INTERIJER

ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM

ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM
ZANIMLJIV STAN S TOBOGANOM

Ki dizajnerski studio je renovirao je GG apartman koji se nalazi u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu na vrhu zgrade koja datira iz 1917. godine, a klijent je želio obnovu dvokatne rezidencije sa nekim zadivljujućim elementom.

Imajući to na umu, šema Ki studija potpuno je obnovila dom i ugradila metalni tobogan, nalik onom koji smo mi davnih godina veće vidjeli u prvom dijelu filma  “Mi nismo anđeli” u stanu u kojem je živio glavni junak filma- Nikola.

Zahvaljujući toboganu vlasnici stana ili njihovi gosti mogu se spustiti sa drugog kata baš što je glumac Nikola Kojo, svojevremeno činio u malo prije spomenutom filmu. Prije renoviranja, drugi kat stana zapravo nije bio u upotrebi i bio je ostavljen kao prazan, otvoren prostor. Arhitekti su ovu površinu iskoristili da tu kreiraju glavnu spavaću sobu sa pripadajućom garderobom i prostranu tuš kabinu, spavaću sobu za goste sa kupaonicom i ured.

Na prvom katu, program se sastoji od zajedničkog prostora sa dnevnim boravkom, kuhinje i blagovaonice i odvojenih prostorija za buduću djecu. Za "vau" efekat koji je tražio klijent, nižem nivou se može pristupiti pomoću zabavnog metalnog tobogana, klizeći sa vrha ravno ravno u dnevnu sobu. Postoje, naravno i stepenice kojima se možete popeti na gornji nivo ovog, nadasve zanimljivog interijera.

Zbog konstrukcije podova postojeće zgrade iz 20. vijeka, umetanje tobogana predstavlja izazov za dizajnere i graditelje, pošto je rezanje u podu moglo biti fatalno za cijelu strukturu, trebalo je uzeti vrijeme da se odluči gdje da se napravi takva intervencija kako bi se osigurala ukupna sigurnost. Većina prvog kata je planirana kao otvoreni prostor, s vizuelno spojenom kuhinjom, dnevnim boravkom i blagovaonicom.

Ovo je pomoglo da se stvore lagani, prozračni prostori koji više odgovaraju suvremenom načinu života. Na gornjem katu, sobe imaju velike svjetlarnike, koji donose mnogo dnevne svjetlosti i čine visinu plafona još većom. Što se tiče palete materijala unutrašnjosti, topli tonovi drveta su primjenjeni na toplu bijelu i svijetlo sivu boju, sa dodacima svijetlih boja tekstila i namještaja, osiguravajući da stan GG nikada ne postane "dosadan".

N.V.T.

Izvor Design Boom

Foto KI Design Studio

 
Pročitaj sljedeći tekst: MAKSIMALNO ISKORIŠTEN PROSTOR OD 35M2
 
MAKSIMALNO ISKORIŠTEN PROSTOR OD 35M2

MAKSIMALNO ISKORIŠTEN PROSTOR OD 35M2

Sa samo 35 kvadratnih metara koji su bili na raspolaganju u ovom stanu, MAS studio je uvećao svaki centimetar interijera u Budimpešti.

TRANSFORMACIJA JEDNOG DOMA NA TAJVANU

TRANSFORMACIJA JEDNOG DOMA NA TAJVANU

Firma za arhitekturu i interijere sa sjedištem u Tajvanu, HAO design, pretvorila je dotrajalu zgradu u gradu Pingtung u suvremeni dom za petočlanu porodicu.

DOM U KOJEM DOMINIAJU BOJE I TEKSTURE

DOM U KOJEM DOMINIAJU BOJE I TEKSTURE

Kada ste dizajner interijera koji također dizajnira proizvode, vaš dom je savršeno mjesto za eksperimentiranje sa dekorom.

DUPLEKS U BRAZILU

DUPLEKS U BRAZILU

SmJešten u četvrti Jardins u Sao Paolu, ovaj novi stan klijent je preuzeo potpuno prazan i bez infrastrukture od strane investitora.

GLAVNA ZVIJEZDA MODERNOG PARIŠKOG STANA JE TERACO

GLAVNA ZVIJEZDA MODERNOG PARIŠKOG STANA JE TERACO

Atelier du Pont se nalazi u centralnoj četvrti Pariza i završio je renoviranje stana u postojećoj zgradi iz 18. vijeka.

RETRO RESE U INTERIJERU

RETRO RESE U INTERIJERU

Rese i kićanke su bile najvažniji modni detalji na modnim pistama u kolekcijama za jesen / zimu 18, a ovaj retro izgled sada ulazi u naše domove 2019. godine.

DOM INSPIRIRAN PIETOM MONDRIANOM

DOM INSPIRIRAN PIETOM MONDRIANOM

Dizajnerski studio iz Bugarske Brani & Desi dizajnira moderne prostore “gdje geometrija, boje i funkcije imaju jednaku odgovornost.”

LOFT OD 45M2

LOFT OD 45M2

Studio Heren 5 u saradnji sa dizajnerom namještaja Polom Timerom, dizajnirao je interijer potkrovlja na sjeveru Amsterdama.

X