IKEA

IKEA PREDSTAVLJA PLAN ZA NEUTRALIZACIJU PLASTIČNOG OTPADA

IKEA predstavlja plan za neutralizaciju plastičnog otpada

Trenutno u oceanima postoji više od 86 milijuna metričkih tona plastike...

Kompanija IKEA želi proaktivno spriječiti zagađivanje naših izvora života plastičnim otpadom, kreirajući inicijativu pod nazivom NexWave, projekt fokusiran na pružanje upotrebne vrijednosti ovom materijalu prije nego što on stigne u oceane. Sa ovom inicijativom, IKEA cilja ka tome da postane dio prve globalne mreže sastavljene od lanaca dobavljača plastike iz oceana. Ambicije ovog brenda nastojat će kreirati proizvodne prototipove i učiniti ih spremnim do kraja sljedeće godine.

Ranije ove godine, kompanija IKEA objavila je svoje planove o prekidanju uključivanja plastike za jednokratnu upotrebu u projekte od 2020. godine, kao kora ka uspostavljanju reciklažnih sistema usavršavanju procesa do 2030. U sklopu ovog putovanja, švedski brend postat će član NextWawe pokreta, inicijative koja će primjeniti oceansku plastiku u proizvodnji i plasirati je kupcima na drugačiji način.

Oceanska plastika predstavlja sav plastični otpad koji se može pronaći u krugu od 50 kilometara od vodenih tokova, kao što su jezera, rijeke ili mora. Ukoliko nije sakupljen, ovaj štetni materijal na kraju stiže do otvorenih oceana, dodajući količinski na trenutnih 86 milijuna metričkih tona.

"Posljedice zagađenja naših oceana su ozbiljne, a kompanija IKEA odlučna je da predstavi svoj udio u rješavanju tog pitanja, na pozitivan i proaktivan način. Pridruživanjem NextWave inicijaciji pružena nam je šansa da surađujemo sa ostalim kompanijama i razvijamo globalnu mrežu i lance snabdjevanja oceanskom plastikom, učeći jedni od drugih prilikom stvaranja napora koji će osigurati naše poslovanje, ojačati zajednice i pružiti prednosti eko sistemu", izjavila je menadžerica sektora za samoodrživost brenda IKEA Group.

Cilj je, prema planovima samoodrživosti kompanije IKEA, da svi proizvodi i materijali za njihovo pakiranje budu bazirani na obnovljivim ili reciklažnim materijalima do 2030. godine, što će također uključiti izbacivanje fosilnih plastičnih proizvoda. Sa NextWave članstvom, IKEA je napravila veliki korak na ovom putovanju. Planovi švedskog brenda podrazumjevaju kreiranje prvih proizvodnih prototipova od oceanske plastike do kraja sljedeće godine.

N.Đ.

 
Pročitaj sljedeći tekst: ROMSKI UMJETNICI I IKEA SE UDRUŽUJU
 
IKEIN ČOKOLADNI ZEKO U PLJOSNATOM PAKIRANJU ZA USKRS

IKEIN ČOKOLADNI ZEKO U PLJOSNATOM PAKIRANJU ZA USKRS

Ikea je širom svijeta poznata i po tome što prodaje sve stvari u pljosnatim pakiranjima. Ormari, stolovi, stolice, kreveti - sve to može biti spljošteno i složeno..

IKEA ISTRAŽUJE BUDUĆNOST DOMOVA

IKEA ISTRAŽUJE BUDUĆNOST DOMOVA

Ideja o idealnom domu je promjenljiva. Istražite pomake u društvu i tehnologiji, stvarajući novi način života, gdje dom “prevazilazi” zidove. Iz tog razloga šv

TOM DIXON I IKEA NASTAVLJAJU SURADNJU

TOM DIXON I IKEA NASTAVLJAJU SURADNJU

Godinu dana nakon otpočinjanja suradnje na modularnoj kolekciji namještaja Delaktig, IKEA i Tom Dixon predstavljaju dodatak, liniju u vidu queen size kreveta...

NAJLJEPŠI IKEA BLAGDANSKI UKRASI

NAJLJEPŠI IKEA BLAGDANSKI UKRASI

Imate li vi i vaša obitelj neke tradicije koje su svojstvene samo vama i koje prakticirate za novogodišnje i božićne praznike?

IKEA PLANIRA PROMIJENITI NAČIN NA KOJI UZGAJAMO HRANU

IKEA PLANIRA PROMIJENITI NAČIN NA KOJI UZGAJAMO HRANU

IKEA kompanija je poprilično radoznala kada se radi o budućnosti održivog uzgoja i zdravije ishrane...

PROIZVOD SPACE10 LAB ŽELI DA SVE POSTANE MOBILNO

PROIZVOD SPACE10 LAB ŽELI DA SVE POSTANE MOBILNO

Kao najveći prodavač namještaja na svijetu, nije iznenađujuća činjenica da u svakoj kući, stanu ili kancelariji možete pronaći barem jedan IKEA proizvod…

IKEA - IGROM DO PROMJENE

IKEA - IGROM DO PROMJENE

IKEA nastavlja da igru shvata ozbiljno, i poziva ljude svih uzrasta da se igraju...

ROMSKI UMJETNICI I IKEA SE UDRUŽUJU

ROMSKI UMJETNICI I IKEA SE UDRUŽUJU

IKEA nastavlja svoju suradnju sa društveno aktivnim preduzetnicima širom svijeta…

X