KUPAONICA

SAVRŠENE KUPAONICE UZ DIGITALNE TEHNOLOGIJE

Digitalne tehnologije za savršena kupatila

"Building information modelling" (BIM) tehnologija koristi se kako bi nastale digitalne prezentacije fizičkih i funkcionalnih karakteristika prostora...

Ovo je praktična tehnika modeliranja u arhitekturi, inženjeringu i gradnji, pružajući profesionalcima uvide u plan, dizajn i projektnu efikasnost. Prepoznajući mogućnosti ove tehnologije u planiranju i konstruiranju, kompanija Kaldewei predstavlja prvi brend u sferi kupaonica koji će prisvojiti sve njene prednosti.

U samoj jezgru upotrebe efikasnog BIM sistema nalazi se 3D tehnika modeliranja, sastavljena od svih relevatnnih podataka proizvoda ili projekta. Ovi podaci mogu biti korišteni širom različitih industrija, od arhitekture, projekt menadžmenta do inženjerstva, a koriste se kako bi pomogli prilikom pružanja informacija o troškovima i rokovima, također.

Širom Britanije, Norveške, Nizozemske i SAD, BIM sistem već se koristi naširoko, a često predstavlja rekvizit na javnim tenderima. Njemačka, Austrija i Švicarsa također, povećavaju nivo upotrebe BIM tehnologije tokom posljednjih nekoliko godina. Ne samo da ovi podaci poboljšavaju radne kapacitete, oni također omogućuju relevantne informacije vezane za samoodrživost projekata tokom njihovog životnog roka.

Kaldewei aktivno promovira ovu tehnologiju u svom radu, pojačavajući blisko partnerstvo sa planerima i arhitektama, a BIM podaci za proizvode ovog brenda dostupni su na njegovoj službenoj stranici. Kompanija posjeduje dugačku povijest suradnje sa hotelskim i stambenim građevinskim projektima, nudeći izdržljive čelične i emajlirane proizvode dizajnirane u njenim pogonima.

Osnovana 1918. godine, kompanija Kaldewei provela je vijek gradeći svoju reputaciju na omogućavanju kvalitetnih proizvoda i rješenja za kupaonice u 80 zemalja širom svijeta. Ovaj brend surađivao je na internacionalnom nivou sa različitim renomiranim kućama, ponijevši više od 120 dizajnerskih nagrada kući. Kaldewei je nastao u Ahlenu i kreira tuš kabine, kade i lavaboe, od jednog materijala.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
Pročitaj sljedeći tekst: TALIJANSKI DIZAJN TUŠEVA
 
KUPAONSKI ORMARIĆ I LAVABO - BRECCIA

KUPAONSKI ORMARIĆ I LAVABO - BRECCIA

Jak i delikatan komad namještaja u isto vrijeme Breccia je kupaonski element sa okruglim integriranim umivaonikom u Flumood materijal nove generacije.

LAVABO U RUBIN CRVENOJ BOJI

LAVABO U RUBIN CRVENOJ BOJI

Simbiozan odnos između klasičnog graviranja i dizajnerske inovacije stvorio je umivaonik koji je luksuzan, primamljiv i veličanstven.

ZANIMLJIV KERAMIČKI UMIVAONIK

ZANIMLJIV KERAMIČKI UMIVAONIK

VEIL je novi umivaonik koji je dizajnirao Masiliano Brakoni za Scarabeo Ceramiche brend.

PRINCESS 4000 TUŠ KABINA

PRINCESS 4000 TUŠ KABINA

Princess 4000 je tuš kabina koja pripada Vertica segmentu duka asortimana, tako da je vertikalni profil desno uz staklene ploče.

RAVNOTEŽA DIZAJNA I FUNKCIONALNOSTI

RAVNOTEŽA DIZAJNA I FUNKCIONALNOSTI

ISH je vodeći svjetski sajam koji se fokusira na odgovorno upravljanje vodom i energijom. Postavlja trendove za moderan dizajn kupaonica...

KUPAONICA KAO ŠIK PROSTOR

KUPAONICA KAO ŠIK PROSTOR

Kupaonica je oaza sreće, mjesto gdje se možete opustiti, relaksirati i uživati. Vjerujemo da je i interijer vaše kupaonice u skladu sa stilskim izrazom ostatka prosto

POEZIJA SUPROTNOSTI, ALBUME

POEZIJA SUPROTNOSTI, ALBUME

Albume je samostojeći umivaonik brenda antoniolupi koji je dizajnirao Karlo Kolombo i koji kombinira čvrstu osnovu, koja izražava snagu...

NAPRAVITE SAUNA CARSTVO U KUĆI

NAPRAVITE SAUNA CARSTVO U KUĆI

Prilikom odabira kućne saune morate uzeti u obzir nekoliko faktora kao što su osobine, dizajn i prije svega, koliko ljudi će je koristiti.

X