KUHINJA

ROZI TONOVI KUHINJE

ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE
ROZI TONOVI KUHINJE

Roze predstavlja boju tradicionalno povezanu sa ženstvenošću i svim što djeluje kao da se prepliće sa njom, prilikom kupovine namještaja ili asesoara za žensku djecu...

Međutim, roza može predstavljati efektnu boju kada se koristi u prostorijama koje nisu namijenjene djevojčicama. Do sada smo imali priliku da vidimo kako ova boja postaje uzdanica u spavaćim sobama odraslih i dnevnim boravcima sa veliki uspjehom u posljednjih nekoliko godina. Posljednji trendovi zahtjevaju od roze da ode korak dalje i unese svoju vedrinu u moderne kuhinje. U drugoj polovici ove godine, mogli smo da vidimo pametni trend u povoju i sferi kuhinjskog dizajna, dok prisustvo roze ponekada kao akcentne nijanse, u drugim slučajevima predstavlja kompletne pozadine.

Roza u kuhinji nije prirodan izbor za mnoge od nas, ali u modernim prostorima, gdje svjetle boje djeluju kao prava rijetkost, rozi tonovi dobivaju još manje pažnje. Sa tim na umu, rozi akcenti u kuhinjama automatski kreiraju jak utjecaj i stvaraju vizualni interes. Pored česte upotrebe plave i zelene, roza boja djeluje kao pravi dašak svježeg zraka. Ukoliko i dalje niste sigurni po pitanju rozih tonova i nijansi, pružamo vam inspiraciju koja vam može pomoći u donošenju konačnog suda.

Pozadine u roze boji

Svi koji žele da svojoj kuhinji pruže šarmantne, unikatne i pametne pozadine, mogu pokušati sa nekom od popularnih nijansi roze boje ove zime. Rozo lišće savršeno je za sezonske teme i promjenu boja pozadina, a tom prilikom ne zahtjevaju previše vremena i truda. Svoj projekt možete startati izborom roze nijanse koju volite i za koju smatrate da će biti savršeno uklopljena u vaš kuhinjski ambijent. Dodavanjem akcentnog zida u rozoj boji kuhinjskom prostoru predstavlja lak zadatak, dok oblikovanje potpuno roze kuhinje, uključujući i elemente, zajedno sa otokom, donosi nešto više komplikacija. Bitno je da prije svega, osigurate svoje zadovoljstvo izgledom i ne postanete prezasićeni previše brzo.

Moćne roze nijanse

Dodavanjem akcenata u rozoj boji upuštate se u posao daleko lakši od kompletnog presvlačenja prostora u neku od njenih nijansi. Rozi akcenti mogu ispuniti prostoriju zajedno sa tonovima crvene, narančaste i ljubičaste boje. Na pravo iznenađenje, plava i roza boja predstavljaju još jednu kombinaciju koja djeluje potpuno organski i elegantno instovremeno. Sve od barskih stolica, do retro frižidera i uređaja može poslužiti prilikom dodavanja rozih zahtjeva oživljavanje roze akcentima.

Odaberite nijansu koju volite

Najteži dio prilikom dodavanja roze boje kuhinjskom prostoru jeste izbor njene prave nijanse. Boja koja kombinira nijanse ljubičaste sa daškom roze sjaja, djeluje kao najpopularniji izbor za sve koji žele da predstave svoje interijere u skromnom maniru. Ukoliko želite da iskoristite rozu boju u nešto većem obimu, onda možete upotrijebiti roze tonove pomiješane sa mat finišima i pastelnim notama, jer previše svjetla vrsta roze može djelovati neozbiljno. Nijansa roze boje koju izaberete znači još više onda kada posjedujete ostale svjetle tonove u svojoj kuhinji. Ponavljanje akcentne nijanse u ostalim dijelovima može kreirati prozračnu i pamentu kuhinjsku površinu, koja se smisleno uklapa u otvoreni plan prostora.

N.Đ.

Izvor: Decoist

 
 
INTERESANTNE POKRETNE SLIKE NA VAŠEM TANJURU

INTERESANTNE POKRETNE SLIKE NA VAŠEM TANJURU

Ko ne bi želio jesti iz zanimljivh tanjura koji imaju žive slike koje igraju?

DRVO I MRAMOR ZA SAVRŠENI KUHINJSKI OTOK

DRVO I MRAMOR ZA SAVRŠENI KUHINJSKI OTOK

Londonski dizajnerski studio Lanserring, koji su osnovali braća Bernd i Johann Radaschitz, dizajnira i proizvodi kuhinje po mjeri...

RUSTIČNU KUHINJU PREDSTAVLJA ZARA

RUSTIČNU KUHINJU PREDSTAVLJA ZARA

Da li maštate o rustičnoj kuhinji u stilu seoske kuće? Onoj koja ima kameni pod, drvene starinske ormariće, zemljane posudem ormariće, bakarne zdjele i tave...

SUVREMENA KUHINJA U NAUTIČKOM STILU

SUVREMENA KUHINJA U NAUTIČKOM STILU

Mramore šare i reljefni tragovi, blistavi sjaj bijele i umirujuća harmonija plave, to je nova kuhinja TM Italia-Miuccia.

LAKO I BRZO KUHANJE

LAKO I BRZO KUHANJE

Tehnološka evolucija revolucionarnih kuhinjskih ploča, dio je kolekcije Elice NikolaTesla i odaje počast jednom od naših najsjajnijih znanstvenika.

ISTANČANA ESTETIKA U KUHINJI

ISTANČANA ESTETIKA U KUHINJI

Pojednostavljena, čista i oštra, nova kuhinja GD Arredamenti, Velvet Profile I se prostire cijelom dužinom zida, koristeći većinu raspoloživog prostora...

MALE KUHINJE

MALE KUHINJE

Mali prostori, mini-kuhinje! U prošlosti, mini-kuhinje su nekada isključivo bile rezervirane za vikendice, to jest prostore u kojima se kratko boravi.

ČISTA INOVACIJA I ČIST DIZAJN

ČISTA INOVACIJA I ČIST DIZAJN

Koja je priča o dizajnerskom proizvodu efikasnija od njegovog direktnog prikazivanja?

X