KUPAONICA

SAVRŠENE KUPAONICE UZ DIGITALNE TEHNOLOGIJE

Digitalne tehnologije za savršena kupatila

"Building information modelling" (BIM) tehnologija koristi se kako bi nastale digitalne prezentacije fizičkih i funkcionalnih karakteristika prostora...

Ovo je praktična tehnika modeliranja u arhitekturi, inženjeringu i gradnji, pružajući profesionalcima uvide u plan, dizajn i projektnu efikasnost. Prepoznajući mogućnosti ove tehnologije u planiranju i konstruiranju, kompanija Kaldewei predstavlja prvi brend u sferi kupaonica koji će prisvojiti sve njene prednosti.

U samoj jezgru upotrebe efikasnog BIM sistema nalazi se 3D tehnika modeliranja, sastavljena od svih relevatnnih podataka proizvoda ili projekta. Ovi podaci mogu biti korišteni širom različitih industrija, od arhitekture, projekt menadžmenta do inženjerstva, a koriste se kako bi pomogli prilikom pružanja informacija o troškovima i rokovima, također.

Širom Britanije, Norveške, Nizozemske i SAD, BIM sistem već se koristi naširoko, a često predstavlja rekvizit na javnim tenderima. Njemačka, Austrija i Švicarsa također, povećavaju nivo upotrebe BIM tehnologije tokom posljednjih nekoliko godina. Ne samo da ovi podaci poboljšavaju radne kapacitete, oni također omogućuju relevantne informacije vezane za samoodrživost projekata tokom njihovog životnog roka.

Kaldewei aktivno promovira ovu tehnologiju u svom radu, pojačavajući blisko partnerstvo sa planerima i arhitektama, a BIM podaci za proizvode ovog brenda dostupni su na njegovoj službenoj stranici. Kompanija posjeduje dugačku povijest suradnje sa hotelskim i stambenim građevinskim projektima, nudeći izdržljive čelične i emajlirane proizvode dizajnirane u njenim pogonima.

Osnovana 1918. godine, kompanija Kaldewei provela je vijek gradeći svoju reputaciju na omogućavanju kvalitetnih proizvoda i rješenja za kupaonice u 80 zemalja širom svijeta. Ovaj brend surađivao je na internacionalnom nivou sa različitim renomiranim kućama, ponijevši više od 120 dizajnerskih nagrada kući. Kaldewei je nastao u Ahlenu i kreira tuš kabine, kade i lavaboe, od jednog materijala.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
Pročitaj sljedeći tekst: TALIJANSKI DIZAJN TUŠEVA
 
UMIVAONIK KAO ZVIJEZDA VAŠE KUPAONICE

UMIVAONIK KAO ZVIJEZDA VAŠE KUPAONICE

Britanski brend Kast Concrete Basins predstavio je svoju novu kolekciju Kast Canvas za 2019. godine prije nekoliko mjeseci.

PRIKRIVENI TOALETI ZA MALE PROSTORE

PRIKRIVENI TOALETI ZA MALE PROSTORE

Ukoliko živite u malom stanu onda vjerojatno imate i malu kupaonicu.

DVORIŠNA SAUNA "NAPRAVITE SAMI"

DVORIŠNA SAUNA "NAPRAVITE SAMI"

Jeste li ikada sanjali o privatnoj sauni u svom dvorištu? Ako jeste, vaš se san upravo ostvario.

NOV ASORTIMAN PROIZVODA ZA KUPAONICU - TONO

NOV ASORTIMAN PROIZVODA ZA KUPAONICU - TONO

Britanska arhitektonska firma Foster and Partners u partnerstvu sa Porcelanosa brendom kreirala je TONO, asortiman proizvoda za kupaonice...

NEW GALLERY 3000 KOLEKCIJU PREDSTAVLJA DUKA

NEW GALLERY 3000 KOLEKCIJU PREDSTAVLJA DUKA

Brend duka predstavlja galeriju 3000, važnu kolekcija tuš kabina za 2019.godinu...

NEPROLAZAN KLASIK ZA KUPAONICE - BERTOCCI

NEPROLAZAN KLASIK ZA KUPAONICE - BERTOCCI

Bertocci kolekcija 500 napunila je 25 godina, ali i dalje je “must have” za kupaonicu!

IKONIČNE SERIJE DIAMETRO35 I DIAMETRO 35 INOX

IKONIČNE SERIJE DIAMETRO35 I DIAMETRO 35 INOX

Kolekcije Ritmonio nude udobnost, s prepoznatljivim karakteristikama i u avangardnom stilu u vašoj kuponici, koje odražavaju suvremene potrebe...

SLAVINE ZA JEDINSTVENU ESTETIKU U KUPAONICI

SLAVINE ZA JEDINSTVENU ESTETIKU U KUPAONICI

Inspirirana čistim i arhetipskim kružnim oblicima, kolekcija GIOTTO koju potpisuje Natalino Malasorti je dizajnirana od AISI 316/L nehrđajućeg čelika.

X