KUHINJA

KUHINJA INSPIRIRANA STARINSKIM TRENDOVIMA

Savremena kuhinja inspirisana starinskim trendovima

Vjerovjatno ste već primjetili da su motivi koje ste nekada mogli vidjeti samo u kuhinjama svojih baka, kao što su vez, gobleni,kukičanje i čipkice i generalno jedna country atmosfera, ponovo moderni.

Ukoliko razmišljate o jednom pravom osvježenju i preobražaju za vašu kuhinju razmislite o ovom “baka” trendu koji svoje korijene vuče iz kuhinja kakve su naše bake nekada posjedovale na selu.

Centralni dio tih kuhinja nekada nisu bila današnji moderni mramorni otoci sa velikim futurističkim aspiratorima, već obično veliki stol sa stolicama ili klupama gdje se sjedelo, družilo i gdje se za istim stolom spremala hrana.

Uostalom, možda nemate kuhinju i blagovaonicu kao dve odvojene prostorije. Razmislite o tome da blagovaonski stol ubacite u kuhinju umjesto velikog kuhinjskog otoka. Iznad stola obavezno stavite atraktivnu rasvjetu.

Neka ova suvremena kuhinja inspirira i vas na promjenu. Dakle, možete odabrati suvremeni stol i stolice koji će vašoj kuhinji podariti jedan moderan izgled, ali je također možete oplemeniti ponekim starinskim detaljem u vidu retro lustera, vintage stolnjaka, starinskih servisa za ručak.

Budite kreativni!

N.V.T.

Foto JULIE SOEFER

 
Pročitaj sljedeći tekst: FALMEC ASPIRATORI ZA SAVRŠENU KUHINJU
 
KUHINJA PO MJERI I VAŠEM STILU

KUHINJA PO MJERI I VAŠEM STILU

Royale kuhinja, koju je dizajnirao Marco Fabricio Korti, je kuhinja Rastelli koja ponovo ispisuje sva pravila namještaja, spajajući kuhinjske asesoare sa elementima...

FUZIJA U VAŠOJ KUHINJI

FUZIJA U VAŠOJ KUHINJI

Topla, ugodna atmosfera, prelijepe teksture i boje, skladni oblici to je snažna strana Antis dizajna koja je naglašena originalnim lakiranim aluminijskim profilom.

SLAVINE ZA SVAKU KUHINJU

SLAVINE ZA SVAKU KUHINJU

Danas je cilj svake osobe da živi u prostoru koji odgovara njenom životnom stilu, u skladu sa potrebama i željama kao i u okruženju koje kreira harmoniju.

NEW LOGICA SYSTEM - KUHINJSKI KABINETI VALCUCINE

NEW LOGICA SYSTEM - KUHINJSKI KABINETI VALCUCINE

Nakon što su 1996. godine revolucionalizirali ergonomiju, predstavivši Logica sistem sa 80 cm dubokom i opremljenom leđnom sekcijom...

INOVATIVAN SUDOPER INSPIRIRAN TRADICIJOM

INOVATIVAN SUDOPER INSPIRIRAN TRADICIJOM

Scarabeo je pobjednik ovogodišnje iF DESIGN AWARD, svjetski priznate dizajnerske nagrade. Pobjednički proizvod, UP sudopera, pobijedio je u disciplini PROIZVOD...

ELEGANTAN I PRESTIŽAN DIZAJN KUBE KUHINJE

ELEGANTAN I PRESTIŽAN DIZAJN KUBE KUHINJE

Kuhinja RiFRA KUBE krasi prostor jednog prestižno dizajniranog stana u Milanu.

KUHANJE U MALIM PROSTORIMA

KUHANJE U MALIM PROSTORIMA

Danski filozof je jednom primijetio: "Što je više neki prostor ograničen, to on postaje funkcionalniji."

ŠARMANTNA RETRO KUHINJA U TOSKANI

ŠARMANTNA RETRO KUHINJA U TOSKANI

U srcu Toskane, u prirodi koja okružuje Firencu, stara i divno obnovljena seoska kuća posjeduje najnoviji projekat kuhinju Officine Gullo.

X