LIFE STYLE

DIZAJNIRANI BOKS ZA PSE

Specijalno dizajnirani boks za pse

Dizajner je kreirao ekskluzivnu kućicu za kućne ljubimce i savršen dodatak interijerima svih ljubitelja pasa…

Niko nikada nije posvećivao previše pažnje boksovima za pse, pa je ljubitelj pasa i insajder ove industrije, želio skrenuti pažnju na njih. U kampanji protiv sivih i sumornih kaveza, on je kreirao butik liniju Pooch Palaces, inspiriranu njegovim psima, kako bi svaki pas mogao dobiti kraljevski tretman i kako ne bi bio protjeran iz bilo koje zajedničke prostorije u jednom domu, zbog boksa koji se dizajnerski ne uklapa u njen ambijent.

Haberdashery Haven, kreiran od strane ovog dizajnera, inspiriran je muškom modom. On je odabrao sive tonove, koji su kao što i sami znate poprilično moderni u interijeru, kako bi stvorio suvremenu ložu za kućnog ljubimca, koja je opremljena kao hotelski apartman.

Kada je radio na ovom projektu, materijale koje će koristiti birao je vrlo pažljivo. Crypton Home tekstili su odabrani zbog svoje izdržljivosti u borbi sa šapama, nezgodama i svim ostalim stvarima koje idu uz pse. “Ovaj materijal izuzetno bogatog tkanja zove se Heather, a podsjeća me na tvid koji je popularan u muškoj modi, dok zapravo na dodir djeluje kao kašmir. Tako je mekan i nježan, a istovremeno odbija fleke, mrlje i mirise. Savršen je za svakog kućnog ljubimca”, objašnjava dizajner.

I dok je boks kreiran po mjeri osmišljen kao funkcionalni dio jednog doma, dizajner je definitivno želio da mu podari i dozu stila. “U ovom slučaju, koža je iskorištena poput detalja koji bi, da se radi o modi, savršeno isticao vašu odjevnu kombinaciju. Crypton Heather tvid u tonovima sive boje izgleda kao odjelo i podsjeća na džemper od kašmira kada ga dotaknete. Zajedno sa metalnim elementima, ova palača za psa nas podsjeća na multi-teksturalni ansambl”, dodao je.

N.Đ.

Izvor: RobbReport

 
Pročitaj sljedeći tekst: NOVI REZERVAT ZA PANDE U KINI
 
SPEKTAKULARAN TORANJ - PROMATRAČNICA U DANSKOJ

SPEKTAKULARAN TORANJ - PROMATRAČNICA U DANSKOJ

Smješten u povijesnoj glečerskoj šumi Gisselfeld Klosters u Danskoj - koju karakteriziraju valoviti brežuljci, efemerni potoci, jezera, močvare i livade...

IGRA SVJETLOSTI I SJENKE - OLUCE

IGRA SVJETLOSTI I SJENKE - OLUCE

„Tamo gdje je svjetlost, mora postojati sjenka, tamo gdje ima sjenke mora postojati svjetlost. Nema sjene bez svjetla i svjetla bez sjenke."(Haruki Murakami)

MUMBAI - EGZOTIČNI SOHO HOUSE

MUMBAI - EGZOTIČNI SOHO HOUSE

Lanac Soho House koji je osnovan u Londonu 1995. godine kao privatni klub za ljude u kreativnim industrijama je otvorio svoju 23. kuću u Indiji -Soho House Mumbai.

MODERAN FRIZERSKI SALON U NEW YORKU

MODERAN FRIZERSKI SALON U NEW YORKU

Nizozemski dizajner Ruud van Oosterhout preuredio je dio bivše tvornice sode kako bi projektirao frizerski salon od 418 m2...

HOTEL NA VRHU LITICE

HOTEL NA VRHU LITICE

Kao najbolji primjer modernog arapskog dizajna, ovaj hotel pokazuje kako kombinirati minimalistički namještaj i namještaj po mjeri sa tradicionalnim jezikom arkada...

MALA POKRETNA BIBLIOTEKA ZA DJECU - BUBAMARA TRICIKL

MALA POKRETNA BIBLIOTEKA ZA DJECU - BUBAMARA TRICIKL

Kao odgovor na širenje trenda vožnje zajedničkih bicikala, LUO studio je reciklirao neke bačene bicikle i stvorio mikro pokretnu biblioteku za djecu.

PIVNICA U INDUSTRIJSKOM STILU

PIVNICA U INDUSTRIJSKOM STILU

T3 je osmislio novi koncept pivnice BELGO, koji nudi „domaće“ pivo po belgijskom recepturi.

NAJVEĆE USKRŠNJE JAJE NA SVIJETU

NAJVEĆE USKRŠNJE JAJE NA SVIJETU

Definitivno nećete promašiti ovo uskršnje jaje u brazilskom gradu Pomerode...

X