KUHINJA

KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA

KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA
KUHINJA SA AKCENTIMA OD ZLATA

Kuhinje sa sobom donose neki tradicionalni dizajn i raspored prostora na koji smo navikli i koji nam je jednostavno najudobniji i najkomforniji...

Ako pitate bilo kojeg kuhara, nevezano sa tim da li je u pitanju muška ili ženska osoba, otkrit ćete da je svako od nas navikao na poziciju svog šporeta, frižidera i drugih alata, te da ne podnosi promjene baš tako lako.

Iako se možemo složiti sa činjenicom da dobre stvari ponekada ne treba mijenjati, koncept promjene sa sobom može donijeti i neočekivani boljitak. Kao i u svim drugim prostorijama naših domova, kuhinje dolaze sa svojim stilovima i trendovima, koji nam predlažu kako da rasporedimo svoje kuhinje, kako da ih uredimo, obojimo i sredimo, ukoliko želimo prostoriju koja djeluje kao da pripada naslovnici nekog magazina o uređenju interijera.

Ipak, trendovi nam samo predlažu promjene, ne nalažu nam da ih obavezno napravimo u svom domu, jer na kraju krajeva, svako od nas je savršeno svjestan onoga što mu najbolje odgovara. Kao što se to može odnositi za raspored jedne kuhinje, broj ladica, polica, njihov način otvaranja i pozicioniranje, to se može primjeniti i na boje, detalje i asesoare.

Neki ljudi jednostavno preferiraju kuhinje tradicionalnih boja – bijeli ili krem zidovi, sa drvenim radnim površinama, koji su vjerojatno nešto tamnije boje u odnosu na ostatak okruženja, dok se drugi radije okreću nečemu sasvim novom i sasvim drugačijem.

Kuhinja koju vam ovoga puta predstavljamo, posjeduje uokvirene elemente sa Carrara mramorom i radne površine napravljene od obojene hrastovine, a nastala je kao djelo 202 design studija.

Ovaj studio osnovan je 2001.godine, a kao svoju glavnu viziju navodi kreiranje kuhinja po mjeri, sa radnim površinama i dodatnim namještajem koji je njihov neizbježni detalj. Osnivači ovog studija, zajedno imaju preko 40 godina iskustva, izrađujući projekte u praktično čitavom svijetu.

Kuhinja koja je naš primjer ovoga puta posjeduje elemente predivne i bogate plave boje, sa detaljima u tonovima zlata, koji joj daju savršeno elegantni osjećaj. Na prvi pogled, jasno nam je da je ova kuhinja rađena po mjeri, odnosno da nije nastala kao djelo serijske proizvodnje na veliko, zahvaljujući činjenici da svaki njen element ima svoje savršeno mjesto, gde se poput dijela slagalice uklapa sa ostatkom.

Zidovi nježno roze tonova akcentirani su pločicama izrađenim od mramora bijele boje sa crnim venama, što doprinosi tom elegantnom osjećaju kojim ova kuhinja odiše. Komadi rasvjete i ostali elementi, poput slavina i drugih detalja, kreirani su u tonovima zlata, kao uniformirani dekor koji zajedničkom snagom definira njenu ljepotu.

Kuhinjski otok posjeduje zavidne dimenzije, nudeći duboke i plitke ladice, za odlaganje svih potrepština koje su nam na dohvat ruke, iako su pažljivo odložene u svoje odjeljke. Otvorena polica smještena iznad sudopere i šporeta kreirana je kao izložbeni prostor, na kojem se mogu naći oni komadi escajga ili pribora za jelo kojim se dičimo i koje čuvamo za posebne prilike.

N.Đ.

Izvor Decoholic

 
 
SUVREMENA KUHINJA U NAUTIČKOM STILU

SUVREMENA KUHINJA U NAUTIČKOM STILU

Mramore šare i reljefni tragovi, blistavi sjaj bijele i umirujuća harmonija plave, to je nova kuhinja TM Italia-Miuccia.

LAKO I BRZO KUHANJE

LAKO I BRZO KUHANJE

Tehnološka evolucija revolucionarnih kuhinjskih ploča, dio je kolekcije Elice NikolaTesla i odaje počast jednom od naših najsjajnijih znanstvenika.

ISTANČANA ESTETIKA U KUHINJI

ISTANČANA ESTETIKA U KUHINJI

Pojednostavljena, čista i oštra, nova kuhinja GD Arredamenti, Velvet Profile I se prostire cijelom dužinom zida, koristeći većinu raspoloživog prostora...

MALE KUHINJE

MALE KUHINJE

Mali prostori, mini-kuhinje! U prošlosti, mini-kuhinje su nekada isključivo bile rezervirane za vikendice, to jest prostore u kojima se kratko boravi.

ČISTA INOVACIJA I ČIST DIZAJN

ČISTA INOVACIJA I ČIST DIZAJN

Koja je priča o dizajnerskom proizvodu efikasnija od njegovog direktnog prikazivanja?

KUHINJA PO MJERI I VAŠEM STILU

KUHINJA PO MJERI I VAŠEM STILU

Royale kuhinja, koju je dizajnirao Marco Fabricio Korti, je kuhinja Rastelli koja ponovo ispisuje sva pravila namještaja, spajajući kuhinjske asesoare sa elementima...

FUZIJA U VAŠOJ KUHINJI

FUZIJA U VAŠOJ KUHINJI

Topla, ugodna atmosfera, prelijepe teksture i boje, skladni oblici to je snažna strana Antis dizajna koja je naglašena originalnim lakiranim aluminijskim profilom.

SLAVINE ZA SVAKU KUHINJU

SLAVINE ZA SVAKU KUHINJU

Danas je cilj svake osobe da živi u prostoru koji odgovara njenom životnom stilu, u skladu sa potrebama i željama kao i u okruženju koje kreira harmoniju.

X