KUHINJA

BUDUĆNOST PAMETNIH KUHINJA NA CES 2019 PREDSTAVLJA LG

LG predstavlja budućnost pametnih kuhinja na CES 2019

Kuhinja budućnosti pruža širi asortiman povezanih uređaja i pristup većem broju recepata...

Kompanija LG Electronics (LG) predstavit će na sajmu CES 2019 novu fazu u razvoju pametne kuhinje budućnosti. U stvaranju boljeg kulinarskog iskustva ključnu ulogu će igrati partnerstva, što pokazuje suradnja sa kompanijom Drop, kreatorom platforme Drop KitchenOS. Bolja integracija kuhinjskih uređaja, poput pećnica, sa povezanim domom će biti ključni faktor u unapređenju privlačnosti pametne kuhinje za potrošače.

Suradnja sa kompanijom Drop proširuje sve duži spisak partnera kompanije LG na polju razvoja pametne kuhinje, na kojem se već nalaze Innit i SideChef. Produbljivanjem suradnje, LG potrošačima omogućava pristup širem nizu preporuka na polju pametnog kulinarstva u cilju zadovoljavanja raznovrsnijih ukusa. LG-jeva serija međusobno povezanih pećnica, frižidera i mašina za pranje suđa u okviru pametne kuhinje, zajedno radi u cilju pojednostavljivanja pripreme hrane kao i nepopularnog pranja i čišćenja nakon jela.

Kako bi pružio fleksibilnije načine povezivanja sa mnogobrojnim receptima koji su dostupni pametnoj kuhinji, LG je u asortiman uvrstio i pametni display XBOOM AI ThinQ WK9. Ovaj moćni stereo zvučnik sa ugrađenom umjetnom inteligencijom pospješuje lakoću korištenja Google Asistenta koji podrazumijeva ugodnu, handsfree mogućnost kuhanja. Ekran dijagonale 8 inča prikazuje tisuće pametnih personaliziranih recepata Innit-a, i daje razlog više da se potrošači upuste u kulinarske avanture.

Dodatno, na sajmu CES 2019, LG će predstaviti i revolucionarni sistem za pravljenje zanatskog piva, LG HomeBrew, kako bi upotpunio portfolio pametne kuhinje koji uključuje InstaView ThinQ frižider i QuadWashmašinu za pranje suđa. Tako korisnici LG-jeve pametne kuhinje mogu da uživaju u hladnom pivu dok traže recepte na ekranu ugrađenom u frižider. Nakon što odaberu odgovarajuće jelo, informacije o načinu pripreme šalju se pećnici koja počinje da se zagrijeva na odgovarajuću temperaturu.

Nakon pripreme jela, funkcija EasyClean u LG-jevoj kombiniranoj zidnoj pećnici uklanja ostatke hrane sa unutrašnjih zidova. Na kraju, informacije o načinu pripreme jela će mašinu za pranje sudova QuadWashobavestiti o optimalnom podešavanju kako bi se osiguralo besprijekorno pranje suđa i pribora za jelo koji su korišteni prilikom kuhanja.

„Kroz partnerstva kojima stvaramo pametnije kuhinjske uređaje današnjice, možemo realizirati iskustvo pametne kuhinje koje nam traže klijenti”, izjavio je Song Dae-hjun (Song Dae-hyun), predsjednik kompanije LG Home Appliance & Air Solution. „Tehnologija kuhinju čini sve složenijom i naša vizija je da stvorimo okruženje koje je ugodno i opuštajuće tako da obitelji mogu uživati u optimalnom kulinarskom iskustvu i ne moraju da jedu u restoranu ili da naručuju hranu”.

Posjetitelji sajma CES 2019 mogu osobno doživjeti LG-jeva rješenja za pametnu kuhinju od 8. do 11. siječnja na štandu #11100 u Kongresnom centru Las Vegas.

 
Pročitaj sljedeći tekst: ROZI TONOVI KUHINJE
 
KUHINJA PO MJERI I VAŠEM STILU

KUHINJA PO MJERI I VAŠEM STILU

Royale kuhinja, koju je dizajnirao Marco Fabricio Korti, je kuhinja Rastelli koja ponovo ispisuje sva pravila namještaja, spajajući kuhinjske asesoare sa elementima...

FUZIJA U VAŠOJ KUHINJI

FUZIJA U VAŠOJ KUHINJI

Topla, ugodna atmosfera, prelijepe teksture i boje, skladni oblici to je snažna strana Antis dizajna koja je naglašena originalnim lakiranim aluminijskim profilom.

SLAVINE ZA SVAKU KUHINJU

SLAVINE ZA SVAKU KUHINJU

Danas je cilj svake osobe da živi u prostoru koji odgovara njenom životnom stilu, u skladu sa potrebama i željama kao i u okruženju koje kreira harmoniju.

NEW LOGICA SYSTEM - KUHINJSKI KABINETI VALCUCINE

NEW LOGICA SYSTEM - KUHINJSKI KABINETI VALCUCINE

Nakon što su 1996. godine revolucionalizirali ergonomiju, predstavivši Logica sistem sa 80 cm dubokom i opremljenom leđnom sekcijom...

INOVATIVAN SUDOPER INSPIRIRAN TRADICIJOM

INOVATIVAN SUDOPER INSPIRIRAN TRADICIJOM

Scarabeo je pobjednik ovogodišnje iF DESIGN AWARD, svjetski priznate dizajnerske nagrade. Pobjednički proizvod, UP sudopera, pobijedio je u disciplini PROIZVOD...

ELEGANTAN I PRESTIŽAN DIZAJN KUBE KUHINJE

ELEGANTAN I PRESTIŽAN DIZAJN KUBE KUHINJE

Kuhinja RiFRA KUBE krasi prostor jednog prestižno dizajniranog stana u Milanu.

KUHANJE U MALIM PROSTORIMA

KUHANJE U MALIM PROSTORIMA

Danski filozof je jednom primijetio: "Što je više neki prostor ograničen, to on postaje funkcionalniji."

ŠARMANTNA RETRO KUHINJA U TOSKANI

ŠARMANTNA RETRO KUHINJA U TOSKANI

U srcu Toskane, u prirodi koja okružuje Firencu, stara i divno obnovljena seoska kuća posjeduje najnoviji projekat kuhinju Officine Gullo.

X