IKEA

IKEA - NOVITETI KOJI STIŽU U VELJAČI

Već znamo novitete koji će se pojaviti u Ikea prodavnicama u veljači.

Započeli smo 2020. godinu i vrijeme je da znamo neke novosti koje će Ikea imati u svojim prodavnicama od 1. veljače.

Noviteti promoviraju svjesni način života i povezani su s prirodom, uravnotežujući modernost s tradicionalnim i rustičnim blagom kroz paletu prirodnih boja koje suprotstavljaju svježe i najdublje tonove.

Održivost igra veoma važnu ulogu u ovoj kolekciji u kojoj se nalaze zavjese koje pročišćavaju zrak od recikliranih PET boca ili lampe i asesoari napravljeni od prirodnih materijala. Predmeti su dizajnirani tako da prenesu osjećaj spokoja u kući uspostavljajući odnos sa predmetima koji nas okružuju.

Ormar sa ogledalom koji će vas gledati prije nego što odete iz kuće

Ovaj toaletni stol je idealan za hodnik, a uz to, super je funkcionalan, jer ima više opcija za čuvanje torbi, obuće i drugih predmeta. Također, ima podesive noge, tako da možete održati stabilnost na neravnim površinama.

Zavjese koje pročišćavaju zrak

Da, izgleda kao naučna fantastika, ali istina je. Ove zavjese iz Ikee pročišćavaju zrak u vašoj kući (ne znamo da li znate da postoje studije koje tvrde da ima više zagađenja u mnogim kućama nego na ulici) pomoću inovativne tehnologije koja se sastoji od fotokatalitičkog premaza na bazi minerala koji se nanosi na tekstilni materijal. Kada se aktivira tokom dnevnog svjetla, razbija najčešće zagađivače zraka u zatvorenom prostoru. I ne samo to, već je tkanina napravljena od recikliranih PET boca, tako da je dobra i za životnu sredinu.

TALLBIN, lampe sa retro notom

Ova porodica lampi inspirirana je Art Decoom stiže u prodavnice Ikea u tri verzije: stolna lampa, plafonska i podna lampa. Proizvedene su od metala i stakla i imaju klasičan, ali robustan dizajn.

LIDKULLEN, podrška za radno sjedenje/ stajanje

Ova minimalistička dizajnerska stolica, čiste linije i zaobljene rubove potiče aktivno držanje dok radite sjedeći/ stojeći zahvaljujući mehanizmu koji nudi stalno kretanje. Ergonomsko rješenje koje održava tijelo aktivno tokom rada.

Kuhinja u crvenoj boji

KALLARP je prednji dio kuhinje, crvene/smeđe nijanse sa sjajnim finišom koji se lako čisti.

Dvoetažni FULLSPACKAD tanjir

Dvoetažni FULLSPACKAD tanjur je minimalistički i ima šarmantan nordijski dizajn. Njegova dva kata omogućavaju da hranu predstavite na vrlo originalan način. Najbolje je, bez obzira na dizajn, da je predmet napravljena od bambusa, obnovljivog i brzorastućeg materijala.

Dekoracija vazama je u redu

Vanligen je kolekcija vaza, ukrasnih kutija, saksija i držača svijeća inspiriranih tradicionalnom keramikom.

Zlatna i kristalna kutija BOMARKEN

Zlatna i kristalna kutija BOMARKEN ne može biti ljepša i elegantnija. Napravljena od čelika i zlatne boje, savršena je da ponosno pokažete svoje najdraže uspomene ili je možda koristimo kao divan mini staklenik.

Prekrasne i ručno rađene korpe

TJILLEVIPS je kolekcija ručno izrađenih i održivih košara, jer su stvorene od šest različitih vrsta biljnih vlakana: bambusa, ratana, morske trave, vlakana banana, topole i jute.

Kolekcija koja omogućava zabavno spavanje

Iako će Božić proći kada ova kolekcija bude lansirana, djeca i dalje imaju svoje mjesto u Ikei. KAPPHAST je kolekcija dječjeg tekstila inspirirana tradicionalnim otiscima. Komadi ove kolekcije proizvedeni su od 100% pamuka iz održivih izvora, a na njima se nalaze fantastični otisci bicikala, slonova, medveda i vozova. Ko je rekao da se igra završava sa zimskim praznicima?

foto:Ikea

M.L.

 
 
IKEA IGRAČKE KAO NAMJEŠTAJ ZA MACE

IKEA IGRAČKE KAO NAMJEŠTAJ ZA MACE

Širok raspon IKEA namještaja može se prilagoditi potrebama kupaca, ali ne samo njih, već i njihovih najboljih prijatelja - mačaka.

FOTO LAMPE IZ IKEE

FOTO LAMPE IZ IKEE

Rukom pod ruku s markom IKEA zaista je jednostavno ukrasiti moderan dom.

IKEA OTOMANI

IKEA OTOMANI

Kada IKEA kreira paletu nekog komada nameštaja, malo je reći da nas ostavlja bez daha.

IKEA LACK STOL U SUVREMENOM DOMU

IKEA LACK STOL U SUVREMENOM DOMU

IKEA nam je nesebično pružila fantastičan asortiman raznih komada namještaja.

IKEA STOCKHOLM SOFE

IKEA STOCKHOLM SOFE

Tražiite način da oplemenite vaš dom?

IKEA RASKOG KOLICA SA KOŠARAMA

IKEA RASKOG KOLICA SA KOŠARAMA

Teško je izdvojiti jedan proizvod iz IKEA asortimana i nazvati ga najboljim.

IKEA INGO STOLOVI

IKEA INGO STOLOVI

IKEA nas uvijek ugodno iznenadi svakim novim komadom namještaja u svojoj ponudi.

KURA KREVETE ZA DJECU - IKEA

KURA KREVETE ZA DJECU - IKEA

Uređivanje dječje sobe, posebno jedne za dvoje ili više mališana, pravi je pothvat za svakog roditelja.

X