LIFE STYLE

HOTEL U STAROJ PALAČI U FIRENCI

Hotel Calimala u Firenci djelo je londonsko-izraelskog dizajnera Aleka Meitlisa, koji kombinira prošlost i sadašnjost, povijesne detalje i suvremenu umjetnost u dizajnu interijera.

Firenca je kolijevka talijanske renesanse, grad drevnih katedrala i muzeja. U jednoj od ovih povijesnih građevina nedavno je otvoren Calimala hotel sa 38 soba.

Nalazi se u samom centru grada u čuvenoj Palazzo degli Angeli, kući iz 19. vijeka koja je svoje pjesničko ime dobila po slici u obliku anđela na fasadama. Na projektu je radio londonsko-izraelski dizajner Alek Meitlis, koji je odlučio da se fokusira na kontrastnu igru prošlosti i sadašnjosti, bujne oslikane fasade i dizajn onterijera. Mnoge sobe imaju stare hrastove rolete i zidarsku opeku, koje je dizajner odlučio da ne prekriva malterom ili bojom i ostavio je u svom izvornom neobrađenom obliku. Apartmani su opremljeni dizajnerskim namještajem i svjetiljkama, luksuznim ogledalima koja su posebno dizajnirana za ovaj projekt i svijetlim tekstilom. Drugi upečatljivi detalj su slike i fotografije suvremenih umjetnika koji krase i sobe i javne površine hotela.

Gornji katovi (peti, šesti i sedmi) rezervirani su za barove i restoran sa otvorenom terasom na samom krovu (iz njega se pruža veličanstven pogled na panoramu Firence). Priprema mediteransku i talijansku kuhinju pod strogim vodstvom kuhara Alberta Bergamija.

 elledecoration.ru

 
Pročitaj sljedeći tekst: LUKSUZAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER
 
PUT NA ANTARTIKU PLAĆA AIRBNB

PUT NA ANTARTIKU PLAĆA AIRBNB

Još jednu super ponudu objavio je Airbnb!

BAR PO DIZAJNU ALEXANDER & CO

BAR PO DIZAJNU ALEXANDER & CO

Studio Alekander & Co osmislio je bar Tilly May u Sidneyu.

LUKSUZAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER

LUKSUZAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER

Luksuzni kamp Russian River je također pogodan za one koji ne vole kampiranje.

PLUTAJUĆI OTOK U KOPENHAGENU

PLUTAJUĆI OTOK U KOPENHAGENU

Kopenhagenska luka bogatija je za moderan javni prostor.

TAJVAN - PAVILJON OD BAMBUSA

TAJVAN - PAVILJON OD BAMBUSA

Zuo Studio izgradio je paviljon od bambusa i čelika da bi stvorili sjenovito mjesto za sjedenje u parku Huludun u Tajvanu.

MIAMI - NOVA APPLE TRGOVINA

MIAMI - NOVA APPLE TRGOVINA

Londonski studio za arhitekturu Foster + Partners završio je dizajn nove Apple trgovine.

PAROS - BAZEN MEĐU PRIRODNIM STIJENAMA

PAROS - BAZEN MEĐU PRIRODNIM STIJENAMA

Na grčkom otoku Paros...

X