KUPAONICA

SAVRŠENE KUPAONICE UZ DIGITALNE TEHNOLOGIJE

Digitalne tehnologije za savršena kupatila

"Building information modelling" (BIM) tehnologija koristi se kako bi nastale digitalne prezentacije fizičkih i funkcionalnih karakteristika prostora...

Ovo je praktična tehnika modeliranja u arhitekturi, inženjeringu i gradnji, pružajući profesionalcima uvide u plan, dizajn i projektnu efikasnost. Prepoznajući mogućnosti ove tehnologije u planiranju i konstruiranju, kompanija Kaldewei predstavlja prvi brend u sferi kupaonica koji će prisvojiti sve njene prednosti.

U samoj jezgru upotrebe efikasnog BIM sistema nalazi se 3D tehnika modeliranja, sastavljena od svih relevatnnih podataka proizvoda ili projekta. Ovi podaci mogu biti korišteni širom različitih industrija, od arhitekture, projekt menadžmenta do inženjerstva, a koriste se kako bi pomogli prilikom pružanja informacija o troškovima i rokovima, također.

Širom Britanije, Norveške, Nizozemske i SAD, BIM sistem već se koristi naširoko, a često predstavlja rekvizit na javnim tenderima. Njemačka, Austrija i Švicarsa također, povećavaju nivo upotrebe BIM tehnologije tokom posljednjih nekoliko godina. Ne samo da ovi podaci poboljšavaju radne kapacitete, oni također omogućuju relevantne informacije vezane za samoodrživost projekata tokom njihovog životnog roka.

Kaldewei aktivno promovira ovu tehnologiju u svom radu, pojačavajući blisko partnerstvo sa planerima i arhitektama, a BIM podaci za proizvode ovog brenda dostupni su na njegovoj službenoj stranici. Kompanija posjeduje dugačku povijest suradnje sa hotelskim i stambenim građevinskim projektima, nudeći izdržljive čelične i emajlirane proizvode dizajnirane u njenim pogonima.

Osnovana 1918. godine, kompanija Kaldewei provela je vijek gradeći svoju reputaciju na omogućavanju kvalitetnih proizvoda i rješenja za kupaonice u 80 zemalja širom svijeta. Ovaj brend surađivao je na internacionalnom nivou sa različitim renomiranim kućama, ponijevši više od 120 dizajnerskih nagrada kući. Kaldewei je nastao u Ahlenu i kreira tuš kabine, kade i lavaboe, od jednog materijala.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
Pročitaj sljedeći tekst: TALIJANSKI DIZAJN TUŠEVA
 
O KAKVOJ KUPAONICI MAŠTATE

O KAKVOJ KUPAONICI MAŠTATE

Bilo da volite romantičan, rustik, retro, moderan, art deco ili svedeni stil u uređenju kupaonica, danas postoji takva ponuda sanitarija i asesoara na tržištu...

ASESOARI OD NEHRĐAJUĆEG ČELIKA

ASESOARI OD NEHRĐAJUĆEG ČELIKA

Pojam nehrđajući čelik, inoks ili rosfraj se odnosi na veliki broj različitih legura čelika sa antikorozivnim svojstvima.

JEDINSTVENE KUPAONICE IZ BLOOM KOLEKCIJE

JEDINSTVENE KUPAONICE IZ BLOOM KOLEKCIJE

U suradnji sa poznatim nizozemski dizajnerom interijera Edvardom van Flitom, brend JEE-O je dizajnirao modernu kolekciju Bloom za kupaonice.

KUPAONSKI NAMJEŠTAJ INSPIRIRAN ART DECO STILOM

KUPAONSKI NAMJEŠTAJ INSPIRIRAN ART DECO STILOM

Kompanija Ex.t je nedavno je objavila da će predstaviti svoju novu kolekciju "Nouveau" na sajmu Maison & Objet u Parizu u siječnju.

PERFEKTNI ASESOARI ZA MINI KUPAONICE

PERFEKTNI ASESOARI ZA MINI KUPAONICE

U posljednje vrijeme, sve više pažnje se usmjerava opremanju i dizajnu malih kupaonica, kao prostora koji od nas traže neku vrstu magije...

BIJELA BOJA I DRVO ZA SAVRŠENI KONTRAST U KUPAONICI

BIJELA BOJA I DRVO ZA SAVRŠENI KONTRAST U KUPAONICI

Postoje brojne šeme boja koje su dostupna za moderne kupaonice, ali samo nekoliko se po svojoj popularnosti može mjeriti sa kombinacijom drveta i bijele palete boja...

KUPAONICE U BLAGDANSKOM DUHU

KUPAONICE U BLAGDANSKOM DUHU

Tokom praznika, dozvolite svakom dijelu vašeg stana da zablista magičnim sjajem…

ZAZZERI PREDSTAVLJA NOVU LINIJU PIPA ZA KUPAONICE

ZAZZERI PREDSTAVLJA NOVU LINIJU PIPA ZA KUPAONICE

Zazzeri predstavlja svoje novitete u verziji sa tri ili jednim otvorom, uz pomoć kojih kompletira novu Z316 kolekciju u potpunosti kreiranu od čelika…

X