koje je dizajnirala Zaha Hadid, Morpheus Hotel u Makau je jedna od najsloženijih zgrada arhitekture moderne ere.

CIRKUSI BUDUĆNOSTI

CIRKUSI BUDUĆNOSTI

Njemački cirkus Roncalli zamijenio je prave životinje 3D holografskim slikama koje prikazuju slonove, konje, pa čak i ribe u pokretu.

KUĆICA IZ MAŠTE ZA ODMOR

KUĆICA IZ MAŠTE ZA ODMOR

CO-LAB projektantski biro sa sjedištem u Meksiku predstavlja kuću na drvetu, koja se nalazi među tropskim džunglama Tuluma i karipske obale.

OBLAK LEPTIRA

OBLAK LEPTIRA

Već godinama nas multidisciplinarni umjetnik Carlos Amorales očarava svojom upečatljivom serijom instalacija crnih leptira.

RESTORAN INSPIRIRAN FILOVIMA WESA ANDRESONA

RESTORAN INSPIRIRAN FILOVIMA WESA ANDRESONA

Dizajn studio Asthetíque iz New Yoka završio je restoran u Moskvi pod nazivana Y koji inspiriran scenografijom iz filmova režisera Wesa Andersona.

MURALI U DUGINIM BOJAMA

MURALI U DUGINIM BOJAMA

Češki street art umjetnik Jan Kalab (poznat i kao POINT ili CAKES) stvara velike šarene murale koji razigrano transformiraju urbane sredine u dugine boje.

X