LIFE STYLE

HOTEL U STAROJ PALAČI U FIRENCI

Hotel Calimala u Firenci djelo je londonsko-izraelskog dizajnera Aleka Meitlisa, koji kombinira prošlost i sadašnjost, povijesne detalje i suvremenu umjetnost u dizajnu interijera.

Firenca je kolijevka talijanske renesanse, grad drevnih katedrala i muzeja. U jednoj od ovih povijesnih građevina nedavno je otvoren Calimala hotel sa 38 soba.

Nalazi se u samom centru grada u čuvenoj Palazzo degli Angeli, kući iz 19. vijeka koja je svoje pjesničko ime dobila po slici u obliku anđela na fasadama. Na projektu je radio londonsko-izraelski dizajner Alek Meitlis, koji je odlučio da se fokusira na kontrastnu igru prošlosti i sadašnjosti, bujne oslikane fasade i dizajn onterijera. Mnoge sobe imaju stare hrastove rolete i zidarsku opeku, koje je dizajner odlučio da ne prekriva malterom ili bojom i ostavio je u svom izvornom neobrađenom obliku. Apartmani su opremljeni dizajnerskim namještajem i svjetiljkama, luksuznim ogledalima koja su posebno dizajnirana za ovaj projekt i svijetlim tekstilom. Drugi upečatljivi detalj su slike i fotografije suvremenih umjetnika koji krase i sobe i javne površine hotela.

Gornji katovi (peti, šesti i sedmi) rezervirani su za barove i restoran sa otvorenom terasom na samom krovu (iz njega se pruža veličanstven pogled na panoramu Firence). Priprema mediteransku i talijansku kuhinju pod strogim vodstvom kuhara Alberta Bergamija.

 elledecoration.ru

 
Pročitaj sljedeći tekst: LUKSUZAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER
 
THE IVY ASIA RESTORAN U CENTRALNOM LONDONU

THE IVY ASIA RESTORAN U CENTRALNOM LONDONU

Zeleni pod obložen poludragim kamenjem glavni je akcenat unutrašnjosti novog azijskog restorana koji su dizajnirali The Ivy i Adam Ellis Studio.

ECO-FRIENDLY „1 HOTEL“

ECO-FRIENDLY „1 HOTEL“

Lanac hotela „1 Hotel“ u svakom od četiri hotela brine ne samo o gostima, već i o okruženju.

HOTEL BORGO PIGNANO U TOSKANI

HOTEL BORGO PIGNANO U TOSKANI

Postoji mišljenje da eko dizajn i luksuz ne mogu da koegzistiraju.

KAFE NA PLAŽI U AUSTRALIJI

KAFE NA PLAŽI U AUSTRALIJI

Studio The Stella Collective dizajnirao je kafić na plaži na obali jezera Malala - popularnog turističkog ljetovališta u Australiji.

RESTORAN U BANGKOKU

RESTORAN U BANGKOKU

„Blue“ restoran u Bangkoku - novi je trendi restoran Alena Dukesa.

HOTEL KISAWA SANCTUARY U 3D-U

HOTEL KISAWA SANCTUARY U 3D-U

Kisawa Sanctuary je luksuzni, 3D štampan hotel koji bi se trebao otvoriti na ljeto 2020. godine na otoku Benguera u Mozambiku.

ZIMOVANJE NA KAVKAZU

ZIMOVANJE NA KAVKAZU

Ukoliko želite novo iskustvo ove zime predlažemo zimovanje na Kavkazu.

POSJETITE SKIJALIŠTE ZALLINGER I JUŽNI TIROL

POSJETITE SKIJALIŠTE ZALLINGER I JUŽNI TIROL

Zimska sezona službeno je otvorena!

X