LIFE STYLE

LEGO KREĆE U PROIZVODNJU IGRAČAKA OD ŠEĆERNE TRSKE

LEGO kreće u proizvodnju igračaka od šećerne trske

LEGO će ove godine predstaviti svoj prvi set održivih elemenata u pokušaju da smanji svoj plastični otpad.

Napravljena od biljnog materijala koji potiče iz šećerne trske, bioplastična kolekcija je prvi korak ka krajnjem cilju kompanije da proizvede sve svoje proizvode i pakiranja od održivog materijala do 2030. godine.

Umjesto standardne plastike na bazi ulja, nova polietilenska plastika se pravi pomoću etanola proizvedenog od održive proizvodnje šećerne trske.

Budući da ima iste osobine kao i originalni polietilen, djeca i odrasli neće primjećivati nikakve razlike kada se igraju sa novim „botaničkim“ elementima, koji će biti ponuđeni u različitim oblicima uključujući lišće, grmlje i drveće.

Potpredsjednik LEGO kompanije Tim Bruks o odgovornosti prema životnoj sredini kaže: „U Lego grupi želimo da pozitivno utječemo na svijet oko nas, i radimo na tome da napravimo odlične proizvode za djecu koja koriste održive materijale... Ovo je veliki korak i naša ambiciozna predanost da sve LEGO kocke i igračke koriste održive materijale. ”

N.V.T.

Izvor MyModernMet

 
Pročitaj sljedeći tekst: KUĆICA KOJA VAŠEG PSA ŠTITI OD BUKE
 
RESTORAN INSPIRIRAN FILOVIMA WESA ANDRESONA

RESTORAN INSPIRIRAN FILOVIMA WESA ANDRESONA

Dizajn studio Asthetíque iz New Yoka završio je restoran u Moskvi pod nazivana Y koji inspiriran scenografijom iz filmova režisera Wesa Andersona.

MURALI U DUGINIM BOJAMA

MURALI U DUGINIM BOJAMA

Češki street art umjetnik Jan Kalab (poznat i kao POINT ili CAKES) stvara velike šarene murale koji razigrano transformiraju urbane sredine u dugine boje.

KIMPTON SAINT GEORGE JE MIKS RAZLIČITIH EPOHA

KIMPTON SAINT GEORGE JE MIKS RAZLIČITIH EPOHA

Firma za dizajn interijera sa sjedištem u Torontu, Mason Studio, predstavila je svoj najnoviji projekt, hotel Kimpton Saint George, u Torontu.

PODNA I STOLNA LAMPA GIULIETTA

PODNA I STOLNA LAMPA GIULIETTA

Zahvaljujući radu na baterije i odsustvu kablova, nova Giulietta BE s potpisom Catellani & Smith može se „lako transportrati“ bilo gdje...

SPEKTAKULARAN TORANJ - PROMATRAČNICA U DANSKOJ

SPEKTAKULARAN TORANJ - PROMATRAČNICA U DANSKOJ

Smješten u povijesnoj glečerskoj šumi Gisselfeld Klosters u Danskoj - koju karakteriziraju valoviti brežuljci, efemerni potoci, jezera, močvare i livade...

IGRA SVJETLOSTI I SJENKE - OLUCE

IGRA SVJETLOSTI I SJENKE - OLUCE

„Tamo gdje je svjetlost, mora postojati sjenka, tamo gdje ima sjenke mora postojati svjetlost. Nema sjene bez svjetla i svjetla bez sjenke."(Haruki Murakami)

MUMBAI - EGZOTIČNI SOHO HOUSE

MUMBAI - EGZOTIČNI SOHO HOUSE

Lanac Soho House koji je osnovan u Londonu 1995. godine kao privatni klub za ljude u kreativnim industrijama je otvorio svoju 23. kuću u Indiji -Soho House Mumbai.

MODERAN FRIZERSKI SALON U NEW YORKU

MODERAN FRIZERSKI SALON U NEW YORKU

Nizozemski dizajner Ruud van Oosterhout preuredio je dio bivše tvornice sode kako bi projektirao frizerski salon od 418 m2...

X