INTERIJER

LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU

LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU
LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU
LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU
LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU
LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU
LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU
LETVICE KAO FOKALNA TOČKA STANA U LONDONU

Rebraste drvene pregrade su žarište ovog stana u centru Londona, koji je studio Proctor and Shaw dekorirao u neutralnim nijansama...

Smješten na trećem katu četvorokatnog stambenog bloka u Marylebone kvartu, stan je potpuno rekonstruiran od strane arhitektonskog studija Proctor and Shaw, sa samo nekoliko fiksnih elemenata i površinama u prirodnim tonovima.

Posljednji kat ovog zdanja, koje datira s početka 20. vijeka, obnovljen je 50-ih godina sa konkretnim strukturnim okvirom, nakon oštećenja od bombardiranja tokom Drugog svjetskog rata. To je omogućilo studiju da slobodno preuredi zidove koji nisu noseći unutar stana, gdje su klijenti željeli da imaju prostranu dnevnu sobu i dvije dvokrevetne spavaće sobe.

Dom je nekada imao samo jednu spavaću sobu i radnu sobu koja je bila odvojena kratkim hodnikom. Pregradni zid u punoj visini, izrađen od drvenih letvica Daglas jele, sada se proteže duž središta stana od 75 kvadratnih metara, dijeleći ga na dnevne i spavaće prostorije.

Blagovaonica i prostor za sjedenje otvorenog plana nalazi se na prednjoj visini stana, koji je osvjetljen sa četiri velika prozora koja gledaju na ulicu. Jednom stranom sobe dominira kuhinja, koja je upotpunjena gotovo crnom MDF vitrinom i tamnim betonskim pločama.

Blagovaonske pletene stolice u prirodnoj nijansi drveta okružuju čelični stol za ručanje, iznad kojeg vise dvij svjetiljke sa ekscentričnom žaruljom. Na drugom kraju sobe nalazi se kauč i fotelja u obliku latiničnog slova L, koji su smješteni na bež tepihu izvezenom geometrijskim oblicima.

U skladu sa neutralnom paletom boja, portret i staklena vaza su također iskorišcteni za dekoriranje prostora. U fazi projektiranja, klijent je dostavio slike prostora i materijala koji bi se mogli koristiti, i još zanimljivije primjere njihovih omiljenih umjetničkih djela i keramičkih predmeta, pronađenih na društvenoj mreži Pinterest.

Inspirirani dostavljenim fotografijama, arhitekti i dizajneri su uzeli temu prirodnih i mekših zemljanih tonova i tekstura postavljenih naspram prilično hrabrih tonskih kontrasta, koji su pružili inspiraciju za realizaciju prostora koji je stvoren.

Zajedno sa kućnim frižiderom, vrata bez okvira su neprimetno integrirana u drvenu rebrastu pregradu. Ona vode do spavaćih soba, koje su također dekorirane jednostavnim uzglavljem i stolovima. Mikro-cement je nanešen preko zidova, plafona i odvojenih jedinica u sobama, u pokušaju da se stvori ono što studio opisuje kao "senzualnu atmosferu nalik na čahuru".

N.V.T.

Izvor Dezeen

 
Pročitaj sljedeći tekst: INTERIJER URBANE SEOSKE KUĆE
 
STAN JEDNOG POSLOVNOG MUŠKARCA

STAN JEDNOG POSLOVNOG MUŠKARCA

Kada je jedan mladi poslovni čovek želio renovirati svoj stan zatražio je pomoć od arhitekata studija boq architekti.

MANHATTAN - EKLEKTIČNO POTKROVLJE

MANHATTAN - EKLEKTIČNO POTKROVLJE

Ovo izvanredno potkrovlje na Manhattnu koje su nedavno renovirali dizajneri Lukas Angelou i Vaso Asfi, je odraz neobičnog života vlasnika...

PERFEKTAN MODERAN DOM ZA MINIMALISTU

PERFEKTAN MODERAN DOM ZA MINIMALISTU

Ako tragate za novom kućom, a moderno, minimalističko i monokromatsko su sve riječi koje vam padaju na pamet, PS3H kuća će možda biti savršena za vas.

PREINAKA STANA U BARCELONI

PREINAKA STANA U BARCELONI

Nook Architects studio je smanjio veličinu spavaćih soba u jednom stanu u Barceloni, kako bi stvorio svestraniji i prostraniji interijer.

RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG

RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG

Kalifornijski studio Jennifer Robin Interiors koristio je boje, teksturu i naručene dijelove namještaja kako bi stvorio udoban urbani stan za jednog klijenta.

SUVREMENI MALI STAN U POLJSKOJ

SUVREMENI MALI STAN U POLJSKOJ

Smješten u povijesnom srcu Torunja, - prelijepo očuvanog srednjojvekovnog grada u Poljskoj koji je uvršten na UNESCO listu svjetske baštine...

FUNKCIONALAN PROSTOR DOBIVEN SPAJANJEM DVA STANA

FUNKCIONALAN PROSTOR DOBIVEN SPAJANJEM DVA STANA

STEP-UP stan je sastavljen od dvije stambene jedinice koje su spojene kako bi postale veći dom za mladu obitelj u Dnjepru u Ukrajini.

MALO INSPIRATIVNO POTKROVLJE U MILANU

MALO INSPIRATIVNO POTKROVLJE U MILANU

Metalne grede, cilindrično stepenište i uske pregrade jednostavna su rješenja koja su korištena za konfiguraciju ovog malog stana u Milanu.

X