INTERIJER

ORIGINALNO POTKROVLJE

ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE
ORIGINALNO POTKROVLJE

Ovo malo, ali vrlo udobno potkrovlje nalazi se u centru Krakova.

Njegova unutrašnjost savršeno kombinira elemente modernog stila sa tradicijom zahvaljujući kojoj je prostor originalan i izuzetno zanimljiv.

Osnovano je u postindustrijskoj zgradi Telekoma iz sedamdesetih godina, koja je bila podijeljena na stanove sa zanimljivim razmjerama. Prvobitno je u verziji koju je predložio dizajner unutrašnjost imala površinu od 40 m2 i visinu od 3,80 m. Zahvaljujući arhitekti studija interijera Indigo Design Studio, dodato je još 25 m2. Trenutno, nakon promjena, stan ima površinu od 65 m2, a unutrašnjost obiluje brojnim rješenjima.

Tako visok postindustrijski prostor nije ostavio sumnju u njegovom potencijalu. Nakon uklanjanja spuštenih plafona, unutrašnja visina od poda do greda iznosila je 4,30 m (između greda 4,60 m), što je omogućilo stvaranje komfornog stana na dva nivoa. Potkrovlje raspolaže spavaćom sobom, garderoberom, dodatnom kupaonicom i mjestom za rad. Prizemlje je otvorenog tipa. U donjem dijelu stana nalazi se kuhinja sa otokom, blagovaonskim prostor sa mogućnošću rasklapanja stola, dnevni boravak, kupaonica i dodatna soba sa garderobom.

Prilikom dizajniranja interijera, arhitekt je inspiraciju pronašao u raznim stilovima, zahvaljujući kojima je prostor originalan i izuzetno zanimljiv.

Čitav stan bio je usredsređen na prigušene boje, ispreplićući tonove sive i prirodne materijale. Strop i svi vidljivi strukturni elementi, kao što su stubovi ili plafonske grede, obloženi su malterom. Igra materijala, kombinacija cigle, maltera i drveta upotpunjuju veliki prozori, zahvaljujući kojima je unutrašnjost vrlo svijetla.

U ulaznom dijelu nalazi se ormar sa staklenim vratima. Jednostavna klupa na čeličnoj konstrukciji, napravljena po narudžbi, omogućava vam da provedete vrijeme u udobnom položaju uz zvuke knjige ili gramofona. Na zidu, odmah pored stepenica, nalazi se visoki stalak dizajniran po mjeri, u kojem su razdvojene funkcije biblioteke, ormarića posvećenog originalnoj, ručno oslikanoj keramici iz 80-tih godina i mjesto za gramofon sa kolekcijom ploča.

U dnevnoj sobi koja je otvorena nalazi se luster izrađen po mjeri. Prostor je upotpunio ručno tkani, okrugli tepih od jute u boji zemljano zelene boje.

M.L.

dobrzemieszkaj.pl

 
Pročitaj sljedeći tekst: DVOSOBAN ELEGANTAN STAN
 
ŽUTI DUPLEKS U BARCELONI

ŽUTI DUPLEKS U BARCELONI

Dvoetažni stan sa dnevnim boravkom visokim šest metara i minimalističkim interijerom.

U CENTRU NEW YORKA MIRNA OAZA

U CENTRU NEW YORKA MIRNA OAZA

Talijanski arhitekt Claudio Silvestrin 2007. godine reformirao je potkrovlje veličine 200 kvadrata za poznati par.

HUSMANOV STIL APARTMANA U PARIZU

HUSMANOV STIL APARTMANA U PARIZU

U srcu predivne pariske zgrade, blizu trga des Terens, Haussmannov stil apartmana je kompletno renovirao i redizajnirao Agence Veronique Cotrel.

TAMNA SOBA TRANSFORMIRANA U SVIJETLI INTERIJER

TAMNA SOBA TRANSFORMIRANA U SVIJETLI INTERIJER

Boutique architectural i kompanija za dizajn interijera EFE Creative Lab dobili su zadatak da tamnu spavaću sobu transformiraju u svijetlu i modernu djevojačku sobu.

SVIJETLI AKCENTI U 51M2

SVIJETLI AKCENTI U 51M2

U unutrašnjosti stana koji je dizajnirala Ana Popova, kolor akcenti i funkcionalna rješenja stvaraju win-win kombinaciju.

STAN GAE AULENTI U MILANU

STAN GAE AULENTI U MILANU

Arhitektica Gae Aulenti kupila je ovaj živopisni studio u Milanu 1973. godine.

STAN OD 111 M² U PARIZU

STAN OD 111 M² U PARIZU

Dizajnerski studio Champeau & Wilde pretvorio je bivši poslovni prostor u luksuzni stan.

NESUSTAVAN STAN OD 38m2

NESUSTAVAN STAN OD 38m2

Zaobljeni oblici, mesingani akcenti, azulejo pločice - ovako izgleda novi sjajni projekt dizajnerice Olge Kalitine.

X